Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Breng Afrika in huis

Breng Afrika in huis

Ben jij wel eens in Afrika geweest? Waan je op safari, de prachtigste plekken en tussen de meest ongelooflijk mooie dieren. Als je ergens veel inspiratie krijgt voor het huis, dan is het wel Afrika. Denk aan natuurlijke kleuren en materialen, gevlochten manden en rotan meubelen. Wil jij ook de Afrikaanse sfeer in jouw woning brengen? Doe hier inspiratie op.

Hout en zwart/wit

De Afrikaanse sfeer in huis wordt geïnspireerd door houten vloeren, natuurlijke elementen en verschillende texturen. Neem de grote maskers die hieronder te zien zijn. Door echte Afrikaanse eyecatchers toe te voegen maak je het helemaal af. Gebruik natuurlijke pigmenten voor de wanden, zoals okergeel, bruin en crème. Door stoffen en kleden toe te voegen creëer je in een handomdraai een Afrikaanse sfeer.


Portretten

Om de cultuur terug te laten komen is het gebruik van schilderijen een echte sfeermaker. Denk aan schilderijen van de bijzondere stammen of de prachtige dieren die in Afrika in het wild grazen. Hoe groter het schilderij, hoe meer je huiskamer Afrika ademt.

Afrika is natuur

In Afrika maakt de bevolking vaak hun eigen spullen. Door gevlochten manden en schalen op de grond of op tafel te leggen is de basis gelegd. Daarna hoef je alleen nog felle kleuren en prints toe te voegen. Steen, klei, goud, brons, koper, linnen, riet en hout zijn belangrijke materialen. Mix en match tot het gewenste resultaat. Op deze manier ontwikkel je een modern Afrikaanse sfeer.

Rotan meubelen

Rotan meubelen geven een modern interieur met Afrikaanse tinten. Door een lichte basis te combineren met Afrikaanse stoffen en materialen kom je al een heel eind. Deze stijl is ook in Nederland een trend en komt veel terug in interieurcollecties. Rotan meubelen in combinatie met een nep dierenhuid kleedje en lekkere kussens en je bent klaar.

 

Gerelateerde artikelen:

3 redenen waarom koper een aanwinst voor je interieur is

Het mooiste glas in lood

Glazen buitenmuur als levend schilderij

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Makeover, Pinterest, Pinterest, Interiorjunkie, Pinterest