Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Breng de industriële look in je woning

Breng de industriële look in je woning

Industrieel interieur

Industrieel wonen is lang geleden ontstaan door belangstelling in oude gebouwen en fabrieken. Sinds 2015 wordt deze trend ook echt gebruikt in verschillende woningen. Wanneer je in een loods loopt, voert vooral grijs de boventoon. Boots industrieel wonen na in jouw woning door onderstaande 3 tips en laat je vooral inspireren door prachtige interieurs.

Industriële muren

Kleuren als zwart, wit, grijs- en/of groentinten op de muren passen perfect bij een industriële look. Door gebruik te maken van betonverf krijgen je muren het uiterlijk van grof onbewerkt beton. Geschikt voor elke ruimte van je huis.

Denk ook eens aan behang. Nou denk je vast, behang is toch hartstikke suf, maar door de verschillende soorten kan je er absoluut iets moois van maken. Een industrieel behang kenmerkt zich door items zoals oude lockerkasten, steigerbuizen en materialen zoals staal, bakstenen, beton en ruw hout op het behang.

Industrieel interieur muur

Industriele slaapkamer

Industriele badkamer

 

Accessoires in een industrieel interieur

Wil je de uitstraling van de mooie, oude gebouwen verwerken in jouw woning? Dan is het belangrijk dat je de ruimte zo groot mogelijk laat lijken door zo weinig mogelijk accessoires te gebruiken. Op het gebied van accessoires wordt veel gebruik gemaakt van ijzer, metaal, staal, koper en hout. Denk dus vooral aan eye-catchers als houten tafels, stalen kasten en grote ijzeren lampen.

Industrieel interieur accessoires

Industriële meubels

Kleurenpallet

Ook het kleurenpallet is net zo simpel als het accessoire gebruik. Maak gebruik van neutrale kleuren als wit, zwart en grijs. Naast deze kleuren kies je voor één of twee kleuren die jou aanspreken. Dus wil je toch wat kleur in de woonkamer? Kies dan voor een kleurrijk kussentje op de bank. Maak een keuze uit kleuren die dicht bij elkaar liggen of dezelfde kleurtoon hebben.

Wil je meer inspiratie opdoen over deze look? Neem dan eens een kijkje bij de volgende afbeeldingen zodat je direct aan de slag kan met deze stijl.