Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Creatief je huis inrichten met tapijten

Creatief je huis inrichten met tapijten

Voor de mensen die niet graag op een koude vloer lopen, zijn tapijten heerlijk. Deze met zorg gemaakte stoffen zijn niet alleen fijn om op te lopen, maar zijn als decoratie echte sfeermakers in je huis. Lees in dit artikel hoe je met tapijten op een creatieve wijze je huis kan inrichten.

Een kleed met geschiedenis

De eerste tapijten kwamen uit West-Azië, in de buurt van het oude Perzië en Armenië. Deze tapijten werden gemaakt van geweven wol en versierd met mooie figuren van paarden, sterren en bloemen. In de loop van de tijd zijn er veel meer varianten bijgekomen. Verschillende materialen, formaten en stijlen. Door te experimenteren met deze variaties, kan je met creatieve manieren een unieke style creëren in je huis.

oud-tapijt

Wollige schilderijen

Wie zegt dat een tapijt alleen voor op de vloer is? Voor degene met een kale wand is dit een leuke manier om de leegte op te vullen. Zeker wanneer je een tapijt hebt met mooie motieven. Dan lijkt het net of er een schilderij hangt aan je muur, maar dan van wol.

muur-tapijt

Jij zegt mini-tapijt, ik zeg tafelkleed

Mini-tapijtjes zijn leuk om te gebruiken als een tafelkleed of placemats. Zoals je op de onderstaande foto ziet, kan je hiermee op een originele manier je tafel versieren. Door het ruwe oppervlak van het tapijt blijven ze ook mooi op hun plaats. Perfect om kleine plantjes en kaarsen op te zetten.

tafel-tapijt

Old school Yoga

Yoga op een tapijt: gek of juist een slim alternatief? Yoga wordt al duizenden jaren beoefend en rubberen matten zijn eigenlijk pas een aantal jaar geleden geïntroduceerd. Hiervoor werden er conventionele materialen gebruikt. Tapijten kunnen hier goed voor worden gebruikt, zeker omdat je door het ruwe oppervlak niet makkelijk wegglijdt.

yoga-tapijt

Zoals je ziet, kun je met tapijten alle kanten op. Mocht je echt veel geluk hebben bij het zoeken van een tapijt, dan kan je er één vinden die je misschien brengt waar jij ook maar wilt ;).

vliegend-tapijt

 

Gerelateerde artikelen

Marokkaanse tegels uit het land van 1001 nachten

10x behanginspiratie voor globetrotters

Een saaie vensterbank?! Dat is verleden tijd met deze 5 unieke vensterbank decoratie tips

 

Bronnen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest