Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Hergebruik; the key to success

Hergebruik; the key to success

Wil je jouw woonkamer een make-over geven, maar helpt de portemonnee niet echt mee? Geen probleem, je kan echt van alles doen met oude meubels of producten. Kringloopwinkels zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Dus ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en het leuk vindt om een middagje creatief bezig te zijn? Lees dan vooral verder.

Gooi het roer om

Er zijn meerdere manieren om te werk te gaan. Denk aan het opknappen van oude meubels door ze een lik verf te geven, maar je kan ook producten gebruiken en daar totaal iets anders van maken. Dat laatste willen wij graag uitlichten door je inspiratie te bieden. Maak bijvoorbeeld van een piano een mooie kast of van pallets een leuke tuinset. Alles is mogelijk zolang je maar genoeg inspiratie hebt.

P.S.

Heb je nog niet alle ingrediënten in huis voor je perfecte creatie? Neem dan een kijkje in kringloopwinkels, op vlooienmarkten, surf op marktplaats of bekijk de schuur of zolder eens van kennissen.

1. Oude tv’s en koelkasten

Bij de kringloop staan vaak oude televisies die je om kan toveren tot een apart kastje. Ook oude koelkasten staan veel bij kringloopwinkels. Hieronder zie je een opvallende Coca-Cola koelkast, door kleine aanpassingen wordt het gebruikt als deur. Wanneer je vrienden door deze deur jouw paleisje binnenkomen en een drankje uit de tv pakken, dan kan het feest echt beginnen.

2. Instrumenten

Heb je nog een aantal mooie instrumenten in huis staan, maar worden ze eigenlijk niet meer gebruikt en staan ze in de weg? Zonde om weg te doen, maak er een opbergmeubel van. Dit wordt veel gedaan met piano’s, vleugels en gitaren. Zie hieronder hoe instrumenten worden hergebruikt.

3. Pallets en oude deuren

Van pallets en oude deuren meubels maken is tegenwoordig zeer populair. Denk aan tafels, banken, bedden en plantenbakken. Laat de creatief de vrije loop en laat je verrassen door het resultaat.

Hergebruik1

Hergebruik2

4. Flessen

Heb je dozen vol met lege flessen? Breng ze niet meteen naar de glasbak, maar bedenk er iets leuks mee. Flessen worden tegenwoordig vaak gebruikt als lamp, zoals je hieronder ziet. Niet alleen de lege flessen geef je een leuke plek in huis, ook de volle flessen zijn belangrijk voor een gezellige avond. Door pallets te gebruiken berg je de flessen op een leuke manier op en de bijpassende glazen hang je eronder.

Ben jij creatief? Loop een rondje door je woning en kijk welke producten je allemaal kan hergebruiken. Met deze voorbeelden hopen wij je een duwtje in de rug te hebben gegeven en je zult zien, het zal een geslaagd feestje worden.

 

Gerelateerde artikelen:

10x pallet inspiratie voor in de tuin

10x woonkamer sfeer in je tuin, waarom niet?

DIY: 7 voorbeelden verticaal tuinieren

 

Bronnen foto’s: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest