Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Interieurtrends voor 2016

Interieurtrends voor 2016

Morgenavond gaan we het nieuwe jaar inluiden, tijd om te kijken naar de interieurtrends voor komend jaar. Laat je inspireren door de trends van 2016 en maak van je woonkamer een plek waar je je helemaal thuis voelt.

Geef het kleur

In 2015 zagen we de kleur copper orange veel terugkomen in het interieur. De interieurkleur van komend jaar is een logische opvolging van deze kleur, dé nieuwe kleur van 2016 is namelijk okergoud. Dit is een prachtige, chique kleur met veel karakter. Okergoud is geïnspireerd door een groter idee in 2016 ‘Looking both ways’; we kijken graag naar het verleden als inspiratiebron voor het design van de toekomst.

Ook zie je komend jaar veel kleuren die een serene, neutrale uitstraling hebben terug in het interieur. Denk hierbij aan pastelkleuren, poederkleuren en huidskleuren. Deze verfijnde kleuren zijn eenvoudig toepasbaar in het gehele interieur en de perfecte basis voor iedere kamer. Vaak wordt kleur gebruikt in accessoires zodat dit makkelijk veranderd kan worden. Het is natuurlijk gedurfd, maar het is super mooi om bijvoorbeeld de eetkamerstoelen eens een kleur te geven of de muren te schilderen.

Geef het kleur

Back to nature

Natuurlijke elementen komen steeds meer terug in interieurs. In 2016 zie je veel accessoires en meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Hout, beton en marmer zijn echte sfeermakers in een ‘back to nature’ interieur. Subtielere materialen voor meubilair en accessoires zijn rotan, bamboe en riet. Planten maken het interieur sfeervol af. Durf ook eens planten op een andere manier in je interieur toe te passen, denk aan een plantenhanger of een verticale plantenbak aan de muur. Een trend die we volgend jaar ook terug zien is hoge plantentafels. Wellicht heb je ze vroeger wel eens gezien bij je oma in huis. In 2016 worden ze een heuse hype. Combineer diverse plantentafels met elkaar voor een speels effect.

Back to nature

Terug van weggeweest

Zoals je al hebt gelezen, kijken we graag naar het verleden om inspiratie op te doen voor het design van de toekomst. Dit jaar zien we trends die passé waren, nu weer terugkomen. Kurk was in de jaren 80 een hot item en zie je ook in 2016 weer terug in menig interieur. Met kurk haal je een natuurlijk materiaal in huis wat goed aansluit bij de ‘back to nature’ trend. De combinatie van keramiek en aardewerk met kurk levert een modern beeld op, vooral de combinatie van glans en mat is erg mooi.

Ook marmer is weer terug van weggeweest. Marmer is hét materiaal van deze tijd en straalt rust en elegantie uit. Deze steensoort mengt zich eenvoudig in je interieur, denk aan een marmeren dienblad, lamp of kandelaar en aan een marmeren tafel of vloer als je het graag groter wilt aanpakken. Deze natuursteen is helaas aan de prijzige kant, kies voor plakplastic met marmerprint als het buiten je budget valt.

Tot slot zie je dit jaar veel brei- en haakwerk terug in het interieur. In 2015 zagen we al gehaakte kleden en gebreide poefs en kussens, deze trend zet zich volgend jaar door. Brei- en haakwerk heeft een warme, knusse uitstraling en past in zowel een modern als in een klassiek interieur.

Terug van weggeweest

 

Afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest