Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Kamerplanten voor mensen met minder groene vingers

Kamerplanten voor mensen met minder groene vingers

cactus makkelijke plant

Planten maken je interieur helemaal af. Toch hebben planten regelmatig verzorging nodig als je wilt dat ze ook mooi blijven. Betrap jij jezelf er wel eens op dat je jouw plantjes vergeet water te geven of schaal je jezelf onder de groep met op zijn zachtst gezegd ‘minder groene vingers’? Neem dan afscheid van de standaard planten en kies voor planten die wel lang mooi blijven, ook als je ze weer per ongeluk vergeet water te geven.

Sansevieria

Vetplanten hadden tot enige tijd geleden nogal een stoffig imago. Vaak werd er bij het horen van het woord vetplant een link gelegd met de jaren ’70 en ‘ 80, waar het allemaal begon met de Sansevieria. De Sansevieria heeft dikke bladeren om water in op te slaan, zodat deze ook kan overleven in droge periodes. De Sansevieria heeft zo nu en dan een klein beetje verzorging nodig, maar het kan geen kwaad als je ze een poosje vergeet water te geven.

sansevieria

Cactus

Natuurlijk hoort de cactus ook thuis in het rijtje van planten die lang mooi blijven. Net als de Sanseveria was de cactus ontzettend populair in de jaren ’70 en ’80. De cactus is verkrijgbaar in meer dan 3.500 verschillende soorten en maten en past daarom ook in ieder interieur. Denk alleen niet dat je de cactussen nooit water hoeft te geven. Ook deze prikkelbare plantjes hebben ongeveer één keer per maand een klein scheutje water nodig.

cactus

Tillandsia

Plantjes uit de Tillandsia-familie zijn ook alles behalve veeleisend als het om verzorging gaat. Sterker nog, deze luchtplantjes kan je overal neerleggen of ophangen waar je maar wilt. Luchtplantjes hebben geen pot met potgrond nodig. Het enige wat je hoeft te doen is ze af en toe een keer besproeien met een plantenspuit. Erg leuk: als je de luchtplantjes goed verzorgt groeit er zelfs een babyplantje uit die je ook weer ergens kunt neerleggen of ophangen.

Tillandsia