Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Lambrisering is niet uit de tijd

Lambrisering is niet uit de tijd

Het gebruik van lambrisering gaat al terug naar de Middeleeuwen. Veel mensen denken daarom vaak dat het ouderwets is. Niets is minder waar, zo kun je lambrisering op vele leuke manieren toepassen. Niet alleen standaard houten lambrisering maar ook geverfd of soms zelfs een combinatie van hout met behang of hout met verf. Wij geven je enkele suggesties om je woning met lambrisering in te richten.

Kerstsfeer met lambrisering

Met je lambrisering kun je zorgen dat de kerstsfeer in huis komt. Je hebt vele manieren om dit te doen, één van de manieren zie je hierboven. Zo kun je leuk kerstversieringen op de lambrisering plaatsen, zoals lampjes, slingers of kerstkaartjes.

Half hout, half behang

Vaak zie je dat een lambrisering alleen bestaat uit hout, dit kan anders. Zo kun je behang aanbrengen om zo een nog persoonlijker gevoel te krijgen. Door het hout en de patronen van het behang te combineren kun je zorgen voor een unieke uitstraling. Zo is een ruitjespatroon zoals hierboven aangeven een leuke optie, maar er zijn zo nog vele andere manieren om behang te combineren met lambrisering.

Verven op de muur

Wil je een leuke maar geen standaard lambrisering voor je woning? Dan is een geschilderde lambrisering misschien wel wat voor jou. Hierbij kun je het aanbrengen door het te verven en het hoeft niet eens helemaal strak te zijn. Dit geeft een speels effect en een totaal andere uitstraling dan bij de gemiddelde lambrisering. Door het gebruik van een donkere kleur creëer je een warme sfeer. Dit is natuurlijk fijn bij deze donkere winterse dagen.

Houd je van hout?

De meest gebruikte manier van lambrisering is de houten lambrisering. Zo zijn er wel vele variaties met houten lambrisering, zoals hierboven een van de manieren. Hierbij zijn er verschillende kleuren hout gebruikt, wat een speciale en leuke look geeft. Ook kan je voor een neutrale houten look gaan, als je dat te kleurloos vind kun je het ook nog schilderen. Ook geeft het een warme uitstraling in de kamer. Net als bij de eerder genoemde kerst lambrisering kun je erop leuke decoraties plaatsen. Hierdoor kan je de lambrisering helemaal je eigen look geven.

Maak een lijn

Je kunt een lambrisering krijgen zonder al het hout, hierdoor wordt het wat minder opvallend. Zo kun je de onderkant schilderen en hierboven een plint plaatsen. Hierdoor krijg je alsnog een effect van een lambrisering maar het is net wat anders. Zo kun je de warmte in de kamer brengen of zorgen voor een vernieuwde uitstraling in een kamer.

Gerelateerde blogs:

Bronnen: Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest, Pinterest