Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Laat je inspireren door het Oosten: Maak je leefomgeving Feng Shui

Laat je inspireren door het Oosten: Maak je leefomgeving Feng Shui

Meer dan 6000 jaar geleden verscheen er in het Verre Oosten een nieuwe filosofie: Feng Shui. Een gedachtegang dat er voor zorgt dat je jouw omgeving in harmonie brengt. Buiten de filosofische gedachte om, is Feng Shui mooie leidraad om je huis in te richten. Alles heeft dan zijn eigen plek en zit meer in balans. Lees snel verder om te weten hoe je jouw huis Feng Shui kan maken.

Chi en de 5 elementen

Feng Shui heeft zijn roots liggen in Taoïsme, een eeuwenoude filosofische gedachtegoed uit China. Vandaar uit zijn de kenmerken als Chi en de 5 elementen naar voren gekomen. In Feng Shui vormen deze kenmerken de basis. Chi is namelijk de energie die door jou en door je huis heen stroomt. Met Feng Shui kan je positieve Chi creëren en stimuleren. Het andere kenmerk van Feng Shui zijn de 5 elementen: metaal, aarde, vuur, water en hout. Wanneer deze 5 elementen in balans zijn, is de energiestroom optimaal.

Feng shui - 1

Feng Shui in je woonkamer

Je woonkamer is het verzamelpunt van je huis. Dit is waar je bijkomt na een lange dag werken, je rustmomenten hebt en waar je gezellig met je vrienden en familie zit. Daarom is het belangrijk dat er positieve energie door deze kamer loopt. Lees hieronder de belangrijkste tips voor Feng Shui in je woonkamer:

  • Zorg dat je woonkamer een vierkante of rechthoekig vorm heeft. De symmetrie  brengt een goede balans in je kamer. Wanneer je kamer niet deze vorm heeft, kan je het symbolisch rechthoekig maken met gordijnen, kasten of een muurtje.
  • Zet je meubilair tegen de muren. Doordat je meubels tegen een wand staan, geeft dit stabiliteit en een gevoel van veiligheid.
  • Het midden van je woonkamer moet volgens Feng Shui het visueel centrum zijn en daarom moet je deze vrijhouden. Leg een rond kleed of tapijt neer om dit te benadrukken.

Feng shui - 2
Feng Shui in je slaapkamer

In je slaapkamer breng je een groot deel van je dag door. Je slaapt er, je brengt er tijd door met je partner, het is essentieel dat je een fijn gevoel hebt in deze kamer. Lees hier hoe je Feng Shui toepast in je slaapkamer:

  • Plaats je bed op zo’n manier dat je de deur kan zien en dat je bed tegen een muur staat. Ook hier zorgt dit voor een veilig gevoel.
  • Probeer geen elektrische apparaten in de buurt van het bed te plaatsen. Hiermee voorkom je slechte straling.
  • Wat niet alleen belangrijk voor Feng Shui is, maar ook gewoon fijn voor jezelf, is een opgeruimde kamer. Rommel belemmert namelijk je energie (en ook je looppad).

Omdat ieder huis anders is en alle kamers verschillend, kan het handig zijn om advies te vragen in wat er moet worden veranderd voor Feng Shui. Natuurlijk kan je zelf ook meer in Feng Shui duiken en zo hebben over hoe de Chi in je huis stroomt. Of je het nou zelf doet of een expert, met Feng Shui breng je harmonie in je huis.

Bronnen afbeeldingen: Pinterest