Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Marokkaanse tegels uit het land van 1001 nachten

Marokkaanse tegels uit het land van 1001 nachten

Groene bejmat tegels

Geef je huis een warme, sfeervolle look door gebruik te maken van handgemaakte Marokkaanse tegels. Sinds enkele jaren zijn de Marokkaanse wandtegels die al jarenlang decoreerden in gebeds- en washuizen herontdekt.

Marokkaanse tegels

De tegels komen oorspronkelijk uit het plaats Fez in Marokko. Een andere naam voor Marokkaanse tegels is zelliges, het Marokkaanse woord voor tegel. Ze worden gemaakt van een natuurlijke kleisoort en geglazuurd met een laagje marmerpoeder en kleurpigmenten. Dit zorgt voor de transparante kleuren, die kenmerkend zijn voor de tegels. Marokkaanse tegels worden tot op de dag van vandaag nog met de hand gekneden en gevormd. Alle tegels zijn hierdoor verschillend, maar dit zorgt juist voor de speelse en dynamische uitstraling. In het filmpje hieronder kan je zien hoeveel werk er wordt verricht voor één tegel.

Deze prachtige Marokkaanse tegels zijn o.a. verkrijgen bij designtegels.nl

Inspirerende wandtegel

Door de enorme hoeveelheid aan verschillende patronen en kleuren van Marokkaanse tegels is er altijd iets moois te creëren voor in jouw huis. Haal de warmte van Marokko in huis in bijvoorbeeld je woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of houd het klein bij het toilet. Het is aan te raden voor wandtegels te gaan in plaats van vloertegels. De kleurlaag op de Marokkaanse tegels is erg kwetsbaar waardoor slijtage snel zichtbaar is op een vloer. Wanden zijn daarintegen een stuk minder kwetsbaar. Tevens is het af te raden om Marokkaanse tegels in Nederland buiten te gebruiken, doordat deze kunnen breken als het vriest.

Wees creatief

De Marokkaanse tegels passen bij een authentieke inrichting, maar ook perfect bij een strakke moderne inrichting. Ga bij een retro look vooral voor verschillende kleuren en aparte vormen, terwijl je bij de moderne look eerder voor een krachtige kleur of wit gaat met een vierkante tegel. Of laat je inspireren door onderstaande afbeeldingen en leef je uit met alle kleuren en patronen!

Groene bejmat tegels

Zellige tegels keuken

Gele zellige keuken

Badkamer Zellige tegels

Zellige tegels in badkamer

Meer weten over de kosten van een tegelzetter? Ga naar de tegelzetter prijsgids.

Bron afbeeldingen: Designtegels