Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Steampunk: daar waar het verleden en de toekomst samensmelten

Steampunk: daar waar het verleden en de toekomst samensmelten

Vraag je jezelf af hoe de wereld eruit zou zien als we nog steeds stoommachines zouden gebruiken? En hoe in deze alternatieve wereld de moderne apparaten er dan zouden uitzien? Steampunk geeft een duidelijk beeld van die wereld en hoe het in de toekomst heel anders had kunnen gaan. In de Steampunk wereld is stoom, zoals de naam al zegt, de meest gebruikte vorm van energie. Hierdoor zijn de meest apparaten groot van formaat. Dit creëert een flamboyante look, wat Steampunk juist zo uniek maakt. In tegenstelling tot ‘less is more’, geeft Steampunk je de vrijheid om het zo groot te maken als jij wilt. Benieuwd hoe dat eruitziet? Neem verschillende industriële looks, stop ze in een victoriaans jasje en de Steampunk-stijl is geboren.

Steampunk voor je interieur

Je huis een hele Steampunk-transformatie geven kan misschien als een hele klus klinken, maar met een paar decoratiestukken kom je al een heel eind. Bekijk hieronder typische elementen uit Steampunk die je huis een utopische sfeer geven.

Koperen pijpen
Omdat in Steampunk al het energie wordt opgewekt door stoom, zie je in Steampunk veel koperen pijpen die het water afvoeren. Gebruik deze koperen pijpen in je badkamer en je ziet meteen wat voor effect het heeft.

steampunk-badkamer

Edison bulbs
In de Steampunk-wereld staat elektriciteit nog maar in de kinderschoenen en wordt het enkel gebruikt voor kleinschalige toepassingen. De meest gebruikte toepassing is hier de Edison bulb, een klassieke gloeilamp. De gloeilampen hebben een doorzichtige glazen omhulsing, wat ze een antieke look geeft. Deze Edison bulbs zien er misschien uit als gloeilampen, maar het zijn led-lampen.

steam-punk-lamp

Antieke wereldkaarten en wereldbollen
In de tijd van Steampunk is de wereld nog klein en jong en valt er nog veel ontdekt te worden. Daarom is een antieke wereldkaart of wereldbol onmisbaar in een Steampunk-huis. Plan hiermee een avontuur naar het onbekende in de Steampunk-wereld.

steampunk-wereldbol

Mechanische wieltjes en uurwerken
Een van de meeste typische kenmerken van Steampunk zijn de uurwerken. Deze worden hier vaak gebruikt als alternatieve manieren om machines hun werk te laten doen, net als met een klassieke opwindbare wekker. Deze mechanische wieltjes zijn daarnaast ook heel mooi als wanddecoratie of als een ‘naakte’ klok.

steampunk-uurwerken

Met deze kleine toevoegingen creëer je een sfeer alsof je in een alternatieve wereld zit. Je hebt geen gigantische stoommachines nodig om je huis Steampunk te maken. Daarnaast kan je ook nog met antieke portretfotos, leren banken en victoriaanse hoeden decoreren. Experimenteer met deze ideeën en je ziet snel genoeg wat voor effect het heeft.

Gerelateerde artikelen:

Wonen in je eigen Hobbit-huis

Nieuw en futuristisch: urban astronaut

Het mooiste glas in lood

 

Bronnen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest