Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Stoel met een rijke historie

Stoel met een rijke historie

De Egyptenaren, Grieken en Romeinen waren al lange tijd bekend met dit meubelstuk, vandaag de dag maakt het ook onderdeel uit van ons interieur: de chaise longue. Ontdek de geschiedenis van dit meubelstuk en bekijk inspirerende exemplaren.

Kleine duik in de geschiedenis van deze op het oog eenvoudige stoel

Chaise longue betekent in het Frans “lange stoel” en dat verwijst naar de vorm. Een chaise longue is namelijk een leunstoel met een lang voeteneinde en wordt door de meeste mensen in verband gebracht met een stoel in de praktijk van een psycholoog. De chaise longue heeft echter een rijke historie en maakte al in 1745 onderdeel uit van het interieur van Lodewijk XV. Uit deze tijd zijn er veel schilderijen overgebleven waarop deze stoel te zien is. De chaise longue is ook vandaag de dag enorm populair omdat deze stoel zowel bij een klassiek als modern interieur prima past.

Hoe staat een chaise longue in je interieur?

De chaise longue is een stijlvol en elegant meubelstuk, door de verschillende opvallende en neutrale kleuren past het in iedere huiskamer. De chaise longue barok is het bekendste, deze stoel is te herkennen aan de houten poten en sierlijke rugleuning. Door de knopen in de rugleuning creëer je een Chesterfield-stijl, wat past bij een klassiek interieur. Ook zijn er vele moderne varianten van kunstleer met metalen poten wat perfect past bij een strakke inrichting. Welke chaise longue zie jij wel zitten? Bekijk het hieronder.

Chaise longue

Chaise longue

Chaise longue

Chaise longue

Chaise longue

Chaise longue

Chaise longue

Op welk exemplaar zie jij jezelf al ontspannen na een lange werkdag?

Bronnen afbeeldingen:

Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest

Gerelateerde artikelen:

Inspiratie: 14x een grote plant in huis

6x stoer roze in huis

Een zitplek of bijvoorbeeld extra opslagruimte? Inspiratie voor het inrichten van je erker