Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Tips tegen pottenkijkers

Tips tegen pottenkijkers

tips pottenkijkers

Je hebt een mooi groot raam waar lekker veel licht doorheen komt, waardoor je kamer groter lijkt, maar waar helaas ook iedereen zomaar naar binnen kijkt. Dan hebben wij wat tips voor je om pottenkijkers minder kans te geven.

Tip 1: Privacyfolie

Privacyfolie is een folie dat makkelijk aan te brengen is op je ramen. Hiermee zorg je ervoor dat mensen niet naar binnen kunnen kijken, maar je kunt zelf ook niet meer naar buiten kijken. Je kunt ervoor kiezen om het hele raam te bedekken, maar ook om alleen op ooghoogte een stuk raamfolie te plakken. Naast gewone privacyfolie kun je ook kiezen voor spiegelfolie. Dit geeft een soort wazige spiegeling voor de mensen die van buiten naar binnen kijken.

Tip 2: planten en bloemen

Het plaatsen van een paar leuke planten en bloemen voor het raam breekt het zicht naar binnen en vrolijkt je eigen huis op. Daarnaast houdt dit niet veel licht tegen dat naar binnen straalt.

Tip 3: Verf

In plaats van privacyfolie kun je ook je raam schilderen. Zo kun je zelf beslissen wat voor afbeelding of patroon er op het raam staat en ook welke kleur. Voor het verven van je ramen is speciale raamverf te koop. Heb je kinderen, dan is het ook nog een idee om hen te laten schilderen. Met een beetje hulp van papa en mama voor een mooi resultaat natuurlijk.

Tip 4: Glas-in-lood-paneel

Met een glas-in-lood-paneel komt het licht wel naar binnen en breng je kleur aan in je huis. Daarnaast kan er minder makkelijk naar binnen gekeken worden. Heb je nog ergens glas in lood in je huis en wil je dat vervangen? Gooi het dan niet weg maar maak er een paneel van.

glas-in-lood

 

Tip 5: Valletje

Een valletje is eigenlijk een gordijn, maar dan eentje dat niet het hele raam bedekt. Vaak hangen deze op ongeveer 30 tot 40 cm hoogte, zodat mensen moeilijk naar binnen kunnen kijken. Vaak doen deze gordijntjes denken aan het huis van je oma of opa, maar je kunt natuurlijk ook zelf een leuk kleurtje kiezen.

Tip 6: Shutters

Shutters zijn een soort deurtjes die voor de ramen zitten. Misschien ben je ze wel eens tegengekomen in een vakantiehuisje, want in zonnige gebieden worden deze vaak gebruikt. Shutters zijn meestal gemaakt van hout en dienen als zonwering, privacy en ter bevordering van de sfeer in huis.

Shutters privacy

2 thoughts on “Tips tegen pottenkijkers

  1. Je kunt tegenwoordig heel erg veel met raamfolie, zelfs als je helemaal niet creatief bent van jezelf. Op internet zijn superveel leuke DIY blogs over dit onderwerp te vinden waarna je de gekste dingen kunt maken!

Comments are closed.