Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Top 10 luchtzuiverende kamerplanten

Top 10 luchtzuiverende kamerplanten

Top 10 luchtzuiverende planten

Heb je wanneer je een lange tijd binnen bent wel eens last van hoofdpijn of slaap je onrustig? Dit kan liggen aan de luchtkwaliteit in je kamer. Wist je dat ongezonde lucht in huis zelfs kan leiden tot huidklachten en longproblemen? Tijd om dit te voorkomen dus, en dat is heel eenvoudig; ventilatie én meer groen in huis!

Oorzaak van slechte luchtkwaliteit in huis

Onze huizen worden steeds beter geïsoleerd, wat een goede zaak is. Maar hoe schoon is de lucht nu eigenlijk nog in huis? Sta hier eens bij stil. Door de goede isolatie is er geen natuurlijke ventilatie met frisse schone lucht via naden en kieren. Hierdoor wordt de lucht in huis droger, bevat minder zuurstof en deze ongezonde lucht adem je iedere dag in. Wist je dat in veel woningen zelfs meer fijnstof in de lucht zit dan dat je buiten binnenkrijgt? Kortom, vuile lucht moet je huis uit.

Oplossing: ventilatie én meer groen in huis

Niets geen dure oplossingen met klimaatregelaars, zorg voor openstaande ventilatieroosters, lucht je kamers regelmatig door je raam open te zetten én plaats in iedere leefruimte planten. Planten zorgen niet alleen voor sfeer in huis, maar ook voor voldoende zuurstof én planten zuiveren de lucht. Vuile lucht zet je plant om in schone lucht wat ten goede komt aan jouw gezondheid. Nu zorgt de ene plant voor meer luchtzuivering dan de ander. We hebben de top 10 meest luchtzuiverende planten voor je op een rij gezet:

Luchtzuiverende planten
Neem dit lijstje mee naar je tuincentrum en haal je luchtzuiveringsheld in huis, of geef één van de planten cadeau. Plaats een plant in je woonkamer maar ook in je slaapkamer, daar breng je tenslotte heel wat uren door. Werk je thuis? Dan mag een plant niet ontbreken bij je werkplek, goed voor de concentratie.

Ventileer jij je woning én heb jij genoeg groen in huis? Dan kan je met een gerust hart ademhalen!