Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Transformeer jouw huis naar een Grieks eiland

Transformeer jouw huis naar een Grieks eiland

Ben je verliefd geworden op het beeld van de Griekse eilanden en wil je de mediterrane atmosfeer thuis ervaren?  Met de lange nazomer die we hier in Nederland hebben kun je dat al snel in je eigen huis creëren. Doe hier inspiratie op om je huis te laten voelen alsof je je waant op een Griekse eiland.

Koele en heldere muren

Je ziet het op de eilanden. Tientallen huisjes die op elkaar lijken gestapeld en allemaal dezelfde witte kleur hebben. Deze witte kleur geeft niet alleen een zomers gevoel, maar heeft ook een functie. De oorsprong van de witte huizen is dat de kleur het licht weerkaats en daarmee het huis verkoelt in het mediterrane klimaat. Hier in ons kikkerlandje hoeven wij natuurlijk ons huis niet te verkoelen, maar deze witte muren geven je huis wel een zomers sfeertje. Verwerk ook lichte tinten van blauw in je huis om de echte Griekse stijl af te maken: plaats azuurblauwe kussens op je bank of leg een zomers lichtblauwe tapijt op je vloer.

griekse-blog-1

 Grieks servies (niet om te breken)

Toch liever wat anders dan Delfts blauw? Neem dan een servies in Griekse stijl met leuke blauwe versieringen van olijvenbomen en vissen. Deze borden zijn niet alleen perfect voor een brunch op een zomerse zondag, maar ze zijn ook zeer geschikt als decoratie aan de muur. Deze mooie borden wil je dan liever niet op z’n Grieks stuk gooien.

griekse-blog-2

Selfie van de Oudheid

De Grieken staan bekend om hun rijke historie en één van de meest kenmerkende overblijfselen daarvan zijn de gedetailleerde sculpturen. Door gebrek aan smartphones waren deze beelden en busten, een goed alternatief voor de selfie. De sculpturen zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor je iets origineels in huis haalt.

griekse-blog-3

De Middellandse Zee aan je voeten

Voor een volledige Griekse eiland ervaring kan je je zwembad omtoveren naar een mediterrane strand. Voor zonnebaden in het zand en af en toe het water induiken, hoef je niet meer naar het drukke Scheveningen. Natuurlijk heb je niet per se een zwembad nodig om te zonnebaden en kan je met een leuke loungebank lekker liggen in de zon. Een koud drankje erbij, olijven van je eigen olijvenboom en je nazomerse dag is perfect.

griekse-blog-5

 

Gerelateerde artikelen:

Waan je in Japan in je eigen tuin

Waan je op vakantie in je eigen voortuin

Club Tropicana

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest