1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Woonkamer > Trend 2016: urban jungle

Trend 2016: urban jungle

Eén van de woontrends voor 2016 is Urban Jungle. Door Urban Jungle toe te passen in je woning met groene accessoires en planten ontstaat er een oase van rust. Heb je niet zulke groene vingers en vergeet je altijd de planten water te geven? Ook dan is de trend Urban Jungle interessant. Haal je handen uit de mouwen, breng het groen in je woning en zet de genietmodus maar aan.

Urban Jungle kleuren

Om de trend Urban Jungle te verwerken in je woning maak je gebruik van de kleuren blauw en groen, vooral donkerblauw en donkergroen. Deze kleuren worden niet alleen op de muren geschilderd, ook plantenbehang is populair. Wanneer je een enkele muur behangt komt de woontrend helemaal naar boven, maar let op dat je niet alle muren hiermee bekleed want dan zie je door de bomen het bos niet meer.

Echte musthaves

Urban Jungle is veel prints van bloemen, bladeren, insecten als posters of behang aan de wand en accessoires zoals kussens van natuurlijke materialen. De echte musthaves van Urban Jungle zijn:

  • Grote glazen apothekerspotten en vazen in aarde kleuren
  • Behang met Urban Jungle prints als bladeren, bloemen en insecten
  • Kussens en plaids in natuurtinten en prints als bladeren, bloemen en insecten
  • Fotolijsten en schilderijen van dieren en bloemen

Urban Jungle planten

Het belangrijkste accessoire van deze trend zijn natuurlijk de planten. Haal planten zoals de lepelplant, de klulvaren en de cactus in je woning voor een natuurlijke, levendige jungle. Deze planten zorgen voor schone lucht in je woning en je stressvermogen wordt met 30% verminderd. Hoe je deze planten op een trending manier verwerkt in deze stijl? Denk aan plantenbakken op poten of plantenbakken met touwen aan het plafond. Tegenwoordig kan je je inspiratie de vrije loop laten.

Trends combineren

Net als natuurtinten zijn de poeder- en huidskleuren ook helemaal trending. Deze kleuren zijn natuurlijk tegenhangers van elkaar maar een combinatie met elkaar is geweldig! Probeer het eens uit.
Ook is het leuk om je woning af te maken met metalen accessoires als koper, goudgeel, lood en platina. Niet alleen de metalen accessoires passen goed bij deze trend, ook de materialen als breisels en haakwerk. Deze groffe materialen worden verwerkt in poefs, maar ook plaids en kussenhoezen.

Ben jij er klaar voor om de verwilderde jungle in huis te halen? Dan kan je gaan genieten van je groene paradijsje.

Bronnen foto’s: thestylebox, objectstore, welke, follow fasion, 3-bp, livingroots, shopify, alicdn