Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Dé trend van 2017: flat-packed interieur

Dé trend van 2017: flat-packed interieur

Er is een nieuwe trend op gang gekomen: flat-packed. Het zit hem al in de naam. Flat-packed is interieur dat strak en plat verpakt is. Ideaal om te vervoeren dus. Deze minimalistische stijl komt steeds vaker voor in huizen en zal in 2017 doorbreken. Benieuwd naar deze trend en wat het zo bijzonder maakt? Lees dan verder.

foto-1

Simpel in elkaar te zetten

Het grote voordeel van flat-packed interieur is dat het zeer gemakkelijk in elkaar te zetten is. Door dit improved concept heb je het pakketje niet alleen snel in huis, maar maak je er binnen enkele seconden gebruik van. Dat is niet het enige. Wanneer je verhuist, klap je de meubels eenvoudig in elkaar.. Ideaal! Deze slimme manier van verpakken is natuurlijk geïntroduceerd door, hoe kan het ook anders: IKEA. Inmiddels hebben een paar ontwerpers deze trend overgenomen én verbeterd. Naast het feit dat de meubels gemakkelijk te verpakken en te monteren zijn, ligt de focus  nu steeds meer op design. En waar flat-packed tot nu toe alleen nog maar toegepast werd bij houten meubels, slagen steeds meer designers erin om ook meubels van zachte materialen (zoals een stoel of bank) flat packed te verkopen.

Fabrikanten tot nu toe

Tot nu toe zijn er 2 fabrikanten die de flat-packed markt opvullen. Een daarvan is Crisscross. Crisscross richt zich vooral op mensen die vaak verhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die voor internationale bedrijven werken en daarom veel reizen of verhuizen voor werk.

foto-3

Het andere merk is Playwood. Waar je bij een IKEA meubel nauwkeurig de gebruiksaanwijzing in de gaten moet houden, is dat bij Playwood niet het geval. Het leuke van Playwood is dat je zelf creatief te werk kan gaan met het in elkaar zetten van je meubel. Een pakketje bevat een aantal planken, schroeven en verbindingsstukken. Zo kun je dus precies maken wat je bedenkt. Een belangrijk aspect voor Playwood is duurzaamheid. Leuk en goed voor het milieu dus!

foto-4foto-5foto6

Gerelateerde artikelen:

Herfsttrends 2016-2017
5 bomen met mooie herfstkleuren
Tesla’s nieuwe dakpannen

Bronnen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest