Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Waarom jij nu een rolluik wilt aanschaffen

Waarom jij nu een rolluik wilt aanschaffen

Je kent het wel, het is warm en dan schijnt de zon ook nog eens de hele dag in je kamer, waardoor de temperatuur stijgt naar een hoogtepunt van heb ik jou daar. Een rolluik houdt zonlicht en warmte tegen én zorgt ervoor dat inbrekers minder makkelijk je huis betreden. Dit zijn belangrijke redenen om een rolluik aan te schaffen. Benieuwd naar andere voordelen? Lees dan verder.

rolluik

Bespaar 10% op je energierekening

Een belangrijk pluspunt van een rolluik is dus het isolatievoordeel. Volgens energieleverancier EON gaat er zelfs 37% van de warmte verloren via de ramen en deuren. Dat is dus behoorlijk veel energie! Door het installeren van rolluiken kun je tot wel 10% op je energierekening besparen.

Met een tijdklok bedien je de rolluik op afstand

Steeds meer mensen kiezen voor rolluiken die zijn voorzien van een tijdklok. De rolluik opent en sluit op de door jou ingestelde tijden. Zo bepaal jij zelf wanneer je deze gebruikt. Op deze manier houd je de warmte buiten en kom je na je werkdag thuis in een koele kamer.

Kunststof of aluminium rolluik

Ben jij van plan een rolluik aan te schaffen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen. De 2 meest voorkomende materialen zijn:

  • Kunststof
  • Aluminium

Kunststof

Wil je zorgen dat de zon buiten blijft of wil je meer privacy? Kies dan voor een kunststof rolluik. Dit is de goedkoopste optie. Kunststof rolluiken gaan gemiddeld 10 tot 12 jaar mee. De prijs voor de installatie van een kunststof rolluik van 100 bij 100 cm bedraagt tussen de € 90 en € 150. 

Aluminium

Wil je graag profiteren van de bovenstaande voordelen, maar wil je ook dat je rolluiken geluidswerend en inbraakwerend zijn? Kies dan voor een rolluik van aluminium. Deze rolluiken zijn sterker en gaan langer mee, gemiddeld 12 tot 14 jaar. Je laat een aluminium rolluik van 100 bij 100 cm installeren voor € 100 tot € 250.

Een rolluik met zonnesensoren zorgt voor een koele kamer

Naast het automatisch openen en sluiten van je rolluik via een tijdschakelaar, is het mogelijk om je rolluik te bedienen met zonnesensoren. Zonnesensoren meten de intensiteit van het licht en zorgen ervoor dat de rolluiken op de juiste momenten openen of sluiten. Is het erg warm? Dan sluit de rolluik vanzelf. Zo zorg je ervoor dat je huis altijd heerlijk koel blijft zonder een tijdschakelaar in te stellen.

rolluik zonnesensor

Bedien je rolluik met je smartphone

We gebruiken onze smartphone meerdere keren per dag. Je kunt tegenwoordig dan ook je rolluiken bedienen met je smartphone. Ben je een keer vergeten je rolluiken te sluiten? Geen probleem. Je opent of sluit de rolluik via je telefoon vanaf elke locatie. Hoe easy!

rolluik smartphone

De voordelen op een rij:

  • Je bespaart op je energierekening.
  • Een rolluik is duurzaam.
  • Met een zonnesensor zorg je ervoor dat je huis altijd heerlijk koel is.
  • Je bedient de rolluik op afstand met je smartphone.
  • Rolluiken zijn er in verschillende materialen waardoor je ze aanpast aan je interieurstijl.

Heb je nog geen rolluiken, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan vind je meer informatie over de prijzen en mogelijkheden in onze prijsgids Rolluiken prijzen. 

Bronnen: Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest, Pinterest