Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Een zitplek of bijvoorbeeld extra opbergruimte? Inspiratie voor het inrichten van je erker

Een zitplek of bijvoorbeeld extra opbergruimte? Inspiratie voor het inrichten van je erker

Een erker geeft een extra dimensie aan je woning, er komt veel licht door naar binnen en verlengt je woning. Het is niet gek dat het voor veel mensen dan ook een plus is bij een woning. Echter, het is wel een lastige plek om in te richten, omdat het smaller is dan de rest van de woonkamer. Hoe zorg je ervoor dat je erker goed bij de rest van je woonkamer past en je optimaal gebruik maakt van de extra ruimte? Doe hier inspiratie op.

Zitplek

De erker biedt ruimte om op een originele manier extra zitruimte te creëren. Neem hier plaats om te ontspannen en een boek te lezen terwijl je geniet van de zon die binnenvalt. Met kussens en plaids geef je de erker de feeling die bij jou en je huis past.

Ingebouwde kast

Als je plaatsneemt in je erker om een boek te lezen, is het lekker als die binnen handbereik is. Een erker leent zich dan ook perfect om een boekenkast in te plaatsen. Je hoeft de kast niet per se voor boeken te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan mooie accessoires en fotolijstjes voor in de kast.  Door een kast onder het zitje in de erker te maken, gebruik je ruimte die anders ongebruikt zou blijven. Een kast aan de zijkant van de erker is ook een goede manier om meer kastruimte te creëren.

Vergrote vensterbank

Je hoeft geen zitplek van je erker te maken, in plaats daarvan kan je er een grotere vensterbank ik plaatsen. Hiermee trek je je woonkamer verder door en lijkt de ruimte ook nog eens groter. Zet er een paar mooie accessoires neer, denk bijvoorbeeld aan een grote vaas en geniet van het licht dat binnen komt.

Met erkers zijn veel dingen te doen en ze zijn op verschillende manieren te stylen, het is maar net wat bij jouw stijl en huis past. Kies voor datgene dat bij jou pas en wat voor jou het meest praktisch is. Zo geniet je er extra van en laat je het niet onbenut.

 

Gerelateerde artikelen:

Verhuizen of toch een moderne aanbouw?

Maak van een aanbouw echt jouw aanbouw

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest.