5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Zo richt je je studentenkamer in

Ga je na de zomer studeren in een andere stad en ga je op jezelf wonen, of gaat je kind op zichzelf? Er komt nogal wat kijken als je uit huis gaat en hoe richt je een kleine studentenkamer eigenlijk in? Geen paniek, volg onderstaand stappenplan. Zo geniet je ongestoord van de zomer en ga je vol goede moed je eigen stekkie in.

1. Schat de ruimte in

Als je op jezelf gaat wonen loop je over van de ideeën en ben je zo enthousiast dat je al snel minder rekening houdt met de ruimte die je hebt. Het is zonde als je hele kamer uiteindelijk vol staat en je amper nog kan bewegen. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden.

Pak pen en papier en schets een plattegrond van je kamer. Zo bepaal je de plaats van je meubels en weet je hoeveel ruimte je nog over hebt.

2. Maak een lijstje

Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt. Niet alleen meubels, maar ook dingen zoals je eigen strijkbout, servies en handdoeken. Dit lijstje geeft je een goed overzicht van wat er nog allemaal te doen staat, verhuizen kan namelijk best chaotisch zijn. Ga dit lijstje georganiseerd af en streep alles weg als je het in huis hebt.

3. Ga budget shoppen

Als student heb je natuurlijk geen eindeloos budget en je zal op de goedkope tour moeten gaan. Stel van tevoren een budget op, daarvoor is het wel handig om research te doen zodat je een indicatie hebt van de prijzen. Je zal een beetje moeten gaan passen en meten om je aan je budget te houden. Niet getreurd, er zijn onwijs leuke dingen te vinden voor weinig geld. Struin bijvoorbeeld Marktplaats en kringloopwinkels af. Er zijn veel toffe vintage spullen te vinden als je goed zoekt. Vraag ook aan je familie en vrienden of iemand nog iets over heeft voor je start, hiermee bespaar je geld en vaak ligt het anders toch maar te verstoffen op een zolder.

4. Richt je kamer slim in

In een studentenkamer heb je maar beperkt ruimte, maar je moet er wel veel in kwijt. Hoe los je dit op? Door creatief om te gaan met de ruimte en slim in te delen, kan je een hoop meer kwijt dan dat je in eerste instantie dacht. Doe inspiratie op:

Kies voor een hoogslaper

Een hoogslaper is een aanrader in een kleine slaapkamer, onder een hoogslaper kan je bijvoorbeeld je bank of een bureau kwijt.

Studentenkamer 1

Studentenkamer 2

Studentenkamer 3

Creëer een afscheiding

Wil je zonder muren aparte ruimtes creëren? Zet dan een kast tussen je bed en de rest van de kamer. Hierdoor maak je een soort slaapkamer en kijkt je bezoek niet direct je bed in. Met een kast heb je ook meteen meer opslagruimte en op de kast kan je leuke accessoires kwijt. Je kan hetzelfde doen met een paar gordijnen, dan heb je geen extra opslagruimte maar wel een afscheiding.

Studentenkamer 4

Studentenkamer 5

Studentenkamer 6

Maak sfeer met lichtjes

Eén grote lamp aan de muur is geen sfeermaker. Denk er bijvoorbeeld aan om lichtsnoertjes aan de muur vast te maken. Als je deze kleine lichtjes aandoet, heb je meteen veel sfeer in je kleine kamer en hoef je niet altijd je felle, grote lamp aan te doen.

Studentenkamer 7

Processed with VSCOcam with m6 preset

Studentenkamer 9
Berg je spullen slim op

Ruimtegebrek is een terugkerend probleem in studentenkamers. Hou meer ruimte over door slim op te bergen. Zet bijvoorbeeld een kastje op je bureau of creëer opbergruimte onder je bed, waar je veel boeken en schoolspullen kwijt kan.

Studentenkamer 10

Sutdentenkamer 10

Studentenkamer 11

Met deze tips en inspiratie heb je genoeg ideeën om je studentenkamer in te richten en tot jouw eigen plekje te maken.

 

Bronnen afbeeldingen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest