5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Zwarte keukens, opvallend zonder alle aandacht te vragen

Als je goed nadenkt over wat voor kleur keuken je familie en vrienden hebben, dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat dit vooral lichte keukens zijn. Zwarte keukens komen niet vaak voor, maar zijn echte eyecatchers zonder direct alle aandacht in de ruimte op te eisen. Ontdek of een zwarte keuken iets voor jou is.

Zwarte keukens in vergelijking tot witte keukens

Zwarte keukens zijn net zo effectief als witte keukens; schoonmaken, bakken en braden, het werkt precies hetzelfde. Ook kan je bij zwarte keukens kiezen uit verschillende tinten, materialen, glans en de opbouw van je keuken. Kijken we na de kosten voor keukens, dan betaal je voor een zwarte keuken niet meer dan voor een andere kleur, de hoogte van het bedrag is afhankelijk van de materialen en vorm die je kiest.

Voordelen zwarte keukens

Wat zijn dan de voordelen die je hebt met een zwarte keuken? Een zwarte keuken straalt karakter uit en is origineel. Daarnaast is het meeste keukenapparatuur zwart, waardoor deze objecten niet alle aandacht op eisen, maar opgaan in je mooie keuken als één geheel. Zelfs de afzuigkap, kranen en de wasbak zijn verkrijgbaar in zwart.

Nadelen zwarte keukens

Naast de kleine voordelen, zitten er ook kleine nadelen aan zwarte keukens. Wat je sneller ziet op zwarte keukens zijn kalkresten en stof, dus je schoonmaakdoekje tover je iets vaker tevoorschijn. Daarnaast absobeert zwart licht, waardoor een zwarte keuken de ruimte kleiner kan doen laten ogen. Echter is dit effect vooral als ook de wanden zwart zijn.

Tijd voor inspiratie!

Kortom, of je wel of geen zwarte keuken wilt is vooral een kwestie van smaak. Zie onderstaande zwarte keukens om te bepalen of een zwarte keuken iets voor jou is of totaal niet.

Zwarte keuken 1

Zwarte keuken 5

Zwarte keuken 2

Zwarte keuken 6

Zwarte keuken 8

Gerelateerde artikelen:

Connecten met je huishoudelijke apparaten

Waar zit je koelkast?

Uit welke richting valt de zon jouw huis binnen?

 

Bronnen afbeeldingen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest