Vind de beste isolatie specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Isolatie Isolatieglas

Isolatieglas

Minimale kosten
€ 115
Gemiddelde kosten
€ 143
Maximale kosten
€ 170
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 125 - € 168

Bij het isoleren van je huis denk je al snel aan het isoleren van je muren of dak, maar denk je ook wel eens aan isolatieglas? Hierdoor heb je geen last meer van condens en tocht en bespaar je op je energierekening. Lees hier alles over isolatieglas in jouw huis.

Isolatieglas prijzen

Wil je een raam vervangen met enkel glas door isolatieglas en ben je benieuwd naar de prijzen? De prijzen van isolatieglas per m2 liggen gemiddeld tussen de € 115 en € 170. Hoe hoger de isolerende werking, hoe hoger de prijs. Daarnaast is de totale prijs van isolatieglas in jouw woning natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid ramen die je wil laten vervangen. Bekijk hieronder alle gemiddelde prijzen voor isolatieglas.

Soort isolatieglasGemiddelde prijs per m2
HR glas€ 115
HR+ glas€ 125
HR++ glas€ 130
HR+++ glas€ 170

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Isolatie glas prijs

Wat is isolatieglas?

Voordat je kiest voor isolatieglas, is het goed om te weten wat het precies inhoudt. Onder isolatieglas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan standaard enkel glas of dubbel glas. Hierbij gaat het dus om alle soorten HR (hoogrendements) glas, normaal dubbel glas valt niet onder isolatieglas. Steeds meer mensen kiezen voor isolatieglas boven dubbelglas, omdat de isolatiewaarde bij isolerend glas veel hoger ligt. Hierdoor bespaar je meer op je energierekening en is het een stuk aangenamer in huis.

Prijsvoorbeelden

Ben je benieuwd naar verschillende scenario’s bij het kopen van isolatieglas? Bekijk hier 3 handige voorbeelden.

Vervang enkel glas in een kapot raam

Zijn er ramen kapot en wil je de ruiten in huis laten vervangen door dubbelglas? Als je voor alleen HR glas gaat, kies je voor goedkoop dubbel glas met de minste isolatiewaarde. Dit betekent niet dat het glas geen isolerende werking heeft, het houdt alleen minder goed de warmte in huis vast. Laat je 2 ramen in je rijtjeshuis vervangen? Dan kost dit je gemiddeld € 200.

Kies voor een klein project

Ben je niet van plan direct over te stappen op dubbele beglazing in al je ramen? Kies er dan voor om in stappen over te gaan op isolatieglas en vervang je ramen in fases. Denk bijvoorbeeld aan de ramen in de woonkamer. Met isolatieglas zit je lekkerder op de bank en geniet je van een warme woonkamer. Als je 8m2 aan raam laat vervangen door HR+ glas, kost dit je gemiddeld € 1.000. Ga je voor HR++ glas? Dan ben je gemiddeld € 1.100 kwijt.

Ga voor optimale isolatie

Ben je de kou en tocht zat in je huis? Dan is het tijd om alle ramen te laten vervangen voor dubbele ramen met het beste isolatieglas; HR+++. Dit is triple glas of driedubbel glas met de beste isolatiewaarde. Als je alle ramen in je rijtjeshuis laat vervangen, ongeveer 15 m2, dan kost dit je gemiddeld € 2.600

Welke keuzes hebben invloed op de isolatieglas prijs?

Als je nieuw glas gaat kopen en kiest voor isolatieglas, dan zijn er verschillende keuzes die van invloed zijn op de prijs.

Keuze 1: Type isolatieglas

Er zijn verschillende soorten isolatieglas, variërend in isolatiewaarde. Hierbij geldt: hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de glas prijs.

Soort isolatieglas
Gemiddelde prijs per m2
(inclusief btw en plaatsing)
Gemiddelde besparing per jaar
HR glas€ 115€ 100
HR+ glas€ 125€ 180
HR++ glas€ 130€ 300
HR+++ glas€ 170€ 300
Keuze 2: Dikte van het glas

Hoe dikker het isolatieglas, hoe beter de isolatiewaarde en daarmee ook een hogere besparing. Isolatieglas is in verschillende diktes verkrijgbaar, waardoor je kiest voor het glas dat het beste bij jou en je woning past. Bekijk hier de verschillende diktes en bijbehorende isolatieglas prijzen.

BuitenglasBinnenglasGemiddelde prijs per m²
4 mm4 mm€ 42
5 mm4 mm€ 45
6 mm4 mm€ 50
6 mm5 mm€ 52
8 mm5 mm€ 64
8 mm6 mm€ 66
Isolatieglas in slaapkamer
Keuze 3: Nieuwe kozijnen

Oudere kozijnen laten eerder koude lucht binnen, waardoor je minder profijt hebt van je nieuwe isolatieglas. Het is daarom goed om je kozijnen door een vakspecialist te laten controleren op beschadigingen en gebreken. Kies je voor passende, nieuwe kozijnen voor je woning? Bekijk hieronder de gemiddelde kozijnen prijzen.

Soorten kozijnenGemiddelde prijzen per m2
Kunststof€ 750 – € 1.000
Hout € 850 – € 1.200
Aluminium€ 850 – € 1.100
Staal€ 900 – € 1.300
Keuze 4: Extra opties

Buiten het laten plaatsen van goed isolatieglas, zijn er ook een aantal slimme extra opties waarmee je je wooncomfort verder verhoogt. Denk bijvoorbeeld aan ventilatie in je nieuwe ramen of zonwerend glas. Bekijk in deze tabel een handig overzicht.

Extra optieGemiddelde prijs (inclusief btw)
Ventilatieroosters€ 15 – € 60
Zonwerend glas€ 80 per m2
VeiligheidsglasVanaf € 40

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Combineer isolatieprojecten

Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe beter het is voor het milieu en voor je portemonnee. Als je kiest voor isolatieglas is het verstandig om ook na te denken over andere isolatieprojecten. Wist je dat je tot wel 30% van de warmte in huis verliest via het dak zonder dakisolatie? De isolatiespecialist adviseert je graag over mogelijkheden voor isolatie in jouw huis. Zo geniet je in de zomer van een koel huis en in de winter van de warme, knusse temperatuur.

Onderhoud je kozijnen goed

Om ervoor te zorgen dat je isolatieglas goed blijft werken en lang meegaat, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je kozijnen. Als hier beschadigingen in komen, is het mogelijk dat er condens tussen het glas komt. Dit voorkom je door je kozijnen minimaal jaarlijks schoon te maken te controleren en beschadigingen te laten repareren.

Check of er subsidie beschikbaar is

Als je ervoor kiest om HR ++ glas of triple glas te laten plaatsen kun je aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met deze subsidie kun je 15% subsidie ontvangen bij één isolatiemaatregel en 30% bij twee. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Let op keurmerken

Binnen de glasbranche zijn er verschillende keurmerken beschikbaar die onder andere de kwaliteit garanderen. Een voorbeeld hiervan is KIWA, die oordeelt of HR glas voldoet aan de eisen. Daarnaast is het GBO het keurmerk voor glaszetters. Als een vakspecialist voldoet aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidseisen krijgt hij of zij dit certificaat.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden