1 miljoen projecten verricht

De beste verhuizing deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Verhuizen > Kosten Erkende Verhuizers

Kosten Erkende Verhuizers

Gemiddelde kosten:
1.050
Dit project kost gemiddeld tussen:
861 - € 1.239
Minimale kosten:
400
Maximale kosten:
1.700

Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe woning geworden? Dan kun je je inboedel laten verhuizen door verhuizers die aangesloten zijn bij Erkende Verhuizers. Deze bedrijven moeten namelijk voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en kunnen hierdoor alle zorgen uit handen nemen en je garanderen van een goed resultaat.

Wat kost een Erkende Verhuizer?

De kosten voor een kleine verhuizing starten al vanaf € 65 per uur voor een verhuiswagen van 20m3, inclusief verhuizer. Hoe groter je woont, hoe meer spullen je hebt en daarmee wordt de verhuizing ook duurder. Een grotere verhuiswagen van 50m³ kost ongeveer € 10 meer dan de 20m³ variant:

WoningGrootte verhuiswagenKosten
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer± €65 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer± €75 per uur

Wat zijn Erkende Verhuizers?

Verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij Erkende Verhuizers moeten zich houden aan allerlei eisen op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. De overkoepelende organisatie controleert haar leden regelmatig om te kijken of ze nog aan deze eisen voldoen. Hierdoor ben je verzekerd dat een Erkende Verhuizer ook een goede verhuizer is. Hoe vind je die Erkende Verhuizer? Door vrijblijvend offertes aan te vragen via HomeDeal kom je in contact met Erkende Verhuizers bij jou in de buurt!

verhuizen

Welke voordelen biedt een Erkende Verhuizer?

Als je kiest voor een Erkende Verhuizer, dan kies je voor de volgende voordelen:

  • Opgeleid en gediplomeerd personeel
  • Verzekering en garantie
  • Goede algemene voorwaarden

Opgeleid en gediplomeerd personeel

Verhuisbedrijven aangesloten bij Erkende Verhuizers nemen alleen personeel aan dat goed opgeleid en gediplomeerd is. Je kostbare inboedel is dus in handen van specialisten die weten waar ze mee bezig zijn. Er zijn in Nederland namelijk verschillende opleidingen tot het vak van inboedelverhuizer (voor een particuliere verhuizing) of van projectverhuizer (voor zakelijke verhuizingen).

Verzekering en garantie

Heb je voor een Erkende Verhuizer gekozen en verhuis je binnen Nederland? Dan ben je verzekerd voor een aantal belangrijke zaken. Ten eerste is je inboedel tijdens het verhuizen verzekerd tot een bedrag van € 100.000. Mocht je Erkende Verhuizer failliet gaan, dan gaat de Organisatie voor Erkende Verhuizers voor je op zoek naar een nieuwe verhuizer, zodat je planning niet in gevaar loopt. Tot slot is je aanbetaling tot 25% gegarandeerd, mocht je verhuizing worden overgenomen door een andere Erkende Verhuizer.

Goede algemene voorwaarden

Om een duidelijk beeld te krijgen wat je van een Erkende Verhuizer kunt verwachten, is het mogelijk om zowel offline als online de algemene voorwaarden voor Erkende Verhuizers na te kijken. Deze algemene voorwaarden voor Erkende Verhuizers zijn samen met de Consumentenbond opgesteld. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven dat het verhuisbedrijf de klant erop moet wijzen dat bij opslag een opslagverzekering moet worden afgesloten, of dat de eigen inboedelverzekering moet worden overgeschreven naar het adres van de bergplaats.

Welke keuzes bepalen de prijs van een Erkende Verhuizer?

De prijs voor het inschakelen van een Erkende Verhuizer kan variëren en wordt bepaald door 3 keuzes:

Keuze 1: Extra verhuizers

Als je wilt dat je verhuizing binnen een korte tijd wordt afgerond, dan is het raadzaam om extra verhuizers in te huren. Door het verdelen van de taken kan een extra verhuizer efficiënter werken, dus het hoeft niet te betekenen dat de totale kosten omhoog gaan. Het inhuren van een extra verhuizer kost ongeveer € 30 per uur.

Keuze 2: Vervoer

Het vervoer van je inboedel heeft een kleinere impact op de totale kosten. Erkende Verhuisbedrijven beginnen vaak al met tellen als ze bij hun standplaats vertrekken. Houd dus altijd rekening met de locatie waar een verhuisbedrijf zich bevindt. Gelukkig rekenen veel regionale verhuizers geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Bij nationale bedrijven loopt dit op tot wel 50 of 100 kilometer. Verhuisbedrijven rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en €1 per kilometer.

Keuze 3: Verhuisservices

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal verhuisservices die je kunt overwegen:

OptiePrijsVoordelen
Inboedel opslag€ 95 voor een opslagbox van 30m³ - Ruimte als je nog niet kun verhuizen
- Extra ruimte als je ruimte tekort komt
Lift assistentie€ 70 per uur- Voor woningen op een hogere verdieping
- Verplaatsen van banken, koelkasten en bedden
Handyman service€ 40 per uur- Montage/demontage TV, schilderijen, spiegels e.d.
- Reparatie en schilderwerkzaamheden
Piano transport€ 200 - € 300- Verhuizing met grote zorg
- Piano is verzekerd tijdens de rit
Parkeervergunning€ 20 - € 30- Prijs verschilt per gemeente
- Laden en lossen gaat sneller aan de deur

Vind de beste deal

Heb je een duidelijk beeld gekregen van de mogelijkheden en kosten van een Erkende Verhuizer? Vraag dan vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke informatie over jouw project. Dit kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie waarmee je kunt gaan vergelijken. Op offertes van Erkende Verhuizers moet altijd de volgende informatie te vinden zijn:

  • De begindatum en zo mogelijk de einddatum van de bewaarneming of, als dat niet mogelijk is, de aanduiding van onbepaalde duur;
  • het bewaarloon, de betalingswijze en de betaaltermijn;
  • de kosten verbonden aan het in ontvangst nemen en weer teruggeven van de verhuisgoederen (in- en uitslagkosten);
  • welke zorgmaatregelen de bewaarnemer zal treffen en de kosten van die maatregelen;
  • dat op de te verrichten werkzaamheden de Algemene Voorwaarden Bewaarneming Verhuisgoederen van toepassing zijn. Een exemplaar van deze algemene voorwaarden wordt met de offerte meegezonden of wordt uiterlijk bij het sluiten van de bewaarnemingovereenkomst aan de klant verstrekt;
  • De offerte wordt voorzien van een dagtekening en is onherroepelijk gedurende dertig dagen na offertedatum.

Door het vergelijken van offertes kom je niet voor verrassingen te staan en kun je tot wel 40% besparen op de kosten van een verhuisbedrijf. Ga jij voor de beste deal en schakel jij ook een Erkende Verhuizer in?

Offertes aanvragen

HomeDeal bespaartips

Doordeweeks verhuizen

Je bespaart veel geld als je kiest om doordeweeks te verhuizen. Veel Erkende Verhuizers rekenen namelijk een weekendtarief dat flink hoger uitvalt. Op zaterdag en zondag wordt een toeslag op verhuizingen van respectievelijk 25% en 75% gehanteerd. Probeer dus altijd je verhuizing te plannen op een werkdag.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Heb je familie en vrienden die graag helpen bij het verhuizen van je spullen? Vraag dan of ze alvast de verhuisdozen willen inpakken zodat je verhuizer ze alleen nog in de vrachtwagen hoeft te zetten. Dit bespaart een specialist veel tijd en daardoor zullen de totale kosten ook lager uitvallen. Let wel op met het inpakken van waardevolle of breekbare spullen. Het kan zijn dat je niet verzekerd bent als je deze zelf inpakt. Vraag dit dus altijd even na bij jouw Erkende Verhuiz

Afstand doen van overbodige spullen

Ben je van plan veel nieuw meubilair of nieuwe apparaten te kopen voor je nieuwe woning? Kijk dan zorgvuldig welke oude spullen niet mee hoeven naar je nieuwe huis. Geef dit aan vrienden en familie of zet het op Marktplaats of social media. Hierdoor hoeven er minder spullen mee op transport en zal er ook dus minder ingeladen en uitgeladen hoeven te worden.