1 miljoen projecten verricht

De beste verhuizing deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Verhuizen > Kosten seniorenverhuizing

Kosten seniorenverhuizing

Gemiddelde kosten:
925
Dit project kost gemiddeld tussen:
760 - € 1.090
Minimale kosten:
450
Maximale kosten:
1.400

Wist je dat verhuizen van senioren naar een nieuwe woonomgeving geen stressvolle gebeurtenis hoeft te zijn? Een bedrijf dat zich specialiseert in seniorenverhuizingen neemt alle zorgen voor senioren of zorgbehoevenden uit handen. HomeDeal heeft alle mogelijkheden en kosten voor je op een rij gezet. Daarnaast benoemen we nog enkele tips waarmee je kunt besparen op de verhuizing.

Wat kost seniorenverhuizing?

Naast de verhuizing zelf kan een seniorenverhuizer ook veel andere zorgen uit handen nemen. Een seniorenverhuizing kan namelijk erg ingrijpend zijn en vraagt dus om een andere aanpak. Zo bieden seniorenverhuizers vaak allerlei extra diensten aan zoals het inpakken van de spullen, het volledig schoonmaken van het oude huis en het inrichten van de nieuwe woonomgeving. Doordat een senior vaak naar een kleinere woonruimte gaat, is een verhuiswagen van 20m³ vaak geschikt om alle spullen te kunnen verhuizen. Samen met twee verhuizers om alles soepel te laten verlopen, ben je ongeveer € 60 à € 90 per uur kwijt. Om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten heeft HomeDeal verschillende praktische voorbeelden voor je uitgewerkt:

OptieWerkzaamhedenKosten
Zo goedkoop mogelijk2 verhuizers + 20m³ verhuiswagen€ 450 - € 700
Extra hulp2 verhuizers + 20m³ verhuiswagen€ 800 - € 1.000
Groot huis3 verhuizers + 50m² verhuiswagen€ 1.100 - € 1.400
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Kosten seniorenverhuizing

Zo goedkoop mogelijk: Zijn er een aantal familieleden die mee kunnen helpen bij het inpakken en uitpakken van je inboedel? Dan heb je uiteraard minder tijd van de verhuizers nodig en kun je al voor € 450 klaar zijn.

Extra hulp: Wil je graag extra hulp hebben bij het inpakken van je spullen en heb je graag dat alle elektronica goed aangesloten is bij het betreden van je nieuwe woning? Het is mogelijk om dit door een verhuisbedrijf te laten doen zodat je geen enkele zorg hebt en verzekerd bent van een goed resultaat.

Groot huis: Ben je eigenaar van een vrijstaande woning of villa? Dan is het raadzaam om een verhuiswagen van 50m³ in te huren. Samen met twee extra verhuizers kan het project alsnog in een relatief korte tijd gedaan worden. De totale kosten voor dit project bedragen € 1.000 – € 1.200.

Hoe ziet de prijsopbouw van seniorenverhuizing eruit?

De kosten voor seniorenverhuizing zijn als volgt opgebouwd:

Kosten senioren verhuizing

Welke keuzes bepalen de prijs van seniorenverhuizing?

De prijs voor seniorenverhuizing wordt bepaald door vier keuzes.

Keuze 1: Verhuiswagen

De eerste keuze die gemaakt moet worden, is hoe groot de verhuiswagen moet zijn. Een verhuiswagen van 20m³ is bijvoorbeeld minder geschikt voor het verhuizen van een eengezinswoning of vrijstaand huis. Deze is beter geschikt voor twee- of driekamerappartementen. In bijna alle gevallen is de verhuizer ook de chauffeur van de verhuiswagen.

WoningGrootte verhuiswagenKosten
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer± €65 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer± €75 per uur

Keuze 2: Extra verhuizers

Het is mogelijk om extra verhuizers in te huren. Deze kunnen je namelijk helpen bij het demonteren en inpakken van de inboedel. Door het inhuren van een extra verhuizer gaat het laden en lossen van je spullen vele malen sneller. Hierdoor zal het aantal gewerkte uren omlaag gaan en hoeft het inhuren van een extra verhuizer dus niet per se te resulteren in hogere verhuiskosten. Het inhuren van een extra verhuizer kost ongeveer € 30 per uur.

verhuizing

Keuze 3: Vervoer

Het derde element dat invloed heeft op de kosten van seniorenverhuizing is het aantal kilometers dat een verhuizer moet rijden. Deze beginnen overigens al te tellen als de verhuiswagen wegrijdt bij de standplaats. Je moet dus niet alleen rekening houden met de afstand tussen je oude en nieuwe adres maar ook waar de standplaats van het bedrijf is. Veel regionale bedrijven rekenen echter geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Bij landelijk opererende bedrijven loopt dit op tot wel 50 of 100 kilometer. Verhuisbedrijven rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en €1 per kilometer.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptiePrijsVoordelen
Handyman service€ 40 per uur- Montage/demontage TV, schilderijen, spiegels e.d.
- Reparatie en schilderwerkzaamheden
Inpakker€ 40 per uur- Inpakken van de gehele inboedel
- Gegarandeerd van goed resultaat
Lift assistentie€ 70 per uur- Voor woningen op een hogere verdieping
- Verplaatsen van banken, koelkasten en bedden
Piano transport€ 200 - € 300- Verhuizing met grote zorg
- Piano is verzekerd tijdens de rit
Parkeervergunning€ 20 - € 30- Prijs verschilt per gemeente
- Laden en lossen gaat sneller aan de deur
Inboedel opslag€ 95 voor een opslagbox van 30m³ - Ruimte als je nog niet kun verhuizen
- Extra ruimte als je ruimte tekort komt

Ontvang vrijblijvend prijsoffertes

Offertes aanvragenWil je specifiekere informatie ontvangen over de kosten van je verhuizing? HomeDeal biedt de mogelijkheid om in contact te komen met seniorenverhuizers bij jou in de buurt. Vraag daarom vrijblijvend binnen 2 minuten offertes aan en vergelijk verschillende specialisten. Door offertes van meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, bespaar je tot wel 40% op de verhuiskosten. Wil jij niet te veel betalen? Vraag dan nu de gratis offertes op via HomeDeal.

HomeDeal bespaartips

Doordeweeks verhuizen

Ben je vrij om te kiezen op welke dag de verhuizing plaatsvindt? Door te kiezen voor een doordeweekse dag ben je goedkoper uit. Verhuisbedrijven hanteren namelijk een toeslag van 25% op zaterdag en 75% op zondag. Een verhuizing op zondag van € 875 kost dus doordeweeks € 500. Dat is een besparing van € 37

Afstand doen van overbodige spullen

Bekijk voor het verhuizen zorgvuldig naar welke spullen echt mee moeten en welke overbodig zijn. Overbodige spullen dragen namelijk bij aan een grotere inboedel en dus hogere verhuiskosten. Kijk of (klein)kinderen nog iets kunnen gebruiken en breng huishoudelijke apparaten gratis naar de gemeente of lever ze in bij verschillende winkelketens. Op deze manier benut je de ruimte van een verhuiswagen beter en zijn er dus eventueel minder ritten nodig voor het transport van de inboedel.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Het is mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken. Schakel hulp van vrienden en familie in om (tweedehandse) verhuisdozen te regelen en deze te laten inpakken. Door deze taken uit handen te nemen van een verhuizer is hij minder tijd kwijt en jij minder geld. Kijk wel uit met het inpakken van waardevolle spullen. Het is belangrijk kostbare voorwerpen goed te verstevigen om schade te voorkomen. Vraag ook altijd aan de verhuizer in hoeverre je verzekerd bent als je zelf het inpakken op je neemt.