1 miljoen projecten verricht

De beste verhuizing deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Verhuizen > Kosten verhuizen

Kosten verhuizen

Gemiddelde kosten:
1.050
Dit project kost gemiddeld tussen:
860 - € 1.240
Minimale kosten:
400
Maximale kosten:
1.700

Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe woning? Door het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf ben je verzekerd van een veilig transport en geniet je sneller van je nieuwe huis. HomeDeal heeft alle mogelijkheden en kosten voor je opgezocht. Tot slot worden er nog tips gegeven waardoor je kunt besparen op de kosten van je verhuizing.

Wat kost verhuizen?

De kosten voor verhuizen starten vanaf € 400 en kunnen oplopen tot € 1.700 als je in het bezig bent van een villa. De prijs is afhankelijk van hoeveel inboedel je hebt, het aantal verhuizers dat daarvoor nodig is en het aantal te rijden kilometers. Bekijk onderstaand de prijzen van diverse verhuissituaties, uitgaande van een verhuiswagen van 50m3.

OptieAantal verhuizersVerhuisservicesTotale kosten
Zo goedkoop mogelijk1 verhuizer-€ 400 - € 600
Extra hulp2 verhuizers- Inpakker€ 800 - € 1.000
Groot huis4 verhuizers- Inpakker
- Handyman
€ 1.400 - € 1.700
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

verhuis kosten

Zo goedkoop mogelijk: Ga jij voor een goedkope verhuizing en heb je daarom een aantal vrienden en familieleden gevraagd om mee te helpen? Dan ben je het goedkoopste uit. Er zijn geen extra verhuizers nodig en het verhuisbedrijf hoeft enkel je inboedel te transporteren naar je nieuwe woning. De kosten voor het enkel laten transporteren van je inboedel zijn € 400 à € 600.

Extra hulp: Wil je 100% zekerheid hebben dat al je spullen op een goede manier worden ingepakt en de verhuizing vlot verloopt? Dan is het raadzaam om een professional in te huren, denk bijvoorbeeld aan Erkende Verhuizers. Voor ongeveer € 40 per uur zorgt je verhuisbedrijf ervoor dat onder andere alle breekbare spullen op de juiste manier zijn ingepakt en er een extra verhuizer aanwezig is. De totale kosten komen neer op ongeveer € 800 tot € 1.000.

Groot huis: Heb je een inboedel groter dan 50m³? Dan zal het verhuisbedrijf meerdere verhuiswagens moeten inschakelen of vaker op en neer moeten rijden. Als je er vervolgens voor kiest om je spullen te laten inpakken door een inpakker en de afwerking laat doen door een handyman, dan komen de totale kosten voor je verhuizing uit op € 1.400 tot € 1.700.

Hoe ziet de prijsopbouw van verhuizen eruit?

De kosten voor een verhuizing zijn als volgt opgebouwd:

 

Kosten verhuizen

Welke keuzes bepalen de prijs van verhuizen?

 

De prijs voor verhuizen wordt bepaald door vier keuzes.

Keuze 1: Verhuiswagen

De omvang van je inboedel heeft het meeste invloed op de totale kosten van de verhuizing. Een grote inboedel betekent namelijk dat er een grotere verhuiswagen en waarschijnlijk meer verhuizers nodig zijn om het project tot een goed einde te brengen. Een verhuiswagen van 20m³ kan ingezet worden om spullen uit twee- of driekamerappartementen te verhuizen. Heb je een vrijstaand huis of eengezinswoning dan kun je het beste voor een verhuiswagen met 50m³ laadruimte kiezen.

WoningGrootte verhuiswagenKosten
Twee- of driekamerappartementVerhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer± €65 per uur
Vrijstaande woningVerhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer± €75 per uur

Kosten verhuisbedrijf

Keuze 2: Extra verhuizers

Je hebt altijd de mogelijkheid om extra verhuizers in te huren. Op deze manier kun je een verhuizing vlotter laten verlopen en zullen er dus minder uren nodig zijn. Dit betekent dat het inhuren van extra verhuizers niet per se leidt tot hogere verhuiskosten. Het inhuren van een extra verhuizer kost ongeveer € 30 per uur.

Keuze 3: Kilometervergoeding

De derde keuze die van invloed is op de totale kosten is het aantal kilometers dat een verhuiswagen moet rijden. Een verhuisbedrijf begint al met tellen als ze uit hun standplaats wegrijden. Probeer daarom altijd verhuisbedrijven te selecteren die relatief dicht bij je oude of nieuwe woning gevestigd zijn. Veel regionale bedrijven rekenen geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Bij landelijk opererende bedrijven loopt dit op tot wel 50 of 100 kilometer. Verhuisbedrijven rekenen een kilometerprijs tussen de € 0,50 en €1 per kilometer.

Keuze 4: Extra opties

Naast de meest belangrijke keuzes zijn er ook nog een aantal extra opties die je kunt overwegen:

OptiePrijsVoordelen
Handyman service€ 40 per uur- Montage/demontage TV, schilderijen, spiegels e.d.
- Reparatie en schilderwerkzaamheden
Inpakker€ 40 per uur- Inpakken van de gehele inboedel
- Gegarandeerd van goed resultaat
Lift assistentie€ 70 per uur- Voor woningen op een hogere verdieping
- Verplaatsen van banken, koelkasten en bedden
Piano transport€ 200 - € 300- Verhuizing met grote zorg
- Piano is verzekerd tijdens de rit
Parkeervergunning€ 20 - € 30- Prijs verschilt per gemeente
- Laden en lossen gaat sneller aan de deur
Inboedel opslag€ 95 voor een opslagbox van 30m³ - Ruimte als je nog niet kun verhuizen
- Extra ruimte als je ruimte tekort komt

Vind de beste deal

Heb je een duidelijk beeld bij de wensen van jouw verhuizing? Vraag dan via HomeDeal gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke prijsinformatie die je verder helpt. Binnen 48 uur ontvang je offertes van specialisten bij jou in de buurt. Check vervolgens altijd de volgende punten tijdens het doornemen van de offertes:

  • Werkzaamheden
  • Verzekering
  • Algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf

Door deze verhuisoffertes met elkaar te vergelijken kun je tot wel 40% besparen op de kosten van je verhuizing. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en ga voor de beste deal!

Offertes aanvragen

HomeDeal bespaartips

Afstand doen van overbodige spullen

Voordat je je inboedel laat inventariseren door een verhuisbedrijf, is het verstandig om te kijken welke spullen verhuisd moeten worden en welke overbodig zijn in je nieuwe woning. Door deze spullen te verkopen of weg te geven aan een kringloopwinkel, bespaar je ruimte in een verhuiswagen. Ook het laden en lossen kost op deze manier minder tijd. De verhuiswagen kan efficiënter ingedeeld worden en hierdoor zijn er eventueel minder ritten nodig.

Gedeeltelijk zelf verhuizen

Een andere mogelijkheid om kosten te besparen is het zelf meehelpen met de verhuizing. Vrienden en familie kunnen helpen door je spullen in te pakken, meubels te demonteren en te helpen met tillen van de verhuisdozen. Hierdoor heeft een verhuizer minder tijd nodig om je spullen naar je nieuwe woning te verhuizen. Vraag wel altijd bij het bevestigen van de offerte of de spullen die je zelf ingepakt hebt, verzekerd zijn tijdens de rit.

Doordeweeks verhuizen

De kosten om in het weekend te verhuizen zijn vele malen groter dan een doordeweekse verhuizing. In het weekend betaal je namelijk op zaterdag een toeslag van 25% en op zondag zelfs een toeslag van 75%. Dit betekent dat een verhuizing die doordeweeks gepland is, een besparing tot wel € 1.000 kan oplevere