Homedeal.nl Inspiratie Nieuws Big Brother is watching us!

Big Brother is watching us!

big brother is watching

Het voelt een beetje als Big Brother is watching us. 24 uur per dag wordt je huis in de gaten gehouden door een groep mensen uit bijvoorbeeld India, waardoor inbrekers niet verder komen dan de voordeur. Deze vorm van je huis bewaken is de laatste tijd erg populair geworden.

WePrevent heeft een concept bedacht waarbij bewakingscamera’s in je tuin hangen waar een bewaker uit een ander land naar kijkt. Hierdoor wordt er niet alleen op beeld vastgelegd wat er gebeurt, maar kan de bewaker ook direct alarm slaan als dat nodig is.

Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet van deze manier van bewaken.

Voordelen:

 1. Bewakers kunnen voordat er ingebroken wordt al zien of iemand een inbreker is. Als dit gesignaleerd wordt, dan worden de bewoners en/of de politie gebeld (afhankelijk van afspraken). Ook hebben zij de mogelijkheid om met 1 druk op de knop een alarm te activeren om de inbrekers te laten schrikken.
 2. Je sluit een maandabonnement af tussen de € 40 en € 120 of een flexibel abonnement, die je activeert voor € 5 per dag. Dit kan handig zijn als je op vakantie of zakenreis bent. Hierdoor let er toch iemand op je huis.
 3. Hulptroepen reageren alerter, omdat er geen sprake meer is van vals alarm.
 4. Hulptroepen worden vooraf beter geïnformeerd. Denk hierbij aan het aantal inbrekers, wapens, kinderen die binnen zijn etc.
 5. Binnen wordt niet meegekeken i.v.m. privacy. Doel is om inbrekers van tevoren al te signaleren.
 6. Beelden zijn eigendom en dus in het bezit van de klant.
 7. Ook als iemand gewond of onwel raakt in beeld van de camera’s, grijpt de bewaker in.
 8. Via de app kan je zelf ook live meekijken wat er thuis gebeurt.

Nadelen:

 1. Weinig tot geen privacy (afhankelijk van de plaats van camera’s). Er kijken steeds vreemde mensen mee met je leven.
 2. Bij een vol abonnement sta je 24 uur per dag onder observatie.
 3. Extra vaste lasten per maand bovenop de aanschaf van bewakingscamera’s.
 4. Om zeker te weten dat er inderdaad iemand meekijkt moet er zich eerst een situatie voordoen waarbij de inbreker zijn gang gaat zonder dat er aan de bel getrokken wordt. In dit geval staat op beeld dat er ingebroken is en kan jij iemand aansprakelijk stellen. Uiteraard is dit het laatste wat een camerabewakingsbedrijf wilt, waardoor dit niet gebeurt.

Naast een camerabewaker zijn er ook andere mogelijkheden om je huis te beveiligen. Wil je meer weten over alarmsystemen bij inbraak en wat dit voor jou gaat kosten? Je leest het in onze prijsgids Alarmsystemen prijzen.