Vind de beste ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding

Door ongediertebestrijding in te schakelen ben je snel en eenvoudig van het ongedierte in huis af. Waar let je op bij ongediertebestrijding en welke mogelijkheden zijn er? Lees op deze pagina meer informatie over de kosten van ongediertebestrijding, wie er verantwoordelijk voor is, de soorten ongedierte, de mogelijkheden en tips hoe je ongedierte voorkomt.

Ongediertebestrijding kosten

Ongedierte in huis geeft een vervelend gevoel. Er zijn mogelijkheden om zelf ongedierte te bestrijden, maar vaak is dit niet genoeg om voor altijd van het ongedierte af te komen. Wil jij een specialist inschakelen? Bekijk hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten van ongediertebestrijding.

Soort ongedierteGemiddelde kosten
(incl. btw)
Wespen€ 65 per nest
Kakkerlakken€ 90 per nest
Muizen€ 85 per nest
Houtworm en boktor€ 300 per verdieping
Bedwantsen€ 325 per verdieping

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is ongediertebestrijding?

Wanneer je last hebt van ongedierte in huis en hier vanaf wil, dan bel je de ongediertebestrijding. Het is voor een deel mogelijk om ongedierte zelf te bestrijden, bijvoorbeeld via muizenvallen. Wanneer je te maken hebt met nesten, dan is het verstandig om een ongediertebestrijder of bestrijdingsdienst in te schakelen. Weet je niet precies met welk soort ongedierte je te maken hebt? Een ongediertebestrijder herkent feilloos verschillende soorten ongedierte en gebruikt de juiste ongedierteproducten.

Wie is er verantwoordelijk voor ongediertebestrijding?

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor ongediertebestrijding? Jij of de gemeente? Het bestrijden van ongedierte kost geld en daarom is het goed om te weten wie er voor de kosten moet opdraaien. Wanneer je zelf ongedierte hebt veroorzaakt doordat je bijvoorbeeld je afval niet goed hebt afgesloten, dan ben jij zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van het ongedierte. Veel mensen kloppen aan bij de gemeente voor ongediertebestrijding, omdat de overheid verantwoordelijk is voor de volksgezondheid. In de praktijk is het zo dat de Woningwet zegt dat het bestrijden van ongedierte in woningen niet door de overheid geregeld moet worden, omdat dat dit de verantwoordelijkheid van de burger is.

Boktor bestrijding

Soorten ongedierte

Er zijn eindeloos veel soorten ongedierte, maar hieronder lees je de meest overlastgevende soorten.

 • Muizen

Hoewel muizen er schattig uitzien, zijn ze dat niet. Muizen dragen ziektes met zich mee en bakenen hun territorium af met urine. Je hoort ze voornamelijk ‘s avonds en ‘s nachts ritselen en vindt muizenkeutels door je hele huis. Muizen bestrijden is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je een muizenplaag laten bestrijden door een specialist die bestrijdingsmiddelen in je huis aanbrengt. Maar ook muizenvallen of -korrels zijn goede opties. Ben je meer fan van een diervriendelijke manier van bestrijden? Wist je dat je muizen in huis zelf kunt verjagen met geluid? Er zijn zendertjes te koop die een ultrasoon geluid maken en zo de muizen verjagen.

 • Wespen

Zie je extreem veel wespen rondom je huis en in de tuin? Dan heb je waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Een wespennest kan uit wel 5000 wespen bestaan. Wespen delen gemene steken uit als ze in het nauw worden gedreven, reden genoeg om de wespen te bestrijden. Of er nou een wespennest in de spouwmuur zit of een wespennest tegen de buitenkant van je woning is gevestigd; een ongediertebestrijder helpt je er vanaf.

 • Houtworm

Is het je opgevallen dat er veel gaatjes in je houtwerk zitten? Dan heb je waarschijnlijk last van houtwormen. Houtwormen zijn larven van bepaalde kevers die je hout aantasten door het te eten. Houtwormen zijn gek op onbehandeld hout. Door je hout te behandelen met bijvoorbeeld verf of beits, maak je het hout niet meer aantrekkelijk voor de houtworm. Is het kwaad al geschied en wil je de houtworm laten verwijderen? Een ongediertespecialist bestrijdt houtworm door middel van gif of gas. Hierna ben je van de houtwormplaag af en blijft het houtwerk zowel van de binnenkant als de buitenkant gezond.

 • Boktor

Het grootste deel van houtwormen zijn larven van de boktor. Ook deze larven tasten het houtwerk in huis aan. Gaatjes in je houtwerk zijn een goede indicatie dat je last hebt van de boktor. Ook is het mogelijk dat je boktorren hoort. Het geluid van een boktor in huis is een knagend geluid, dat te horen is als je goed luistert. Boktorren bestrijden gaat op dezelfde manier als het bestrijden van houtworm, door middel van  gif of gas.

 • Zilvervisjes

Zilvervisjes in huis zijn een veel voorkomend probleem in Nederland. Het zijn kleine, zilverkleurige kruipende insecten die zich snel voortplanten. Zilvervisjes zijn verder niet schadelijk voor de mens, alleen vervelend om in huis te hebben. Waar komen zilvervisjes toch vandaan? Zilvervisjes houden van een warme omgeving en doordat onze huizen steeds beter geïsoleerd worden, tref je ze steeds vaker aan in huis. Doordat zilvervisjes gek zijn op warmte, vind je ze soms ook in bed. Het is natuurlijk een hele nare gedachte dat deze beestjes in jouw bed rondzwerven. Als je zilvervisjes in je bed vindt, heb je waarschijnlijk last van een flinke plaag die je niet meer zelf kunt bestrijden. Een ongediertespecialist gebruikt een speciaal bestrijdingsmiddel en behandelt alle hoeken en gaten van je huis om er zeker van te zijn dat je er echt vanaf bent.

 • Kakkerlakken

Als je het over enge insecten hebt, komt de kakkerlak al snel ter sprake. Wereldwijd zijn kakkerlakken hardnekkig ongedierte. Een kakkerlakkenplaag is snel gevormd, omdat een kakkerlak per halfjaar gemiddeld voor 150 nakomelingen zorgt. Kakkerlakken kunnen ziektes met zich meedragen en eczeem veroorzaken, het is dus belangrijk om kakkerlakken te bestrijden. Wanneer mensen een kakkerlak in huis zien is hun reactie vaak om de kakkerlak dood te trappen. Als je een kakkerlak dood trapt, is dat opzich niet erg, maar let wel op dat je de eitjes goed opruimt en de ruimte schoonmaakt, voordat de eitjes de kans krijgen om uit te komen.  De ongediertespecialist gebruikt speciale insecticiden om de kakkerlakken uit te roeien. Zo geniet jij van een ongediertevrij huis.

 • Bijen

Bijen zijn te herkennen aan hun bruine, harige lijfje. Als ze je steken blijft de angel in je huid achter. Bijen komen af op felle kleuren en zoete, sterk ruikende parfums. Daarnaast bouwen ze vaak nesten tegen gevels aan of in tuinen. Heb jij last van een bijennest en wil je er vanaf? Een bijennest verwijderen mag niet zomaar, omdat de bij een beschermd insect is. Bel voor het weghalen van een bijennest een imker. De imker verplaatst de bijen naar een betere plek, waardoor ze  in leven blijven en jij niet langer last hebt van het bijennest.

 • Bedwantsen

Bedwantsen staan ook wel bekend als bed bugs of bedmijt en zijn een niet graag geziene gast in bedden. De aanwezigheid van bedwantsen herken je aan donkere huidschilfers in je bed en bruin-zwarte kleine uitwerpselen. Bedwantsen bijten en laten met een beet een rode bult of vlek achter op je huid. Het zelf bestrijden van bedwantsen is een lastige taak omdat het vaak om grote hoeveelheden bedwantsen gaat die zich op verschillende plekken schuilhouden. Een ongediertespecialist is ervaren in het bestrijden van bedwantsen en weet waar hij de insecticiden moet aanbrengen.

Bedwantsen bestrijding

Soorten ongediertebestrijding

Er zijn grofweg 2 soorten ongediertebestrijding: chemisch en natuurlijk. Bekijk hieronder per methode de voor- en nadelen en de voorbeelden.

 VoordelenNadelenVoorbeelden
Chemisch- Hogere slagingskans volledige bestrijding
- Gemakkelijker in gebruik
- Sneller resultaat
- Giftig voor mens en (huis) dier
- Slecht voor het milieu
- Kan materialen aantasten
- Ongedierte soorten kunnen resistent worden
- Gif
- Gas
- Plakstrips
Natuurlijk- Geen effect op de omgeving
- Maakt gebruik van natuurlijke vijanden
- Geen giftige bestrijdingsmiddelen in huis
- Diervriendelijk
- Lastig te sturen
- Minder complete bestrijding
- Natuurlijke vijanden
- Verplaatsen en vervangen van beplanting
- Natuurlijke barrières
- Kieren en gaten afdichten
- Bestrijden door middel van ultrasoon geluid

Ongedierte in huis voorkomen

Als je het ongedierte in huis succesvol hebt laten bestrijden door een ongediertespecialist, is het belangrijk om ongedierte in de toekomst te voorkomen. Lees hiervoor een aantal handige tips.

 • Sluit verpakkingen goed af

Door verpakkingen van voedsel en drinken goed af te sluiten, komt er geen ongedierte op af. Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig je kasten en koelkast te controleren op verpakkingen die over de datum zijn. Zo geef je ongedierte zo min mogelijk de gelegenheid om in je huis te komen.

 • Leeg je afvalcontainers regelmatig

Veel soorten ongedierte zijn gek op afval, hier eten ze en leggen ze zelfs eitjes. Zorg er daarom voor dat je je afvalcontainers regelmatig leegt.

 • Gaten en kieren

Ongedierte komt op verschillende manieren je huis binnen, voornamelijk via gaten en kieren. Dit is ook de plek waar de beestjes zich schuilhouden overdag. Door de kieren en gaten in je huis af te dichten, geef je het ongedierte geen mogelijkheid om je huis binnen te dringen of zich daar schuil te houden.

 • Horrenexpert

Vraag een horrenexpert om horren voor deuren en ramen te plaatsen om zo ongedierte, zoals wespen, bijen en hommels buiten de deur te houden. Als je last hebt van bijvoorbeeld een wespennest aan je gevel, dan zorg je er met horren in elk geval voor dat ze niet in je huis komen.

 • Goed ventileren

Door je woning goed en regelmatig te ventileren, maak je je woning minder interessant voor ongedierte. Daarnaast is een goed geventileerde woning een moeilijke plek voor ongedierte om te overleven, omdat ze vaak gek zijn op vochtige en warme ruimtes.

Tips bij het zoeken naar een ongediertespecialist

Ga jij een ongediertespecialist inhuren om het ongedierte in je huis te bestrijden? Hier lees je een aantal handige tips voor het vinden van de beste ongediertespecialist voor jou.

 • Let op keurmerken

Keurmerken zijn er voor verschillende branches, zo ook voor de ongediertebestrijding branche. Het keurmerk waar je op kan letten bij een ongediertespecialist is NVPB. Het NVPB is de brancheorganisatie voor kwaliteit in plaagdiermanagement. Aangesloten bedrijven moeten voldoen aan de kwaliteitseisen die de NVPB heeft opgesteld.

 • Vergelijk offertes

De kosten van ongediertebestrijding verschillen niet alleen per soort ongedierte, maar ook per ongediertebestrijder. Daarom is het aan te raden om verschillende ongediertebestrijding offertes op te vragen en te kijken naar wat de verschillende specialisten aanbieden. Zo kies je de beste ongediertespecialist voor de beste prijs.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden