Vergelijk ongediertebestrijding offertes
Vind dé ongediertebestrijder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Ongediertebestrijding Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden

Vlooien leveren jou en je dieren veel irritatie op. De beten jeuken en voordat je het weet vind je de vlooien overal terug in huis. Vlooien vind je in Nederland vaak alleen op katten. Honden- en mensenvlooien komen hier vrijwel niet voor. Toch gebeurt het dat deze diertjes zich ook op honden of ook mensen nestelen. Zoek je naar mogelijkheden om vlooien te bestrijden en ben je benieuwd hoeveel dit kost? Je leest hier alles over in dit artikel.

Wat kost vlooien bestrijden?

Je betaalt voor professionele vlooienbestrijding gemiddeld € 80 per uur. De bestrijding duurt gemiddeld een dagdeel. De kosten voor het behandelen van je hond of kat liggen een stuk lager. Je betaalt dan wel alleen voor het middel en niet voor de bestrijding in je woning. In het onderstaande overzicht zie je de gemiddelde ongediertebestrijding kosten.

Type bestrijdingGemiddelde prijs inclusief btw
Inspectie € 50 - € 100
Vlooienmiddel€ 10 - € 15
Vlooienbestrijding woning€ 80 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Vlooien bestrijden kat

Hoe ontstaat een vlooienplaag?

Vlooien komen in de natuur voor, waar ze in de buurt van zoogdieren en vogels leven. Het ongedierte houdt van een warme en vochtige omgeving, waardoor een dierenhuid de ideale plek is om te leven. Bovendien voeden zij zich met bloed, waardoor ze op een dierenhuid altijd eten in de buurt hebben.

Uitbreiding van het aantal vlooien

Nadat een vlo zich op je huisdier heeft genesteld, is de kans groot dat deze zich snel vermenigvuldigt. In je woning zoekt het ongedierte naar warme plekken en vindt dit bijvoorbeeld in je tapijt. De eitjes die ze leggen komen snel uit, maar bevatten alleen nog maar larven die niet kunnen bijten. Na een aantal weken transformeren de larven in cocons die later uitgroeien tot volwassen vlooien.

Als de vlo volwassen is, gaat deze op zoek naar een gastheer, zoals je hond of kat. Het blijkt dus dat er al veel meer vlooien zijn in je woning, dan je ziet op je huisdier. Door alleen je huisdier te behandelen, heb je dus een grote kans dat de dieren zich op een later moment opnieuw op je hond of kat nestelen.

Soorten vlooienbestrijding

Een vlooienplaag bestrijd je met verschillende middelen. Het is altijd belangrijk om bij je huisdieren een vlooienband en vlooienmiddel te gebruiken, maar vaak is een ongediertebestrijding specialist de beste keuze. Lees hier meer over de verschillende soorten vlooien bestrijding.

Vlooienmiddel

Met een vlooienmiddel dood je de vlooien die op de huid van je dier zitten. De werkzame stof doodt zowel de vlooien, larven als vlooieneitjes en zorgt ervoor dat je tot 4 weken lang geen last meer hebt van deze dieren. Het zorgt er echter niet voor dat de vlooien in de omgeving worden gedood, waardoor je kans hebt dat je huisdier na 4 weken opnieuw last krijgt van vlooien.

Vlooienbestrijding woning

Voordat vlooien zich op je huisdier nestelen, bevinden zij zich vaak eerst op warme en beschermde plekken in je woning. Vooral eitjes en larven zitten in kussens, matrassen en het tapijt voordat zich op je huisdier nestelen. Ook is het mogelijk dat ze zich vanuit het gras op het huisdier hebben genesteld. Het is bij een plaag daarom verstandig om je woning vlovrij te maken. De ongediertebestrijding specialist gebruikt een insecticide om de vlooien te doden. Met een hogedrukspuit zorgt hij ervoor dat hij geen hoekje en kiertje mist. Na afloop mag je de woning 2 uur lang niet betreden. Hierna heb je grote kans dat je alle vlooien hebt bestreden.

Vlooien bestrijden

Hoe herken je vlooien in huis?

Voordat je zeker weet dat je een ongediertebestrijding specialist wilt inschakelen voor het vlooien bestrijden, is het belangrijk om te weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een vlooienplaag in je woning. Bekijk hieronder hoe je vlooien herkent.

Vlooien in de vacht

Wanneer je goed in de vacht van je huisdier kijkt, is het mogelijk om de vlooien te herkennen. Je herkent een vlo aan het geel-witte lichaam dat ongeveer 2 millimeter groot is. Door een vlooienkam te gebruiken, is het nog makkelijk om te controleren of je huisdier last heeft van dit ongedierte.

Beten van vlooien

Een beet van een vlo is te herkennen aan een rode plek met een witte puntje in het midden. Vaak zie je ook meerdere bultjes naast elkaar, omdat vlooien eerst een aantal testbeten doen, om het bloed te testen. Ook ontstaat er na de beet een korstje op de huid, als je huisdier veel last van de jeuk heeft.

Uitwerpselen in huis

Vlooien laten overal in je woning uitwerpselen achter. Deze herken je aan de zwarte puntjes op je laken of honden-/kattenmand. Houd wel in de gaten of dit geen bedwantsen zijn. Hoewel de bedwantsen bestrijden kosten gelijk zijn, wordt hier wel een andere methode gebruikt. De beten van bedwantsen herken je aan de rode vlek zonder wit puntje, waardoor je zo ziet om welk ongedierte het gaat.

Tips bij het vlooien bestrijden

Nu je alles hebt gelezen over het vlooien bestrijden, is het verstandig om een vakspecialist in te schakelen. Bekijk eerst nog een aantal tips, om de vlooien nog effectiever te bestrijden.

Maak op de juiste manier schoon

Het vlooien bestrijden gaat nog effectiever als je op de juiste manier schoonmaakt. Nadat de vakspecialist langs is geweest, is het verstandig om veel te stofzuigen, om zo de vlooien, larven en eitjes op te ruimen. Doe de stofzuigerzak wel direct in een plastic zak en maak de stofzuiger goed schoon. Bij een vlooienplaag is dweilen onverstandig. De diertjes houden namelijk van vochtigheid, waardoor ze zich extra snel vermenigvuldigen.

Let op keurmerken

Het bestrijden van vlooien vereist vakkennis. Wanneer dit niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, is er een kans dat de dieren opnieuw terugkomen. Let er daarom altijd op dat de vakspecialist in het bezit is van een keurmerk. Het NVPB-keurmerk en KPMB-keurmerk garanderen gespecialiseerde ongediertebestrijding specialisten.

Laat de vakspecialist meerdere werkzaamheden uitvoeren

Heb je naast vlooien ook last van ander ongedierte? Dan is het verstandig om deze ook direct te laten bestrijden. Laat bijvoorbeeld houtworm bestrijden of kies ervoor om te kijken naar muizenbestrijding. De vakspecialist is toch al aanwezig, waardoor hij bovendien minder kosten in rekening brengt. Zo ben je bovendien in 1 keer van al het ongedierte in en rond je huis af.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden