Vind de beste garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur

Garagedeur

Het uitzoeken van een garagedeur die aan jouw wensen voldoet kan erg lastig zijn. De keuze in type garagedeuren, materialen en bedieningssystemen is groot. Op deze pagina vind je meer informatie over de materiaalsoorten, beveiliging en onderhoud van garagedeuren.

Garagedeur prijzen

Een garagedeur hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van het materiaal en het type garagedeur. Bekijk hieronder de uitgebreide garagedeur prijzen voor jouw situatie.

Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 - € 1.500
Roldeur € 1.000 - € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 - € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 - € 5.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Garagedeur

Is mijn schuur geschikt voor een garagedeur?

Een belangrijke vraag is of een garagedeur past in jouw schuur. Houd er rekening mee dat zowel de zijruimte aan de linker- als rechterkant minimaal 8 cm breed moet zijn. De bovenruimte moet minimaal 15 cm hoog zijn.

Kies je voor een kanteldeur of een sectionale garagedeur met handbediening? In dat geval moet de garage minimaal 6 cm inclusief de hoogte van de garagedeur diep zijn. Voor een elektrische bediening moet de ruimte net wat groter zijn. Dan moet de garage diepte minimaal 13 cm inclusief de hoogte van de garagedeur zijn, dit geldt niet voor rol en openslaande garagedeuren.

Bekijk hieronder de maten in een handig overzicht.

Benodigde ruimte voor een garagedeur
Diepte garage (handbediening)*Minimaal 6 cm + hoogte garagedeur
Diepte garage (elektrische bediening)Minimaal 13 cm + hoogte garagedeur
BovenruimteMinimaal 15 cm
ZijruimteMinimaal 8 cm

*dit geldt niet voor roldeuren omdat deze deur oprolt.

Garagedeuren afmetingen

Garagedeuren worden vaak in standaard maten geleverd. De kans is groot dat de maat die je nodig hebt, beschikbaar is. De kleinste maat garagedeur is 187,5 cm hoog en 225 cm breed. De grootste maat standaard deur is 300 cm hoog en 600 cm breed.

Kleinste standaard garagedeur maat187,5 cm bij 225 cm
Grootste standaard garagedeur maat300 cm bij 600 cm

Type garagedeuren

Hoe jouw garagedeur eruitziet, bepaal je volledig zelf. Je keuze is afhankelijk van de materiaalsoorten en jouw situatie. Hieronder vind je een overzicht van de populairste type garagedeuren.

Garage kanteldeuren

Garage kanteldeuren zijn de meest simpele garagedeuren en daarom ook de best betaalbare deuren. Kanteldeuren zijn al vanaf € 500 verkrijgbaar. De kanteldeur draait open naar buiten en weg via het plafond. Ook is het mogelijk om deze garagedeur met loopdeur te installeren. Zo stap je gemakkelijk in- en uit zonder de gehele garagedeur te openen. Kanteldeuren zijn slechte isolators. Het aanbrengen van isolatiemateriaal is dan ook geen overbodige luxe. Een kanteldeur isoleer je door het plaatsen van isolatiepanelen en tochtstoppers.

Garage roldeuren

Garage roldeuren zijn relatief goedkoop en zijn verkrijgbaar vanaf € 700. De roldeuren zijn erg geschikt voor kleinere garages. De roldeuren rollen zichzelf bij het openen op, waardoor het plafond van je garage vrij blijft. Hierdoor neemt de deur minimale ruimte in beslag. Daarentegen werken de roldeuren niet isolerend. De dunne lamellen zijn ontworpen voor oprolbaarheid en niet voor het tegenhouden van warmte en kou van buitenaf.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn al verkrijgbaar vanaf € 1.100. Sectionale garagedeuren bestaan uit horizontale lamellen. Deze lamellen rollen bij het openen verticaal naar boven. Ook is het mogelijk een sectionale garagedeur zijwaarts te laten rollen. Je hoeft dan de deur niet helemaal te openen. Handig voor als je snel iets uit de garage wilt pakken. Doordat sectionale garagedeuren naar binnen rollen en niet naar buiten openslaan, geeft dat jou bovendien meer ruimte buiten de garage. Je kunt sectionale deuren laten isoleren door het plaatsen van isolatiepanelen en tochtstoppers.

Openslaande garagedeuren

Openslaande deuren beginnen bij een prijs van € 3.500. Openslaande garagedeuren zijn bijna altijd van hout en geven jouw garage een authentieke uitstraling. De dubbele garagedeuren slaan net als een normale deur naar buiten open. Dit zorgt voor een gemakkelijke brede opening. Openslaande garagedeuren zijn al goed geïsoleerd. Hout heeft van nature al een isolerende werking. Houd wel rekening met de hoge aanschafkosten van dit type garagedeur.

Type garagedeurVoordelenNadelen
Garage kanteldeur+ Door het eenvoudige ontwerp laag geprijsd- De garagedeur neemt bij het openslaan buitenruimte in beslag
Garage roldeur+ De deur neemt weinig ruimte in beslag- Minimaal isolerend
Sectionale garagedeur+ Handig voor een korte oprit- Duurder dan kanteldeuren en roldeuren
Openslaande garagedeur+ Authentieke uitstraling- Hoge aanschafkosten

Garages kanteldeur

Garagedeur materialen

Het materiaal van jouw garagedeur is erg belangrijk. Het materiaal bepaalt de prijs, uitstraling en de onderhoudsgevoeligheid. Stalen garagedeuren zijn het meest populair.

Houten garagedeuren

Houd jij van een authentieke uitstraling? Ga dan voor een houten garagedeur. Houten garagedeuren bieden een authentieke uitstraling en werken van nature isolerend, in tegenstelling tot kunststof en stalen deuren. Daarnaast kan je jouw houten garagedeur in elke gewenste kleur schilderen. Let wel op het grote prijsverschil tussen houtsoorten. Cederhouten deuren kost gemiddeld€ 250. Een eikenhouten deur kost rond de € 750. Eikenhout is het meest populair omdat het erg sterk en hard is. Beide houtsoorten zetten nauwelijks uit en krimpen bijna niet.

Kunststof garagedeuren

Wil jij een garagedeur die je nauwelijks hoeft te onderhouden en die jarenlang meegaat? Ga dan voor een garagedeur van kunststof. Kunststof garagedeuren zijn een erg goed alternatief voor houten garagedeuren. Kunststof werkt isolerend, is duurzaam en onderhoudsvrij. Daarnaast zijn kunststof deuren in allerlei kleuren verkrijgbaar, verven is dus niet nodig.

Een sectionale garagedeur die volledig uit kunststof bestaat is niet mogelijk. Deze deuren zijn gemaakt van staal, maar hebben een kunststof look.

Stalen garagedeuren

Wil jij zo min mogelijk geld uitgeven aan een garagedeur? Ga dan voor een garagedeur van staal. Stalen garagedeuren zijn de goedkoopste optie. Het leuke aan stalen garagedeuren is dat je ze gemakkelijk een nieuw kleurtje geeft. Het nadeel van stalen garagedeuren is dat ze slecht isoleren. Dit los je op door isolatieplaten en tochtstrips aan te brengen.

Bediening garagedeuren

De meeste garagedeuren zijn elektrisch, dat houdt in dat je vanuit de auto met een simpele druk op de afstandsbediening de garagedeur opent. Wil jij ultieme controle over jouw garagedeur? Bestuur dan je garagedeur via je telefoon. Overal ter wereld bedien jij via een app je garagedeur. Uiteraard is het ook mogelijk om de garagedeur met de hand te openen.

Homedeal tip: Wil je later je garagedeur voorzien van elektrische bediening? Dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. De specialist kan waar nodig zorgen voor een elektrisch punt. Vraag de specialist naar de mogelijkheden.

Veiligheid garagedeuren

Garagedeuren zijn vaak inbraakgevoelig. Inbrekers zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in jouw gereedschappen, fietsen en auto’s. Toch zijn garagedeuren makkelijk te beveiligen door middel van een SKG** goedgekeurd slot. SKG** sloten zijn ontworpen om minimaal 3 minuten inbraakwerend te zijn. Afhankelijk van het type garagedeur zijn er verschillende soorten sloten. Kanteldeuren zijn te beveiligen door railblokeerders. Om een sectionale deur te beveiligen is er een slot aan de zijkant van de deur nodig. Vraag je expert naar de beste beveiligingsoplossing.

Homedeal tip: Neem voor extra veiligheid een garagedeur met elektrische motor. Als de motor niet actief is, maakt die het onmogelijk om de garagedeur op te tillen.

Type garagedeurExtra beveiligingsoplossing
Garage kanteldeurSecuMax garagedeur-plus
Garage roldeur-
Sectionale garagedeurSecuMax sectionaal garagedeurbeveiliging
Openslaande garagedeurMinimaal 3 dievenklauwen per deur + cilinderslot

Homedeal tip: Plaats lampen bij je garagedeur die aangaan via bewegingssensoren. Zo staan inbrekers direct in het licht als ze via jouw garagedeur naar binnen willen.

Garagedeur onderhouden

Een garagedeur heeft weinig onderhoud nodig. Het is wel altijd belangrijk dat de rubbers vettig zijn en dat de loopvlakken, lagers en scharnieren gesmeerd zijn. Daarnaast heeft een houten deur om de paar jaar een likje verf nodig.

Het is belangrijk dat een expert enkele maanden na plaatsing van de garagedeur controleert of de deur nog in balans is. Daarnaast inspecteert de expert tijdens de onderhoudsbeurt of de beugels en veren naar behoren werken. Het is belangrijk dat je niet zelf in de weer gaat met het frame van de garagedeur. Het frame staat onder extreem hoge spanning door de veren. Het is dus gevaarlijk om hieraan te sleutelen. Schakel altijd een expert in als blijkt dat er iets mis is met de garagedeur.

Sectionale garagedeuren

Tips voor het aanschaffen van een garagedeur

Hopelijk heb je nu een goed beeld bij hoe jouw garagedeur eruit komt te zien. Nu is het tijd om te bepalen welke specialist je gaat inschakelen. Bekijk deze 2 tips zodat je de specialist met de beste prijs-kwaliteitsverhouding vindt.

  • Garagedeuren zijn grote oppervlaktes die moeilijk isoleren. Een geïsoleerde garagedeur kan veel geld besparen. Garagedeuren zijn extra te isoleren door tochtstoppers bij de rails te plaatsen. Gebruik jij jouw garage als hobbyplek of grenst jouw garage direct aan je huis? Dan is een geïsoleerde deur aan te raden. De garage blijft lekker warm en trekt geen kou uit huis.
  • Door garagedeur offertes te vergelijken, betaal je niet te veel voor het inhuren van een garage-specialist. Bekijk welke services specialisten naast het plaatsen nog meer aanbieden. Nemen ze je oude garagedeur mee? Rekenen ze voorrijkosten? Hoelang krijg je garantie?

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden