Vergelijk garagedeur offertes
Vind dé garagedeur specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Garagedeur

Garagedeur

Het uitzoeken van een garagedeur die aan jouw wensen voldoet kan erg lastig zijn. De keuze in type garagedeuren, materialen en bedieningssystemen is groot. Op deze pagina vind je meer informatie over de materiaalsoorten, beveiliging en onderhoud van garagedeuren.

Wat kost een garagedeur?

Een garagedeur hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijzen beginnen bij € 900 en hangen af van het materiaal en het type garagedeur. Bekijk hieronder een indicatie van de garagedeur prijzen voor jouw situatie, afhankelijk van het soort garagedeur dat je kiest.

Soort garagedeurGemiddelde kosten
Kantel garagedeur € 900 - € 1.500
Roldeur € 1.000 - € 2.700
Sectionaal garagedeur € 1.100 - € 3.000
Openslaande garagedeur € 3.500 - € 5.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Houten garagedeur

Type garagedeuren

Hoe jouw garagedeur eruitziet, bepaal je volledig zelf. Je keuze bij het vervangen is afhankelijk van de materiaalsoorten en jouw situatie. Hieronder vind je een overzicht van de populairste type deuren voor een garage.

Garage kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de meest simpele garagedeuren en daarom ook de best betaalbare variant. Kanteldeuren zijn al vanaf € 900 verkrijgbaar. Deze deur draait open naar buiten en weg via het plafond. Ook is het mogelijk om deze garagedeur met loopdeur te installeren. Zo stap je gemakkelijk in- en uit zonder de gehele garagedeur te openen, bijvoorbeeld met je fiets.

Kanteldeuren zijn slechte isolators. Het aanbrengen van isolatiemateriaal is dan ook geen overbodige luxe. Een kanteldeur isoleer je door het plaatsen van isolatiepanelen en tochtstoppers.

Garage roldeuren

Roldeuren zijn relatief goedkoop en zijn verkrijgbaar vanaf € 1.000. Deze garagedeuren zijn erg geschikt voor kleinere garages. De roldeuren rollen zichzelf bij het openen op, waardoor het plafond van je garage vrij blijft. Hierdoor neemt de deur minimale ruimte in beslag.

Daarentegen werken de roldeuren niet isolerend. De dunne lamellen zijn ontworpen voor oprolbaarheid en niet voor het tegenhouden van warmte en kou van buitenaf.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn al verkrijgbaar vanaf € 1.100. Sectionale deuren voor een garage bestaan uit horizontale lamellen die verticaal naar boven openen. Ook is het mogelijk een sectionale garagedeur zijwaarts te laten rollen. Je hoeft dan de deur niet helemaal te openen. Handig voor als je snel iets uit de garage wilt pakken.

Doordat sectionale garagedeuren naar binnen rollen en niet naar buiten openslaan, geeft dat meer ruimte buiten de garage. Je kunt sectionale deuren laten isoleren door het plaatsen van isolatiepanelen en tochtstoppers.

Openslaande garagedeuren

Openslaande deuren beginnen bij een prijs van € 3.500. Openslaande deuren in een garage zijn bijna altijd van hout en geven jouw garage een authentieke uitstraling. De dubbele garage deuren slaan net als een normale deur naar buiten open. Dit zorgt voor een gemakkelijke brede opening.

Openslaande garagedeuren zijn goed geïsoleerd. Hout heeft van nature al een isolerende werking. Houd wel rekening met de hoge aanschafkosten van dit type garagedeur.

Type garagedeurVoordelenNadelen
Garage kanteldeur+ Door het eenvoudige ontwerp laag geprijsd- De garagedeur neemt bij het openslaan buitenruimte in beslag
Garage roldeur+ De deur neemt weinig ruimte in beslag- Minimaal isolerend
Sectionale garagedeur+ Handig voor een korte oprit- Duurder dan kanteldeuren en roldeuren
Openslaande garagedeur+ Authentieke uitstraling- Hoge aanschafkosten

Kanteldeur

Type garagepoorten

Naast deuren voor je garage zijn er ook verschillende typen garagepoorten beschikbaar. Je keuze hangt af van materiaalsoorten en jouw specifieke situatie. Hier zijn enkele populaire types:

  • Schuifpoorten: opent horizontaal via een rails langs een wand. Ideaal voor lage plafonds, maar vereist een lege wand.
  • Sectionale poorten: opent verticaal en schuift onder het plafond. Ruimtebesparend en goed geïsoleerd, maar beperkt plafondruimte voor opslag.
  • Kanteldakpoorten: opent in één stuk naar boven. Sterk en betaalbaar, maar vereist ruimte voor openen en minder geschikt voor lage plafonds.
  • Rolpoorten: lamellen rollen op in een kast boven de deur. Neemt weinig ruimte in en eenvoudig te installeren, maar minder stevig.
  • Elektrische garagepoorten: bieden automatische bediening voor extra comfort en veiligheid, verhogen woningwaarde.
  • Garagepoorten met deur: combineren een garagedeur met een aparte toegangsdeur, handig voor dagelijks gebruik en verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen.

Bij het kiezen van een garagepoort is het belangrijk om rekening te houden met isolatie, ruimtegebruik en kosten om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.

Is mijn schuur of garage geschikt voor een garagedeur?

Bij voldoende ruimte past er een deur in jouw schuur of garage. Houd er rekening mee dat zowel de zijruimte aan de linker- als rechterkant minimaal 8 cm breed moet zijn. De bovenruimte moet minimaal 15 cm hoog zijn.

Kies je voor een kanteldeur of een sectionale garagedeur met handbediening? In dat geval moet de garage minimaal 6 cm (inclusief de hoogte van de garagedeur) diep zijn. Voor een elektrische bediening moet de ruimte net wat groter zijn. Dan moet de diepte minimaal 13 cm zijn. Dit geldt niet voor roldeuren en openslaande garagedeuren.

Bekijk hieronder de maten in een handig overzicht.

Benodigde ruimte voor een garagedeur
Diepte garage (handbediening)*Minimaal 6 cm + hoogte garagedeur
Diepte garage (elektrische bediening)Minimaal 13 cm + hoogte garagedeur
BovenruimteMinimaal 15 cm
ZijruimteMinimaal 8 cm

*dit geldt niet voor roldeuren omdat deze deur oprolt.

Garagedeuren afmetingen

De deur voor je garage wordt vaak in een standaard maat geleverd, al is een garagedeur op maat ook mogelijk. De kans is groot dat de maat die je nodig hebt beschikbaar is. De kleinste maat garagedeur is 187,5 cm hoog en 225 cm breed. De grootste maat van een standaard deur is 300 cm hoog en 600 cm breed.

Kleinste standaard garagedeur maat187,5 cm bij 225 cm
Grootste standaard garagedeur maat300 cm bij 600 cm

Welke materialen zijn mogelijk voor een garagedeur?

Het materiaal van jouw garagedeur is erg belangrijk. Het materiaal bepaalt namelijk de prijs, uitstraling en de onderhoudsgevoeligheid. Stalen garagedeuren zijn het meest populair.

Houten garagedeuren

Houd je van een authentieke uitstraling? Ga dan voor een houten garagedeur. Houten garagedeuren bieden een authentieke uitstraling en werken van nature isolerend, in tegenstelling tot kunststof en stalen deuren. Daarnaast kan je jouw houten garagedeur in elke gewenste kleur schilderen.

Let wel op het grote prijsverschil tussen houtsoorten. Cederhouten deuren zijn een stuk goedkoper dan eikenhouten varianten. Eikenhout is het meest populair omdat het erg sterk en hard is. Beide houtsoorten zetten nauwelijks uit en krimpen bijna niet.

Kunststof garagedeuren

Wil jij een deur voor je garage die je nauwelijks hoeft te onderhouden en die jarenlang meegaat? Ga dan voor een garagedeur van kunststof. Kunststof deuren voor je garage zijn een erg goed alternatief voor houten deuren. Kunststof werkt isolerend, is duurzaam en onderhoudsvrij. Daarnaast zijn kunststof deuren in allerlei kleuren verkrijgbaar, verven is dus niet nodig.

Een sectionale garagedeur die volledig uit kunststof bestaat is niet mogelijk. Deze deuren zijn gemaakt van staal, maar hebben een kunststof look.

Stalen garagedeuren

Wil jij zo min mogelijk geld uitgeven aan een garagedeur? Ga dan voor een stalen garagedeur. Het leuke aan stalen garagedeuren is dat je ze gemakkelijk een nieuw kleurtje geeft. Het nadeel van stalen garagedeuren is dat ze slecht isoleren. Dit los je op door isolatieplaten en tochtstrips aan te brengen.

Bediening van garagedeuren

De meeste garagedeuren zijn elektrisch, dat houdt in dat je vanuit de auto met een simpele druk op de afstandsbediening de garagedeur opent. Geef je de voorkeur aan ultieme comfort? Bestuur dan je garagedeur via je telefoon. Overal ter wereld bedien je via een app je garagedeur. Uiteraard is het ook mogelijk om de garagedeur met de hand te openen.

Homedeal tip: Wil je later je garagedeur voorzien van elektrische bediening? Dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. De vakspecialist kan waar nodig zorgen voor een elektrisch punt. Vraag de vakspecialist naar de mogelijkheden.

Veiligheid van garagedeuren

Garagedeuren zijn vaak inbraakgevoelig. Inbrekers zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in jouw gereedschappen, fietsen en auto’s. Gelukkig zijn garagedeuren makkelijk te beveiligen door middel van een SKG** goedgekeurd slot. SKG** sloten zijn ontworpen om minimaal 3 minuten inbraakwerend te zijn.

Afhankelijk van het type garagedeur zijn er verschillende soorten sloten. Kanteldeuren zijn te beveiligen door railblokeerders. Om een sectionale deur te beveiligen is er een slot aan de zijkant van de deur nodig. Vraag je vakspecialist naar de beste beveiligingsoplossing.

Homedeal tip: Neem voor extra veiligheid een garagedeur met elektrische motor. Als de motor niet actief is, maakt die het onmogelijk om de garagedeur op te tillen.

Type garagedeurExtra beveiligingsoplossing
Garage kanteldeurSecuMax garagedeur-plus
Garage roldeur-
Sectionale garagedeurSecuMax sectionaal garagedeurbeveiliging
Openslaande garagedeurMinimaal 3 dievenklauwen per deur + cilinderslot

Homedeal tip: plaats lampen bij je garagedeur die aangaan via bewegingssensoren. Zo staan inbrekers direct in het licht als ze via jouw garagedeur naar binnen willen.

Garagedeur onderhouden

Een garagedeur heeft weinig onderhoud nodig. Het is wel altijd belangrijk dat de rubbers vettig zijn en dat de loopvlakken, lagers en scharnieren gesmeerd zijn. Daarnaast heeft een houten deur om de paar jaar een likje verf nodig.

Laat een vakspecialist enkele maanden na plaatsing van de garagedeur controleren of de deur nog in balans is. Daarnaast inspecteert deze tijdens een onderhoudsbeurt of de beugels en veren naar behoren werken.

Het is belangrijk dat je niet zelf in de weer gaat met het frame van de garagedeur. Het frame staat onder extreem hoge spanning door de veren. Het is dus gevaarlijk om hieraan te sleutelen. Schakel altijd een vakspecialist in als blijkt dat er iets mis is met de deur van de garage.

garagedeuren

Tips voor het aanschaffen van een garagedeur

Hopelijk heb je nu een goed beeld bij hoe jouw garagedeur eruit komt te zien. Nu is het tijd om te bepalen welke vakspecialist je gaat inschakelen. Bekijk onderstaande tips zodat je de vakspecialist met de beste prijs-kwaliteitsverhouding vindt.

  • De deuren van een garage zijn grote oppervlaktes die je lastig kunt isoleren. Een geïsoleerde garagedeur kan veel geld besparen. Garagedeuren zijn extra te isoleren door tochtstoppers bij de rails te plaatsen. Gebruik jij jouw garage als hobbyplek of grenst jouw garage direct aan je huis? Dan is een geïsoleerde deur aan te raden. De garage blijft lekker warm en trekt geen kou uit huis.
  • Door garagedeur offertes te vergelijken, betaal je niet te veel voor het inhuren van een garagedeur specialist. Bekijk welke services vakspecialisten naast het plaatsen nog meer aanbieden. Nemen ze je oude garagedeur mee? Rekenen ze voorrijkosten? Hoelang krijg je garantie?

Homedeal tip: voor een veilige en efficiënte installatie van je nieuwe garagedeur is het verstandig dit project over te laten aan een vakspecialist. Een professioneel geïnstalleerde garagedeur garandeert niet alleen optimale veiligheid en isolatie, maar zorgt er ook voor dat je garagedeur jarenlang mee gaat. Kies voor vakmanschap om te genieten van zorgeloze bediening en duurzaamheid.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden