Vergelijk tegelzetter offertes
Vind dé tegelzetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tegels zetten

Tegels zetten

Dat je tegels netjes en strak op de muur zitten is belangrijk. Je wilt toch niet jarenlang tegen scheve tegels aankijken? Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten van tegelzetten, de werkwijze van tegelzetters en de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van tegels zetten?

Het inhuren van een tegelzetter hoeft niet duur te zijn. Gemiddeld gezien kost dit € 25 tot € 35 per m². De uiteindelijke kosten van tegels leggen hangen af van jouw voorkeuren en het materiaal dat je kiest. 

FactorenGemiddelde prijs per m²
Legloon€ 25 - € 35
Tegels€ 10 - € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 10 - € 20
Totaal€ 45 - € 215
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tegels zetten

Soorten tegels

De twee meest gebruikte tegelsoorten zijn keramische tegels en natuursteen. Allebei de tegels zijn te verkrijgen in verschillende maten, diktes en kleuren. Een keramische tegel ontstaat door het bakken van aarde. Een glazuurlaag bepaalt de kleur en motief van de tegel. Natuurstenen zijn door de natuur gevormd. In tegenstelling tot keramische tegels is geen enkele natuursteen hetzelfde.

VoordelenNadelen
Keramische tegels- Weinig onderhoud
- Goed bestand tegen chemische producten
- Kras-, vlek-, en stootbestendig
- Krassen vallen snel op
- Keramische tegels voelen koud aan
Natuursteen- Uniek karakter, elke steen is anders
- Beschadigingen vallen minder snel op
- Kans op onvolmaaktheden
- Gevoelig voor chemische producten

Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van enkele materiaalsoorten en vind je meer informatie over de onderhoud van tegels.

Keramische tegels

Toepassingen van keramische tegels

Wil je keramische tegels in de woonkamer of keuken laten leggen als vloertegel? Kies dan grestegels. Deze tegels bevatten mineralen die de tegel versterken. Wandtegels hoeven minder sterk te zijn. Faience tegels zijn dan aan te raden. Faience tegels zijn gebakken aarde tegels met een geglazuurd laagje. Houd er wel rekening mee dat in vochtige ruimtes in je huis de tegels een extra behandeling nodig hebben. Zo laten ze geen vocht door. Leg je de tegels op de grond? Zorg dan dat deze een antisliplaag krijgen.

Voordelen van keramische tegels

Keramische tegels zijn onderhoudsvrij. Dat is een groot voordeel. De geglazuurde tegels zijn goed bestand tegen chemische middelen en zijn kras-, vlek-, en stootbestendig.

Nadelen van keramische tegels

Een kras op keramische tegels is erg zichtbaar. Bij diepe krassen komt de onderlaag naar boven. Daarnaast kan een keramische tegel, vergeleken met laminaat en houten vloeren, erg koud aanvoelen.

Onderhouden van keramische tegels

Een keramische tegel heeft,zoals gezegd weinig onderhoud nodig. Als je de tegels gaat schoonmaken is het belangrijk om een zo neutraal mogelijk schoonmaakmiddel zonder zuren en olie te gebruiken. Olie kan een laagje vormen op je tegels die je er lastig af krijgt.

Natuursteen

Toepassingen van natuursteen

Natuursteen kan jouw huis een uniek karakter geven. Als je de natuurstenen in je woonkamer of slaapkamer plaatst, zorg dan voor gepolijste stenen. Gepolijste stenen slijten minder snel. Als je natuurstenen in een vochtige ruimte legt, is het belangrijk dat je de stenen impregneert. Geïmpregneerd natuursteen is namelijk beter bestand tegen vocht en vuil.

Voordelen van natuursteen

Natuurstenen zijn duurzaam. Natuursteen houdt goed de warmte vast en is geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast heeft natuursteen een uniek karakter. Elke natuursteen is anders. Beschadigingen vallen hierdoor minder snel op. Bovendien zijn beschadigingen minder opvallend, doordat de steen niet van kleur verandert.

Nadelen van natuursteen

Houd met natuursteen rekening dat er onvolmaaktheden in de steen zitten. Natuursteen blijft tenslotte een natuurproduct. Daarnaast zijn natuurstenen gevoelig voor zuren en chemische producten.

Onderhoud van natuursteen

Natuurstenen hebben door de open poriën meer aandacht nodig. Het is belangrijk om de tegels te impregneren. Zo trekt niet al het vuil en vloeistof in de poriën van de steen. De natuurstenen hebben na de impregnatie een langere levensduur en zijn makkelijker schoon te maken.

Tegels zetten

Legverband

Tegelzetters kennen vele legverbanden. Sommige legverbanden laten ruimtes groter lijken. Andere legverbanden geven een kamer een landelijke sfeer. Een legverband met tegels leggen kan erg complex zijn. Vakspecialisten kunnen het gewenste effect creëren die jij graag wenst. Bekijk hier de verschillende legverbanden.

HalfsteenverbandHalfsteenverband lijkt op de manier hoe bakstenen gemetseld worden. De banen liggen in één rechte lijn, waardoor de ruimte een levendige uitstraling krijgt. Halfsteenverband is één van de meest gekozen legverbanden.
DambordpatroonEen dambordpatroon is één van de simpelste patronen. De tegels liggen recht naast én boven elkaar. Door 2 verschillende kleuren te gebruiken ontstaat een dambordpatroon.
WildverbandOm een wildverband patroon te krijgen zijn er meerdere formaten tegels nodig. Dit is een specialistische taak waarbij de tegelzetter zijn kunsten kan vertonen. Een wildverband zorgt voor een unieke uitstraling vanwege de kunstmatige patronen.
BlokverbandHet blokverband is vaak toegepast in tuinen door het gebruik van klinkers. Door twee langwerpige tegels naast elkaar te leggen ontstaat er een vierkant. Uiteraard is dit verband prima toe te passen binnenshuis.
VisgraatverbandHet visgraatverband is erg populair in oude straten. Dit verband zie je steeds meer binnenshuis terug. Lange smalle tegels geven je keuken en badkamer een heel nieuwe uitstraling.
DiagonaalverbandDe tegels in een diagonaalverband zijn 45 graden gedraaid. Door tegels te zetten in een diagonaalverband lijkt de ruimte groter. De tegelzetter moet bij dit verband meer hakwerk uitvoeren. De tegelzetter hakt de tegels af bij hoeken en randen, waardoor er meer tegel afval overblijft.

Tegelzetters

Een tegelzetter neemt jou veel werk uit handen. De tegelzetter voorkomt dat je dagen last van je rug krijgt en zorgt voor snel en mooi tegelwerk. Bij het uitkiezen van een tegelzetter moet je op veel zaken letten. Bekijk of de tegelzetter voorrijkosten hanteert en garantie biedt. Vraag aan de tegelzetter in welke steensoorten en legverbanden hij gespecialiseerd is. En spreek met de zetter af hoe de prijs bepaald is. Rekent hij per vierkante meter of per uur? Door tegelzetter offertes te vergelijken, vind je de tegelzetter met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Werkwijze van een tegelzetter

Betegelen is een specialistische taak. Het betegelen van een wc kost de vakspecialist minimaal 1 dag. Een gemiddelde badkamer kost al snel 2 tot 3 werkdagen. Houd er rekening mee dat thuis douchen een paar dagen niet mogelijk is. Daarnaast zal de grootte van de tegel ook invloed hebben op de tijd die de vakspecialist nodig heeft. Als je plavuizen laat leggen dan zal de vakspecialist sneller klaar zijn, omdat dit een grote tegel is. Bij kleinere tegels zal de plaatsing over het algemeen meer tijd kosten. Een professionele tegelzetter zorgt allereerst voor een droge en vetvrije ondergrond. Zo blijft de lijm goed zitten. Heb jij je legverband uitgekozen? De vakspecialist zal dan beginnen met het tegel werk. Na 24 uur drogen zal de tegelzetter kit aanbrengen. Kit zorgt voor een mooie afwerking en voorkomt vocht achter de tegels.

Zelf tegels zetten

Het zetten van tegels is erg lastig. Dankzij instructies via internetfilmpjes en het doornemen van handleidingen kom je misschien een heel eind. Maar stel dat er iets misgaat? Wie lost het dan op? En hoe ben je verzekerd? Een tegelzetter heeft jarenlange ervaring en weet precies tegen welke moeilijkheden jij aan kunt lopen. Laat het werk daarom uitvoeren door een vakspecialist. Hierdoor kijk je tegen een strakke muur of wand aan waar jij jarenlang van geniet.

Tegelinspiratie

Tegels kom je overal tegen in huis. Van kleine mozaïektegeltjes tot tegels van een meter bij meter. Wil je hoogglans of matte tegels? Ga voor matte tegels als je het basic wilt houden. Kies glanzende tegels voor een luxe uitstraling.

Keuken tegels zetten

Keukentegels bepalen de uitstraling van jouw keuken. Ga je voor grote egale tegels? Dan krijg je een moderne uitstraling. Wil je een authentieke keuken? Kies dan kleine designtegels. Wandtegels in de keuken hebben het bijkomend voordeel dat de achterwand snel schoon is. Vuil en vettigheid verwijder je direct met een vochtige doek. Vloertegels in de keuken zijn handig. Iets dat op de grond valt is zo opgeruimd.

Badkamertegels laten zetten

Tegels zijn heel geschikt voor badkamers. Deze houden namelijk vocht vast en gaan schimmel- en vochtplekken tegen.Daarnaast zorgen badkamertegels voor een rustige uitstraling. Wil je jouw badkamer ruimer laten lijken? Schaf dan grote badkamertegels aan. Combineer verschillende maten, kleuren en patronen tegels voor een unieke badkamer.

Marokkaanse en Portugese tegels

Marokkaanse tegels zorgen voor een unieke sfeer. Elke tegel is afwijkend en met de hand gemaakt. De imperfectie is karakteriserend voor marokkaanse tegels. Deze zijn geschikt voor elke ruimte in en buitenshuis. De Marokkaanse tegels zijn geschikt om een ‘geleefde’ look te creëren.

Tegels, Marokkaanse tegels

Portugese tegels staan bekend om hun authentieke patronen. De kleine tegels die samen een groot gedetailleerd patroon vormen worden vaak gebruikt in hallen. Uiteraard kan de Portugese tegel ook dienen als keukentegel en badkamertegel. De Portugeese tegels zijn zelfs geschikt om jouw trap te bekleden.

Portugese tegels, Tegels

Tips bij tegels leggen

  • Vakkundig tegelwerk – Tegels gaan lang mee als ze vakkundig geplaatst zijn. Vakspecialisten zorgen voor een strakke aansluiting. Dit voorkomt vocht in de muur. Door tegels en voegen schoon te houden blijven ze jaren na plaatsing mooi.
  • Voegkleur – Geef voegen dezelfde kleur als de tegels. Dit zorgt voor een rustig en strakke uitstraling.
  • Grote tegels – Kleinere ruimtes kunnen door het gebruik van grote tegels groter lijken. Laat de vloertegels doorlopen op de wand. Tegels met een lichte kleur zorgen voor een ruimtelijk effect.
  • Vloerverwarming – Tegels zijn erg geschikt om je kamer radiator vrij te krijgen. Tegels zijn erg goede warmtegeleiders. Door vloerverwarming te plaatsen onder de tegels krijg je toch een warme ruimte.
  • Tegelzetters – Vraag verschillende offertes op bij tegelzetters. Vergelijk naast de prijs ook de verwijderkosten van de oude tegels, voorrijkosten, keurmerken en levertijd.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden