Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging zorgt voor een veilig gevoel als jij je huis verlaat. Je wilt toch niet bij thuiskomst erachter komen dat iemand je spullen heeft doorzocht? Kies daarom altijd voor goede inbraakbeveiliging. Het uitzoeken van de juiste inbraakbeveiliging is lastig. Op deze pagina vind je meer informatie over raam- en deurbeveiliging, de installatie van  beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Inbraakbeveiliging prijzen

Inbraakbeveiliging hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van de mate van beveiliging. Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging prijzen:

Pakket soortenInhoud pakketGemiddelde prijzen
Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1.000
Uitgebreid pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabeveiliging€ 1.700
Compleet pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik€ 2.300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Soorten inbraakbeveiliging

Er zijn veel verschillende soorten inbraakbeveiliging. De meest gebruikte soorten inbraakbeveiligingen zijn buitenverlichting: hang- en sluitwerk, camerabewaking en alarminstallaties. Lees hier verder voor meer informatie over de verschillende inbraakbeveiligingen.

Buitenverlichting

Buitenverlichting met bewegingssensor is verkrijgbaar vanaf € 20. Buitenverlichting is één van de meeste effectieve manieren van inbraakpreventie. Boeven doen graag hun werk onopvallend. Werk ze tegen door buitenverlichting te plaatsen bij deuren en ramen. Zo staan de ongenodigde gasten in de spotlights. Een buitenlamp met bewegingssensor springt automatisch aan zodra deze beweging detecteert. Een goede manier om inbrekers te weren dus. Daarnaast is buitenverlichting erg handig voor jezelf. Je hoeft in het donker niet meer te zoeken naar het sleutelgat.

Homedeal tip: Heb je een garagedeur? Vergeet deze toegangspoort niet te verlichten . Garagedeuren zijn vaak een makkelijk doelwit voor boeven.

Buitenverlichting

Hang- en sluitwerk

Het is vanzelfsprekend dat je ramen en deuren altijd goed sluit  voordat je het huis verlaat. Let er wel op dat deze voorzien zijn van degelijk hang- en sluitwerk. Om zeker te zijn dat het hang- en sluitwerk aan de juiste kwaliteitseisen voldoet, is het SKG-keurmerk in het leven geroepen. Als slotenmakers dit keurmerk toegewezen krijgen, ontvangen ze een aantal sterren. Het aantal sterren staat voor de tijd die een inbreker nodig heeft binnen te komen. Voor inbrekers telt elke seconde, dus als het te lang duurt, maken ze dat ze wegkomen. Bekijk de tabel hieronder voor meer informatie over het SKG-keurmerk en de sterren.

ClassificatieMate van inbraakwerendheidEigenschappen
SKG* (één ster)Basis- Een product met één ster is volgens SKG niet-zelfstandig inbraakwerend. Dit houd in dat het product altijd gecombineerd moet worden met een gelijkwaardig product of een product met een zwaardere classificatie.
- Een SKG* product in combinatie met een gelijkwaardig product is bestand tegen minimaal 3 tot 5.
SKG** (twee sterren)Voldoende- SKG** producten zijn zelfstandig inbraakwerend.
- Eén SKG** product kan een inbreker minimaal 3 minuten tegenhouden.
SKG*** (drie sterren)Goed- SKG*** producten zijn zelfstandig inbraakwerend.
- Eén SKG*** product kan een inbreker minimaal 5 minuten tegenhouden.

Hang- en sluitwerk, cilinderslot

Ramen

Ramen zijn goed te beveiligen door middel van raambomen. Kies voor een raamboom met SKG** keurmerk voor goede inbraakwerendheid. Heb jij een raam dat niet verder opengaat dan een kier? Kies dan de combi-raamuitzetter.

Houd er rekening mee dat boeven ook boven kunnen komen. Alleen het beveiligen van de begane grond is niet genoeg. Inbrekers maken graag gebruik van klimmaterialen, zoals de vuilnisbak die voorhanden zijn. Om deze klauteraars het niet te makkelijk te maken, is het verstandig om de vuilnisbak te verplaatsen of binnen te zetten. Zo kunnen ze jouw kliko niet gebruiken als opstapje.

Deuren

Wil jij de kans op inbraak verkleinen? Kies dan voor een goede cilinder en het juiste beslag. De cilinder zorgt ervoor dat jij de deur makkelijk opent met een sleutel en voorkomen de  toegang voor de inbreker. SKG** cilinders zijn verkrijgbaar vanaf € 20. De afwerkkappen, ofwel het beslag, zorgen voor extra beveiliging en een mooie afwerking. SKG*** beslag voor de buitendeur is verkrijgbaar vanaf € 30.

Veel inbrekers kiezen de voordeur om naar binnen te dringen. Zorg altijd voor SKG goedgekeurde sloten en goede inbraakpreventie. Plaats bijvoorbeeld anti-inbraakstrips. De specialist plaatst deze op de deur en op het kozijn. Dit voorkomt dat inbrekers door middel van een koevoet de deur open kunnen breken. Bij het zien van de strips zullen de meeste inbrekers niet eens proberen om in te breken. Anti-inbraakstrips zijn verkrijgbaar vanaf € 40.

Heb jij deuren die naar buiten opendraaien? De specialist zal je dan aanraden om dievenklauwen te plaatsen. Dievenklauwen zijn metalen pennen die het openbreken van scharnieren onmogelijk maken. De dievenklauwen zie je niet van buiten zitten, maar bevinden zich  in het kozijn. 3 stuk SKG** dievenklauwen zijn verkrijgbaar vanaf € 3.

Camerabewaking

Wil jij jouw eigendommen extra goed in de gaten houden? Kies dan voor camerabewaking. Camerabewaking heeft een afschrikkend effect op inbrekers. Er zijn veel verschillende bewakingscamera’s. De populairste types zijn dome camera’s en bullet camera’s. Dome camera’s zijn ronde koepels, verkrijgbaar vanaf € 25. Bullet camera’s zijn opvallende langwerpige camera’s, verkrijgbaar vanaf € 30. Beide types hebben de mogelijkheid om ook ‘s nachts in het donker duidelijke beelden te filmen. Kies voor HD camera’s voor het herkennen van gezichten en kentekens.

Homedeal tip: Zijn er nog geen kabels getrokken voor de camera’s? Kies dan voor de draadloze variant. Draadloze camera’s zijn aangesloten op het wifi netwerk.

Wil je zelf de regie hebben over de camera’s? Kies dan voor bestuurbare camera’s. Met bestuurbare camera’s is het mogelijk om van afstand precies te filmen wat jij in beeld wilt hebben. Bij veel camera’s is het mogelijk om live de beelden vanaf je smartphone of tablet te bekijken. Zo houd je altijd zelf een oogje in het zeil.

 Camerabewaking, bullet camera

Alarminstallatie

Een alarminstallatie in huis waarschuwt jou altijd. Niet alleen bij inbraken, maar ook bij brand. Verschillende detectoren, zoals bewegingssensoren en magneetcontacten waarschuwen jou bij een eventuele inbraak. Bewegingssensoren detecteren bewegingen in een ruimte. Richt de sensoren op deuren en ramen. Houd er rekening mee dat de meeste sensoren een maximale reikwijdte van 10 meter hebben. Bij grote ruimtes zal de specialist meerdere bewegingssensoren moeten plaatsen. Magneetcontacten sturen een signaal naar het inbraakalarmsysteem als de magneten geen contact meer maken. De specialist plaatst een contact op de deur en op het kozijn. Als een inbreker de deur openbreekt, gaat het deuralarm af. De magneten maken dan geen contact meer met elkaar. Uiteraard is het ook mogelijk om het magneetcontact op ramen te plaatsen. Bewegingssensoren zijn verkrijgbaar vanaf € 10. Magneetcontacten zijn verkrijgbaar vanaf € 5.

Homedeal tip: Koop je een alarminstallaties, dan zijn ze makkelijk uit te breiden. Zo is het mogelijk om een alarmlicht of flitser aan te sluiten. Als het alarm afgaat, zorgt het licht voor een groot afschrikkend effect.

Inbreker, alarmsysteem

Alarmsysteem in winkels en bedrijven

Alarmsystemen in winkels verkleinen de kans op  inbraken, overvallen en diefstallen. Bewakingscamera’s hebben namelijk een preventieve werking op inbrekers en overvallers. Door het ophangen van een beeldscherm bij de ingang, staken dieven hun inbraakpoging vaak. . In tegenstelling tot  particulieren, hebben bedrijven tal van mogelijkheden voor het inzetten van alarmsystemen. Een voorbeeld zijn toegangspasjes met een unieke code waarmee winkeliers hun personeel in de gaten kan houden.

Homedeal tip: Laat een mistgenerator plaatsen in je winkel. Bij een inbraakpoging of overval vult de mistgenerator de ruimte met dichte mist. De dief  zal zijn inbraakpoging of overal moeten afbreken. De mist is onschadelijk voor mensen, dieren en etenswaren.

Inbraakbeveiliging specialist

Het is belangrijk om jouw huis inbraakproof te maken. Maar het is lastig om de juiste sloten, strips en alarmsystemen voor jouw huis te kiezen en te installeren. Laat een specialist meedenken bij het uitzoeken van jouw beveiligingscamera’s en vergelijk diverse alarmsystemen. Op basis van jouw woning en wensen zal de specialist een aanbeveling doen. Ook tijdens de installatie is een specialist hard nodig. De specialist weet de verschillende systemen juist te installeren. Zo is het belangrijk om de bewegingsdetectoren op de juiste hoogte en op de goede plek te hangen. Lees de tips hoe je zelf kunt zorgen voor de beste inbraakbeveiliging.

Wil je zeker weten dat jouw huis goed beveiligd is? Vraag de specialist om een NCP-certificaat. Het NCP-certificaat is een onafhankelijke verklaring dat de beveiliging aantoonbaar voldoet aan de normen en voorschriften.

Na de installatie van jouw inbraakbeveiliging kun je tientallen euros per jaar besparen. Een specialist die aangesloten is bij PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) kan bij goedkeuring een certificaat afgeven. Met het PKVW-certificaat kan je tot wel 20% korting krijgen op je inboedelverzekering. Let wel op dat hang- en sluitwerk van goede kwaliteit moet zijn, buitenverlichting bij ramen en deur aanwezig is en dat er rookmelders op de slaapkamers aanwezig zijn.

Inbraakbeveiliging tips

Thuiskomen na een inbraak of na een inbraakpoging is verschrikkelijk. Het machteloze gevoel dat onbekenden tussen al je eigendommen naar waardevolle spullen hebben gezocht. De kans is groot dat ze veel spullen hebben meegenomen. Deze tips zorgen voor een kleinere kans op inbraak.

  • Preventie: De beste vorm van inbraakbeveiliging is inbraakpreventie. Zorg dat je dieven niet uitnodigt om in te breken. Zorg dat waardevolle spullen zoals elektronica en juwelen uit het zicht liggen. Daarnaast proberen dieven het minder snel bij het zien van camera’s en anti inbraakstrips.
  • Sleutels verstoppen: Verstop jij een extra deursleutel in de schuur? Of gebruik je de deurmat of bloempot als verstopplek? Zorg niet dat je sleutels hoeft te verstoppen. Ook dieven zijn bekend met deze verstopplekken.
  • Vakantie: Ga jij op vakantie? Laat je woning bewoond achter. Vraag bekenden om de gordijnen af en toe open en dicht te doen, zodat het net lijkt alsof je thuis bent.
  • Sticker: Voor maar een paar euro heb je al een inbraakbeveiliging sticker. De sticker heeft een afschrikkend effect op inbrekers. Zo weten ze dat jij voorbereid bent op inbrekers.
  • Vergelijken: Wil jij jouw huis laten beveiligen tegen inbrekers? Vergelijk offertes van specialisten. Kijk bijvoorbeeld naar voorrijkosten, keurmerken, garantie en levertijd. Ook is het belangrijk om te vragen of de specialist bekend is met het door jouw gewenste beveiligingssysteem.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden