Vergelijk inbraakbeveiliging offertes
Vind dé inbraakbeveiliging specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inbraakbeveiliging Camerabewaking prijzen

Camerabewaking prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 1.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 740 - € 1.060

Camerabewaking zorgt voor een fijn en veilig gevoel rondom huis, omdat je weet dat je eigendommen altijd veilig zijn. De prijzen van camerabewaking zijn niet overal hetzelfde. Op Homedeal ontdek je eenvoudig wat het beveiligen van je huis met een bewakingscamera binnen of buiten gaat kosten.

Inhoudsopgave

Camerabewaking kosten

Gemiddeld kost camerabewaking € 900. Bepaal eerst wat voor soort camera je wilt en hoeveel. Het grootste prijsverschil zit in de kwaliteit van de camera’s. Zie onderstaande prijzen van diverse bewakingcamera’s, voor binnen en buiten, inclusief recorder om je beelden op te nemen en de bekijken via internet of je smartphone.

Soort cameraPrijs
Analoge set met 1 camera€ 300 – € 450
Analoge set met 2 camera’s€ 350 – € 500
Analoge set met 4 camera’s€ 600 – € 900
HD IP Systeem met 1 camera€ 500 – € 1.100
HD IP Systeem met 2 camera’s€ 600 – € 1.600
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
bewakingscamera

Zo goedkoop mogelijke bewakingscamera:

Heb je alleen camerabewaking nodig bij 1 plek, bijvoorbeeld bij je garage om je auto en fietsen te bewaken, en vind je HD beeld niet nodig? Dan schaf je een analoge set met 1 camera aan. Let er op dat de camera geschikt voor buiten is. Je bent dan tussen de € 300 en € 450 kwijt.

Geheel beveiligd huis:

Je wilt niet alleen je garage beveiligen, maar ook graag de voordeur van je huis. Dan neem je een set met 2 camera’s. Op deze manier heb je op alle plekken rondom je huis bewaking. Voor een analoge set met 2 camera’s ben je rond de € 350 en € 500 kwijt.

Geheel beveiligd huis met een HD IP systeem:

Voor een gedetailleerder beeld, om bijvoorbeeld mensen of kentekens beter te herkennen, neem je een HD IP Systeem met 2 camera’s. Dan ben je tussen de € 600 en € 1.600 kwijt.

Prijsopbouw camerabewaking

Kostenoverzicht Camerabewaking prijzen

De keuzes die je maakt bepalen de prijs van je camerabeveiliging.

De prijs van je camerabewakingssysteem wordt bepaald door de 5 onderstaande keuzes.

Keuze 1: Analoog of HD IP

  • Analoog: Er zijn 2 verschillende vormen van camerabewaking: analoog en HD IP. De analoge bewakingscamera heeft een wat verouderd systeem en het beeld is niet zo scherp als dat van een HD IP camerasysteem. Vandaar dat een analoog camerasysteem een stuk goedkoper uitvalt dan een HD IP bewakingscamera. Voor een analoog camerasysteem met 1 camera betaal je rond de € 300 en € 450.
  • HD IP: Wil je haarscherp beeld? Dan is een HD IP bewakingscamera meer iets voor jou. Een HD IP camera heeft een veel hogere resolutie waardoor het beeldkwaliteit veel beter is. Hierdoor kan je veel meer gedetailleerde en herkenbare beelden opnemen. Voor een HD IP bewakingscamerasysteem met 1 camera betaal je rond de € 500 en € 1.100.
camerabewaking

Keuze 2: Type bewakingscamera’s: Dome of Bullet

  • Bullet camera: Een bullet camera is een camera op een voet of beugel en is vaker waterproof dan een dome camera. Daardoor wordt hij vaak voor buitengebruik gekocht. Een bullet camera is opvallend en er is altijd precies te zien waar hij op gericht staat, dit heeft bij inbrekers een afschrikkend effect.
  • Dome camera: Dome camera’s zijn rond en zijn daarom beter bestand tegen vandalisme en waaiende takken. Een groot voordeel van een dome camera is dat je ze tegen de muur kan plaatsen, maar ook aan het plafond. Een dome camera is soms waterproof, maar niet altijd. Bij de aanschaf van een dome camera moet je daar dus goed op letten. Bij een domecamera is er niet te zien waar hij op gericht staat. Ze zien er vaak netter uit en kabels kunnen makkelijker worden weggewerkt. Qua prijzen is er niet 1 type duurder dan de ander, de prijzen lopen erg door elkaar heen.

Keuze 3: Losse camera of inclusief recorder?

Zonder recorder heb je niet heel veel aan een bewakingscamera omdat je dan de beelden niet op kan nemen. Daarom koop je meestal een camera met een recorder. Een recorder hoef je wel maar 1 keer aan te schaffen. Een losse camera is een stuk goedkoper. Een analoge losse camera heb je al vanaf € 80 en een losse HD IP camera vanaf € 300.

Keuze 4: Zelf plaatsen of laten monteren?

De meeste mensen kiezen er voor om de bewakingscamera’s door een monteur te laten plaatsen, omdat je dan zeker weet dat het goed wordt aangesloten.. De prijzen van het laten plaatsen van je bewakingscamera variëren tussen de € 150 en € 200.

Keuze 5: Extra opties

Bij de aanschaf van je nieuwe bewakingscamera’s zijn er nog een aantal extra opties om aan te schaffen. Ze zijn niet verplicht nodig maar ze zijn wel het overwegen waard.

Extra optiesPrijs
Voordelen
Nachtzichtcamera+ € 50 – € 200Ook s’ nachts goed beeld.
Bestuurbare camera+ € 100 – € 300Op afstand te besturen.
Video Beveiligings Dienst€ 4 per maandStuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Onderhoudscontract€ 10 per maandStuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Sticker inbraakbeveiliging€ 4 tot € 6,50Heeft een afschrikkend effect

Bewakingscamera buiten of binnen

Je kunt ervoor kiezen om een bewakingscamera buiten of binnen te plaatsen. Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden van elk van deze twee opties.

Bewakingscamera buiten

Camerabewaking buiten kan worden gebruikt om de buitenkant van je huis te beveiligen. De camera’s kunnen worden geïnstalleerd op plekken waar mensen niet kunnen komen, zoals boven een portiek of op een lantaarnpaal. De camera’s kunnen worden geconfigureerd om bewegingsbeelden te detecteren. Als de camera beweging detecteert, kan deze een alarm laten afgaan om de beveiliging op de hoogte te stellen. De camera’s kunnen ook worden geprogrammeerd om een melding te sturen naar een bewakingsbedrijf als er iets verdachts wordt gedetecteerd.

Bewakingscamera binnen

Camerabewaking binnen is een goede manier om je huis te bewaken. De camera’s kunnen worden geïnstalleerd in verschillende kamers, zoals de lobby, de gangen en de kantoren. De camera’s kunnen worden gebruikt om bepaalde ruimtes te bewaken. Deze camera’s kunnen ook worden geconfigureerd om bewegingsbeelden te detecteren of om bepaalde ruimtes te bewaken. Als de camera beweging detecteert, kan deze een alarm laten afgaan of een melding sturen aan een bewakingsbedrijf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waar mag je geen camera’s plaatsen?

Je mag geen camera’s plaatsen op plekken waar je de eigendommen van anderen filmt. Je mag alleen bewakingscamera’s plaatsen om je eigen bezittingen te filmen. Vergelijk gratis bewakingscamera offertes.

Wat kost een bewakingscamera?

Gemiddeld kost camerabewaking € 900. Het grootste prijsverschil zit in de kwaliteit van de camera’s. Bekijk de kosten voor camerabewaking.

Heb je vergunning nodig voor camera?

Nee, je hebt geen vergunning nodig voor een camera. Je mag wel alleen de camera richten op je eigen woning of eigendom. Je mag bijvoorbeeld je voordeur of garagepoort filmen, maar niet de openbare weg of de deur van de buren.

Homedeal bespaartips

Korting op je inboedelverzekering bij goede huisbeveiliging

Bij een aantal inboedel verzekeraars krijg je korting op de premie en/of een betere dekking als je in je huis maatregelen neemt tegen inbraak. Bekijk dus of jouw verzekeraar korting geeft als je een goede huisbeveiliging aanschaft.

Een standaard pakket

Vaak zijn er standaard pakketten te koop voor een vaste prijs waarbij er al bepaald is wat er in zit. Deze pakketten zijn meestal goedkoper dan wanneer je alles los bij elkaar zoekt en het camerasysteem op die manier koopt.

Subsidie voor het beveiligen van je woning

Om ervoor te zorgen dat het aantal inbraak slachtoffers niet toeneemt zijn er een aantal gemeenten die bewoners die hun woning hebben laten beveiligen, financieel ondersteunen. Op internet is te vinden welke gemeenten daaraan meedoen en hoeveel zij vergoeden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden