Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk

Schilderwerk

Mooi schilderwerk geeft je huis uitstraling, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Is jouw schilderwerk aan een update toe? Een schilder voert dit project graag voor je uit en voorziet jouw huis van een mooie nieuwe laag verf. In dit artikel lees je meer over schilderwerk prijzen, de werkzaamheden van binnen- en buitenschilders, de winterschilder en handige tips.

Wat kost schilderwerk?

Schilderwerk kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak dat je wilt laten schilderen. De kosten van een huis schilderen zijn natuurlijk hoger dan het schilderen van een enkele muur. Daarnaast is de prijs van schilderwerk ook afhankelijk van o.a. de arbeidskosten van de schilder en de kosten van het materiaal.

Hoewel de exacte prijs van schilderwerk dus afhankelijk is van meerdere factoren, is er wel een gemiddelde prijs te geven. Bekijk hieronder een handig prijsoverzicht van de kosten per m2 en per uur.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk - per m2€ 35 - € 40€ 30 - € 35
Schilderwerk - uurtarief€ 35 - € 40€ 40 - € 50
Sauswerk - per m2€ 10 - € 15-
Spuitwerk - per m2€ 6 - € 10-

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat doet een schilder?

Een schilder kan meerdere dingen voor je betekenen. Denk bijvoorbeeld aan nieuw schilderwerk aanbrengen, maar ook aan het herstellen of onderhouden van de huidige verf op bijvoorbeeld jouw muren, plafond, kozijnen of trap. Benieuwd wat een schilder voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de werkzaamheden van een schilder.

Schilderwerk voorbereiden

Voordat de schilder aan de slag gaat met verven moet de ondergrond worden voorbereid. Zo moet de ondergrond vlak mogelijk zijn en ontvet worden. Zo hecht de verf het best en zorgt de schilder ervoor dat je zo lang mogelijk van je schilderwerk kunt genieten.

Schilderwerk onderhouden

Om je schilderwerk mooi te houden en er langer van te genieten, voert de vakspecialist onderhoud uit. Bij schilderwerk onderhouden moet je denken aan werkzaamheden als het schoonmaken en controleren van je schilderwerk. Het onderhoud van je schilderwerk kan je uiteraard zelf doen, maar een schilder neemt dit graag van je over. Heb je schilderwerk waar je zelf moeilijk bij komt? Dan is het fijn om een schilder te vragen om dit na te lopen.

Schilderwerk aanbrengen

Een schilder spendeert de meeste tijd natuurlijk aan het schilderen zelf. Dakkapellen schilderen of deuren schilderen, de schilder draait zijn of haar hand er niet voor om. De schilder kan je informeren over de mogelijkheden voor jouw schilderwerk en adviseert ook in het kiezen van de verfsoort. Er zijn twee manieren waarop een schilder te werk kan gaan.

Sauzen

Sauzen is de traditionele manier van schilderen, namelijk met een roller en een kwast. Omdat dit arbeidsintensief is, ligt de prijs van sauswerk gemiddeld hoger dan de kosten van spuitwerk.

Spuitwerk

Wil je een grote muur laten verven? Dan is spuitwerk een goede optie. Hierbij wordt de verf op de muur gespoten, waardoor een groot oppervlak snel voorzien kan worden van een laag verf. Bij spuitwerk is het belangrijk dat de rest van de ruimte goed is afgedekt, om spatten op de vloer of eventueel meubilair te voorkomen.

Weet je niet zeker of je schilderwerk aan vernieuwing toe is? Vraag een schilder om je schilderwerk te beoordelen en aan te geven of het herstellen van je schilderwerk misschien al voldoende is.

Schilderwerk herstellen

Is je schilderwerk beschadigd geraakt na verloop van jaren? Vooral aan de buitenkant van je huis komt dit vaak voor. Een schilder herstelt je schilderwerk graag voor je. Als de schilder houtrot in je houtwerk aantreft, repareert hij of zij dit voor je, waarna de vakspecialist het schilderwerk vakkundig herstelt. Ook het repareren van stucwerk is een koud kunstje voor een ervaren schilder. Zo geniet je snel weer van prachtig schilderwerk dat nog jaren meegaat.

schilderwerk

Binnenschilder en buitenschilder

Er zijn twee soorten schilders, elk met een eigen expertise en werkzaamheden. Wil je meer weten over de binnenschilder en de buitenschilder? Lees hier een handige uitleg.

Binnenschilder

Een binnenschilder neemt al het schilderwerk binnen voor zijn of haar rekening. Zitten er scheurtjes in de verf op je muur of zie je dat de verf aan de binnenkant van je kozijnen begint te bladderen? Schakel een binnenschilder in om dit voor je te herstellen of opnieuw aan te brengen.

Buitenschilder

Zoals de naam al suggereert, doet de buitenschilder al het schilderwerk aan de buitenkant van je huis. Bijgehouden schilderwerk zorgt ervoor dat je huis een frisse uitstraling heeft. Daarnaast beschermt een verflaag je kozijnen ook tegen eventuele beschadigingen.

Wist je dat het loont om meerdere buitenschilder projecten te combineren? Wil je je dakkapel laten schilderen, maar moeten je kozijnen ook geschilderd worden? Combineer deze projecten en laat ze in een keer uitvoeren. Dat is niet alleen efficiënt, maar daarmee bespaar je ook op de totale kosten. Zeker iets om te overwegen dus.

Winterschilder

Wil jij het schilderwerk aan de buitenkant van je huis laten doen, maar zit je niet te wachten op hoge kosten? Door een winterschilder in te schakelen bespaar je op de kosten van je schilderwerk. In de winter is er namelijk minder werk voor buitenschilders vanwege de lage temperaturen en het slechtere weer. Schilders hanteren daarom in de periode van november tot en met maart lagere tarieven, waardoor jij in die periode goedkoper uit bent.

Btw op schilderwerk

Hoe zit het met de btw van je schilderwerk? Als je in een woning woont die ouder is dan 2 jaar, dan betaal je maar 9% btw over het schilderwerk dat je laat doen. Dit geldt ook voor de gebruikte materialen, het voorbereiden en het voorbehandelen van je schilderwerk. Werkzaamheden die niet genoeg te maken hebben met schilderwerk, maar wel tegelijkertijd worden gedaan, vallen wel onder 21% btw.

schilderwerk

Tips voor het laten doen van je schilderwerk

Met het vernieuwen van je schilderwerk voorzie je zowel de binnenkant als de buitenkant van je woning weer van een fris uiterlijk. Je wilt natuurlijk dat dit project zo goed mogelijk wordt uitgevoerd en dat je er zelf weinig omkijken naar hebt. Waar moet je op letten bij het laten doen van je schilderwerk? Lees hier een aantal handige tips.

Combineer projecten

Zijn je kozijnen toe aan een nieuwe lik verf, maar zie je dat je dakkapel ook geschilderd moet worden? Door projecten te combineren ben je vaak goedkoper uit. Ook verschillende projecten zoals stucen en schilderen zijn goed met elkaar te combineren. Zo zit je maar éénmalig met de ongemakken van stukadoors en schilders in huis en geniet je zo snel mogelijk van fris stuc- en schilderwerk.

Let op keurmerken

BBinnen de schildersbranche zijn er een aantal keurmerken die bepaalde kwaliteitseisen van het schilderwerk en de service garanderen.

Een van deze keurmerken is De Betere Schilder. De Betere Schilder is een organisatie voor erkende schilders en onderwerpt schildersbedrijven aan intensieve kwaliteitscontroles. Ook heb je bijvoorbeeld de OnderhoudNL garantie die kwaliteit, zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid garandeert.

Schildersbedrijven krijgen niet zomaar een keurmerk en door hierop te letten bij het inhuren van een schilder, ben je verzekerd van een goed eindresultaat.

Vergelijk schildersbedrijven

Heb je al eens eerder een schilder gezocht? Dan weet je dat er veel schildersbedrijven zijn die jouw project kunnen uitvoeren, elk voor hun eigen prijs. Door meerdere schilderwerk offertes aan te vragen bij verschillende schilders, krijg je een beter beeld van de kosten voor jouw schilderproject. Leg de verschillende offertes naast elkaar en bekijk de voor- en nadelen van elke offerte. Zo krijg je snel een goed beeld van het schildersbedrijf dat het best bij jou past en start je met een goed gevoel aan jouw schilderproject. Bekijk ook altijd hoe ver een schilder van jou weg is, dat kan voorrijkosten schelen. Bekijk bijvoorbeeld schilders in Amsterdam.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.