Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilderwerk offertes

Schilderwerk offertes

Jij bent op zoek naar een betrouwbare schilder die jouw schilder project perfect aanpakt, maar je wilt daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom vraag je schilderwerk offertes aan. Dat kan hier, maar lees eerst dit artikel met handige tips zodat je door te vergelijken binnen no-time de beste schilder vindt.

Waarom schilderwerk offertes aanvragen via Homedeal?

1. Het aanvragen van schilderwerk offertes is bij Homedeal gratis.

2. Vind bij Homedeal enkel schilders die aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel.

3. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de schilderwerk offerteaanvraag.

4. Je zit nergens aan vast en kiest dus geheel vrijblijvend de beste schilder voor je project.

5. Bespaar tijd omdat je met het invullen van maar één aanvraag, tot 6 schilderwerk offertes ontvangt.

Hoe werkt het aanvragen van schilderwerk offertes?

1. Vraag hier gratis en vrijblijvend schilderwerk offertes aan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

2. Homedeal selecteert schilders bij jou uit de buurt die passen bij je aanvraag.

3. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de tot 6 gevonden schildersbedrijven.

4. Binnen 2 werkdagen nemen deze schilders contact met je op om een prijsvoorstel te doen.

5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste schilder.

Offerte ondertekenen

Hoe vergelijk je schilderwerk offertes?

Volg deze checklist met punten om op te vergelijken wanneer je de schilderwerk offertes in handen hebt. Zo vind je eenvoudig de schilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Check de opbouw van de totale prijs (denk aan: vaste prijs, prijs per m2 of per uur) en of de btw is inbegrepen.
 • Check wat voor percentage je moet aanbetalen.
 • Check welke werkzaamheden (denk aan: schuren, voorbehandelen, opzetten steiger) wel en niet zijn inbegrepen.
 • Check wanneer de schilder beschikbaar is. Past dit ook in jouw agenda?
 • Check hoeveel jaar garantie je krijgt op het schilderwerk.
 • Check of de schilder beschikt over keurmerken.

Lees verderop in het artikel meer informatie over deze 6 punten, zoals wat het gemiddelde garantietermijn is.

TIP 1 – Vergelijking schema maken: Zet alle informatie in een schema zodat alle gegevens overzichtelijk naast elkaar staan. Dit maakt het vergelijken een stuk makkelijker. Doe dit bijvoorbeeld op onderstaande manier:

 Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken

TIP 2 – Leg alle afspraken af: Maak je na het uitbrengen van de eerste offerte nieuwe (mondelinge) afspraken? Laat dit dan schriftelijk vastleggen in een nieuwe schilderwerk offerte. Zorg dat je alles zwart op wit hebt staan, zodat zowel jij als de schilder precies weten waar jullie aan toe zijn.

TIP 3 – Bekijk prijsgidsen: Bekijk van tevoren onze prijsgids ‘Schilder prijzen’, vol gemiddelde prijzen van alle schilder projecten; van een muur sauzen tot het hele huis een goede lik verf geven. Door je in te lezen in de gemiddelde prijzen, is het vergelijken van de prijzen makkelijker.

Veelgestelde vragen over schilderwerk offertes

1. Brengt het aanvragen van schilderwerk offertes kosten met zich mee?

Nee, het aanvragen van schilderwerk offertes is bij Homedeal geheel gratis. Schilders betalen een vergoeding om jou een vrijblijvend voorstel te mogen doen.

2. Doet Homedeal zelf het schilderwerk?

Nee, schilders sluiten zich aan bij ons netwerk. Via ons systeem wordt je aanvraag gematcht aan schilders die passen bij je aanvraag.

3. Vanaf wanneer is een schilderwerk offerte geldig?

Nadat je de offerte hebt ontvangen, zit je nog nergens aan vast. Pas als jij officieel akkoord hebt gegeven, ga je een bindende overeenkomst aan met de schilder. Een aanvaarding kan schriftelijk, per e-mail of mondeling. We raden altijd aan om schriftelijk akkoord te geven op de schilderwerk offerte, zo heb je alles zwart op wit staan.

4. Wat is het beste: vaste prijs, richtprijs of een prijs per m2 of uur?

In de schilderwerk offertes kunnen diverse prijsberekeningen staan:

 • Vaste prijs
 • Richtprijs
 • Prijs per m2
 • Prijs per uur

Ga jij voor de meeste zekerheid, vraag dan of de schilder een vaste prijs wil berekenen. In dit geval staat de afgesproken prijs vast, zonder verrassingen. Je hebt bij een vaste prijs alleen geen recht op een gespecificeerde rekening. Kies je voor een richtprijs, prijs per uur of prijs per m2, dan kan de prijs uiteindelijk hoger, maar ook lager uitvallen. In deze gevallen heb je wel recht op een gespecificeerde rekening waarin alle kosten uiteen zijn gezet.

Staat er op je schilderwerk offerte een prijs per uur, maar wil jij graag een vaste prijs? Dan kun je dit altijd bespreken met de schilder.

5. Is het btw-tarief nu 21% of 9%?

Het verlaagde btw-tarief is in eerste instantie door de Tweede Kamer in het leven geroepen om de bouwsector te ondersteunen. Op veel renovatiewerkzaamheden is het verlaagde btw-tarief ondertussen niet meer geldig, maar gelukkig voor jou in de schilder markt nog wel als je een woning hebt die ouder is dan 2 jaar. Het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21% is geldig op:

 • het voorbereiden van schilderwerk;
 • het uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk;
 • en arbeidsuren en materiaal.

Op onze pagina Btw schilderwerk lees je alles over dit onderwerp.

6. Wat is een normaal percentage om vooruit te betalen voor een schilder project?

Een schilder kan om een aanbetaling vragen om bijvoorbeeld alvast materialen te bestellen, zoals de verf. Er is geen vastgesteld percentage dat je vooruit moet betalen, maar hou zelf maximaal 50% aan. Zo heb je altijd nog een stok achter de deur. Vraag de schilder of hij/zij je de ‘algemene voorwaarden’ wil toesturen, hier staat het percentage voor de aanbetaling in.

7. Hoe lang heb ik garantie op het schilderwerk?

Voor binnenschilderwerk geldt over het algemeen een garantietermijn van rond de 4 jaar en voor buitenschilderwerk is dit vaak rond de 2 jaar. Wat er precies wel of niet onder de garantie valt, verschilt per schildersbedrijf. Vraag daarom altijd of de schilder je de garantievoorwaarden wil toesturen.

8. Welke keurmerken en certificaten kan een schilder bezitten?

Keurmerken en certificaten zeggen iets over de kwaliteit van de dienst. Wanneer een schilder geen keurmerken of certificaten bezit, wil dit niet direct zeggen dat de kwaliteit minder goed is. Het enige verschil is dat je het niet zeker weet. Bekende keurmerken waar je schilders op kunt vergelijken zijn:

 • AF-erkend: AF-erkende schilders beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben opgesteld. Ruim 1.500 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.
 • De Betere Schilder: De schilder met het keurmerk De Betere Schilder wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en moeten duidelijke offertes verstrekken. Ruim 400 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.
 • Keurmerk Kwaliteitsvakman: Beschikt de schilder over het keurmerk Kwaliteitsvakman dan kan je uitgaan van heldere afspraken, bijvoorbeeld dat als je schilder ziek is of failliet gaat je een vervanger krijgt. Ruim 100 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.

9. Zijn er kortingen mogelijk?

Door offertes te vergelijken kun je flink besparen op je schilder project. Er zijn namelijk zoveel schildersbedrijven in Nederland die allemaal een andere prijs vragen voor hetzelfde project. Door offertes te vergelijken krijg je inzicht in deze prijsverschillen en versterk je je onderhandelingspositie.

Daarnaast kan een schilder je korting geven als je meerdere schilder projecten in één keer laat doen, dit wordt ook wel een kwantumkorting genoemd. Heb je zelf maar één schilder projecten, vraag dan bij de buren of hun woning toevallig ook toe is aan een schilderbeurt.

Ben je niet zo seizoensgebonden voor het schilderproject? Overweeg dan een winterschilder in te schakelen. In de maanden november tot maart heeft de schilder het een stuk rustiger, terwijl ze zolang het niet vriest prima buiten kunnen schilderen. Om toch genoeg werk te hebben geven sommige schildersbedrijven daarom tot 30% korting op het schilderwerk. Lees in het artikel Winterschilder meer over dit onderwerp.

Kortom, je kan altijd vragen aan de schilder wat er mogelijk is op het gebied van kortingen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.