Vind de beste schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Schilderwerk offertes

Schilderwerk offertes

Als je op zoek bent naar een betrouwbare schilder die jouw schilderproject perfect aanpakt, wil je daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Vraag daarom schilderwerk offertes aan. Dit artikel bevat handige tips zodat je door te vergelijken binnen no-time de beste schilder vindt.

Waarom schilderwerk offertes aanvragen via Homedeal?

Bij Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan voor jouw schilderwerk. Wij werken enkel met schilders die aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel en we focussen op kwaliteit. Zo ben je verzekerd van vakspecialisten die goed werk leveren.

Met het invullen van één aanvraag ontvang je tot wel 6 schilder offertes, wat je een hoop tijd bespaart. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. Je zit nergens aan vast en kiest geheel vrijblijvend de beste schilder voor jouw project tegen de beste prijs.

Hoe werkt het aanvragen van schilderwerk offertes?

1. Vraag hier gratis en vrijblijvend schilderwerk offertes aan. We vragen in ons offerteformulier diverse gegevens om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 • Het adres, zodat we schilders kunnen aanraden die bij jou in de regio actief zijn. 
 • Een projectomschrijving, zodat schilders direct een goed beeld hebben van de opdracht en zo een op jouw situatie toegespitste offerte kunnen opmaken. Dit maakt het voor jou ook makkelijker om de offertes onderling te vergelijken.
 • Jouw contactgegevens, zodat de schilders die met jouw opdracht aan de slag gaan contact op kunnen nemen als er onduidelijkheden zijn, of om direct de scherpste prijs te kunnen communiceren.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

2. Homedeal selecteert betrouwbare schilders bij jou uit de buurt die passen bij je aanvraag.

3. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de tot 6 gevonden schildersbedrijven.

4. Binnen enkele werkdagen nemen deze schilders contact met je op om een prijsvoorstel te doen.

5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit, prijs en andere voorkeuren die je hebt en vind de juiste schilder voor jouw project. De offertes ontvang je uiteraard vrijblijvend, je zit na jouw aanvraag nergens aan vast.

Offerte ondertekenen

Waar let je op bij schilderwerk offertes?

Volg deze checklist wanneer je schilderwerk offertes vergelijkt. Zo vind je eenvoudig de schilder met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Heb je de volgende onderdelen al vergeleken?

 • De opbouw van de totale prijs en of de btw is inbegrepen (denk aan: vaste prijs, prijs per m2 of per uur).
 • Het percentage dat je moet aanbetalen.
 • Welke werkzaamheden wel en niet in de prijs zijn inbegrepen (denk aan: schuren, voorbehandelen, opzetten steiger).
 • Beschikbaarheid van de schilder. Past dit ook in jouw agenda?
 • De garantie op het schilderwerk.
 • De keurmerken waarover de schilder beschikt.

Lees verderop in dit artikel meer informatie over deze zes punten, zoals wat de gemiddelde garantietermijn is.

TIP 1 – Vergelijkingsschema maken: Zet alle belangrijke informatie in een schema zodat de gegevens overzichtelijk naast elkaar staan. Dit maakt het vergelijken een stuk makkelijker. Geen idee hoe? Doe het bijvoorbeeld op onderstaande manier:

Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken

TIP 2 – Leg alle afspraken af: Maak je na het uitbrengen van de eerste offerte nieuwe (mondelinge) afspraken? Laat dit dan schriftelijk vastleggen in een nieuwe schilderwerk offerte. Zorg dat je alles zwart op wit hebt staan, zodat zowel jij als de schilder precies weten waar jullie aan toe zijn.

TIP 3 – Bekijk prijsgidsen: Bekijk van tevoren onze prijsgids ‘Schilder kosten’, die gemiddelde prijzen van schilderprojecten bevat: van een muur sauzen tot het hele huis voorzien van een nieuwe laag verf. Het inlezen in de gemiddelde prijzen maakt het vergelijken van de prijzen makkelijker.

Veelgestelde vragen over schilderwerk offertes

1. Brengt het aanvragen van schilderwerk offertes kosten met zich mee?

Nee, het aanvragen van schilderwerk offertes is bij Homedeal geheel gratis. Schilders betalen een vergoeding om jou een vrijblijvend voorstel te mogen doen.

2. Doet Homedeal het schilderwerk zelf?

Nee, schildersbedrijven sluiten zich aan bij ons platform. Via ons systeem wordt je aanvraag gematcht aan schilders die passen bij je aanvraag.

3. Vanaf wanneer is een schilderwerk offerte geldig?

Nadat je de offerte hebt ontvangen, zit je nog nergens aan vast. Pas als jij officieel akkoord hebt gegeven, ga je een bindende overeenkomst aan met de schilder. Een aanvaarding kan schriftelijk, per e-mail of mondeling. We raden altijd aan om schriftelijk akkoord te geven op de schilderwerk offerte, zodat je alles zwart op wit hebt staan.

4. Wat is het beste: een vaste prijs, een richtprijs of een prijs per m2 of per uur?

In de schilderwerk offertes kunnen diverse prijsberekeningen staan:

 • Vaste prijs
 • Richtprijs
 • Prijs per m2
 • Prijs per uur

Wil je verrassingen achteraf voorkomen? Vraag dan of de schilder een vaste prijs wil berekenen. In dit geval staat de totaalprijs vast, zodat je niet achteraf ineens meer betaalt dan je wellicht verwacht had. Je krijgt bij een vaste prijs alleen niet een gespecificeerde rekening.

Kies je voor een richtprijs, prijs per uur of prijs per m2, dan kan de prijs uiteindelijk hoger, maar ook lager uitvallen dan je verwacht. In deze gevallen heb je wel recht op een gespecificeerde rekening waarin alle kosten uiteen zijn gezet.

Staat er op je schilderwerk offerte een prijs per uur, maar wil jij graag een vaste prijs? Dan kun je dit altijd bespreken met de schilder.

5. Is het btw-tarief op schilderwerk 21% of 9%?

Het verlaagde btw-tarief op schilderwerk geldt  als je een woning hebt die ouder is dan 2 jaar. Het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21% is om precies te zijn geldig op:

 • het voorbereiden van schilderwerk;
 • het uitvoeren van binnen- en buitenschilderwerk;
 • arbeidsuren en gebruikte materialen.

Op onze pagina Btw schilderwerk lees je alles over dit onderwerp.

6. Wat is een normaal percentage om vooruit te betalen voor een schilderproject?

Een schilder kan om een aanbetaling vragen om bijvoorbeeld alvast materialen te bestellen, zoals de verf. Er is geen vastgesteld percentage dat vooruit betaald moet worden, maar hou zelf maximaal 50% aan. Zo heb je altijd nog een stok achter de deur. Vraag de schilder of hij/zij je hun algemene voorwaarden wil toesturen. Hierin staat het percentage voor de aanbetaling.

7. Hoe lang heb ik garantie op het schilderwerk?

Voor binnenschilderwerk geldt over het algemeen een garantietermijn van rond de 4 jaar en voor buitenschilderwerk is dit gemiddeld 2 jaar. Wat wel of niet onder de garantie valt, verschilt per schildersbedrijf. Vraag daarom altijd of de schilder je de garantievoorwaarden wil toesturen.

8. Welke keurmerken en certificaten kan een schilder bezitten?

Keurmerken en certificaten zeggen iets over de kwaliteit van de te leveren dienst. Wanneer een schilder geen keurmerken of certificaten bezit, wil dat echter niet direct zeggen dat de kwaliteit minder goed is. Het enige verschil is dat je de zekerheid niet hebt. Bekende keurmerken waar je schilders op kunt vergelijken zijn:

 • OnderhoudNL Garantie:Schilders met OnderhoudNL garantie beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben opgesteld. Ruim 1.700 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.
 • De Betere Schilder: De schilder met het keurmerk De Betere Schilder wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en moeten duidelijke offertes verstrekken. Ruim 500 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.
 • Keurmerk Kwaliteitsvakman: Beschikt de schilder over het keurmerk Kwaliteitsvakman dan kan je uitgaan van duidelijke algemene voorwaarden en heldere offertes. Ruim 100 schilderbedrijven in Nederland beschikken over dit keurmerk.

9. Is korting mogelijk?

Schilder gezocht? Door offertes te vergelijken kun je flink besparen op je schilderproject. Er zijn namelijk veel schildersbedrijven in Nederland en niet elk bedrijf vraagt dezelfde prijs voor hetzelfde project.

Offertes vergelijken
Door offertes te vergelijken krijg je inzicht in deze prijsverschillen en versterk je je onderhandelingspositie.

Kwantumkorting bij meerdere projecten
Daarnaast kan een schilder je korting geven als je meerdere schilderprojecten in één keer laat doen: dit wordt ook wel kwantumkorting genoemd. Heb je zelf maar één schilderproject, vraag dan bij de buren of hun woning toevallig ook toe is aan een schilderbeurt.

Huur een winterschilder in
Is jouw schilderproject niet zo seizoensgebonden? Overweeg dan een winterschilder in te schakelen. In de maanden november tot maart heeft de schilder het een stuk rustiger, terwijl ze, zolang het niet vriest, prima buiten kunnen schilderen. Om toch genoeg werk te hebben geven sommige schildersbedrijven daarom in die periode korting op het schilderwerk.

Neem de schilder voorbereidingen uit handen
Vraag de schilder wat je alvast kunt doen om ervoor te zorgen dat de schilder direct aan de slag kan, en dus minder kosten hoeft te rekenen. Zo kun je de kamer alvast volledig opruimen en de vloer, muren en stopcontacten alvast afplakken. Wellicht is het in overleg met de schilder zelfs mogelijk om hem of haar wat voorwerk uit handen te nemen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.