Vergelijk schilder offertes
Vind dé schilder voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Schilderwerk Offerte Schilderwerk

Offerte Schilderwerk


Offerte schilderwerk nodig voor een frisse uitstraling van jouw thuis? Ontdek bij Homedeal snel en eenvoudig uitstekende schilders die jouw project met zorg en professionaliteit uitvoeren. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en begin aan de weg naar een prachtig resultaat.

Inhoudsopgave.

Waarom schilderwerk offertes aanvragen via Homedeal?

Wat maakt Homedeal nou zo ideaal voor het aanvragen van offertes voor schilderwerk? Alles draait om gemak, kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze service stelt jou in staat gratis en vrijblijvend meerdere offertes te ontvangen van professionele schilders.

 Deze vakmensen zijn zorgvuldig geselecteerd en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, waardoor je zeker weet dat je te maken hebt met betrouwbare partijen die verstand van zaken hebben.

Met één enkele aanvraag ontvang je tot wel 6 offertes voor je schilderwerk, en dat bespaart je niet alleen een hoop tijd; het geeft je ook de mogelijkheid om prijzen te vergelijken en zo tot de beste deal te komen. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag en we garanderen dat je nergens aan vast zit. Kies met vertrouwen de schilder die jouw wereld weer kleur geeft, tegen de prijs die bij jou past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Het aanvragen bij Homedeal.

 1. Start je aanvraag:
  • Bezoek onze website en vul het offerteformulier in. We verzamelen enkele noodzakelijke gegevens om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.
   • Het adres: Dit is belangrijk zodat we je kunnen koppelen aan schilders uit jouw regio.
   • Projectomschrijving: Een duidelijke beschrijving van de klus helpt schilders om een passende offerte te maken, zodat je deze gemakkelijk kunt vergelijken.
   • Contactgegevens: Hiermee kunnen de gekozen schilders contact met je opnemen.
 2. Selectieprocedure:
  • Homedeal selecteert tot zes betrouwbare schilders die matchen met de specificaties van jouw aanvraag.
 3. Bevestigingsmail:
  • Na je aanvraag ontvang je een email ter bevestiging met de gegevens van de gevonden schilders.
 4. Persoonlijk contact:
  • De geselecteerde schilders zullen binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om hun offertes te presenteren.
 5. Vergelijk en kies:
  • Bekijk rustig alle offertes, vergelijk ze op basis van prijs, kwaliteit en je persoonlijke voorkeuren en kies de schilder die het beste bij jouw project past.

Met deze heldere stappen weet je precies wat je kunt verwachten van het aanvragen van een offerte bij Homedeal. Op deze manier wordt het vinden van de juiste professional voor jouw schilderklus een fluitje van een cent.

Grote muur waar de schilder met een verfroller overheen gaat

Wat staat er in een schilderwerk offerte?

Een goed opgestelde offerte voor schilderwerk is de sleutel tot een succesvolle samenwerking tussen jou en de schilder. Zo’n offerte bevat alle essentiële informatie die duidelijkheid verschaft over het project. 

Hier vind je wat je kunt verwachten:

 • Werkzaamheden: Een uitgebreide beschrijving van de klus die gedaan moet worden.
 • Materiaalkosten: Een specificatie van de kosten voor materialen die nodig zijn voor de klus.
 • Prijsopbouw: Uitleg over hoe de totale kosten zijn samengesteld, wat inzicht geeft in de werkzaamheden en de bijkomende kosten.
 • Voorrijkosten: Indien van toepassing, de kosten voor het vervoer.
 • BTW: Het bedrag aan btw dat bovenop de basiskosten komt, zodat je weet wat de totale kosten zullen zijn.
 • Tijdsplanning: Een schatting van hoe lang het werk zal duren, zodat je rekening kunt houden met de start en afwerking van het project.

Offerte Schilderwerk vergelijken.

Wanneer je de schilderwerk offertes in huis hebt, wil je de meest geschikte schilder voor jouw project selecteren. Hier zijn enkele criteria waarop je de offertes kunt beoordelen:

 1. Totale kosten: Let op de opbouw van de totale prijs. Zijn alle schilder kosten meegenomen in de offerte, inclusief de btw?
 2. Prijsformat: Is de prijs een vast bedrag, een prijs per m2 of per uur? Dit kan veel uitmaken voor het totaal.
 3. Aanbetaling: Welk percentage van het totaalbedrag wordt verwacht als aanbetaling?
 4. Inbegrepen werk: Controleer nauwkeurig welke werkzaamheden in de prijs zijn inbegrepen en welke mogelijk extra kosten met zich meebrengen.
 5. Beschikbaarheid: Kijk of de beschikbaarheid van de schilder overeenkomt met jouw planning.
 6. Garantie: Wat is de geboden garantie op het afgeleverde schilderwerk?
 7. Keurmerken: Bezit de schilder relevante keurmerken die de kwaliteit van het werk waarborgen?

Door deze punten grondig na te gaan, kun je de offertes op een systematische manier met elkaar vergelijken. Zo maak je een geïnformeerde beslissing en kies je voor de schilder die het beste aansluit bij jouw wensen en budget.

TIP – Vergelijkingsschema maken: Zet alle belangrijke informatie in een schema zodat de gegevens overzichtelijk naast elkaar staan. Dit maakt het vergelijken een stuk makkelijker. Geen idee hoe? Doe het bijvoorbeeld op onderstaande manier:

Naam bedrijf 1: Naam bedrijf 2: Naam bedrijf 3: Naam bedrijf 4: Naam bedrijf 5: Naam bedrijf 6:
Prijs + prijsopbouw
Percentage aanbetalen
Werkzaamheden inbegrepen
Beschikbaarheid
Garantieduur
Keurmerken
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe snel heb ik de offertes in huis?

Na het aanvragen van je offertes bij Homedeal, nemen de geselecteerde schilders binnen enkele werkdagen contact met je op. Dit betekent dat je vaak al snel een goede vergelijking kunt maken tussen de verschillende voorstellen.

Brengt het aanvragen van schilderwerk offertes kosten met zich mee?

Nee, het aanvragen van schilderwerk offertes is bij Homedeal geheel gratis. Schilders betalen een vergoeding om jou een vrijblijvend voorstel te mogen doen.

Doet Homedeal het schilderwerk zelf?

Nee, schildersbedrijven sluiten zich aan bij ons platform. Via ons systeem wordt je aanvraag gematcht aan schilders die passen bij je aanvraag.

Vanaf wanneer is een offerte schilderwerk geldig?

Nadat je de offerte hebt ontvangen, zit je nog nergens aan vast. Pas als jij officieel akkoord hebt gegeven, ga je een bindende overeenkomst aan met de schilder. Een aanvaarding kan schriftelijk, per e-mail of mondeling. We raden altijd aan om schriftelijk akkoord te geven op de schilderwerk offerte, zodat je alles zwart op wit hebt staan.

Hoe lang heb ik garantie op het schilderwerk?

Voor binnenschilderwerk geldt over het algemeen een garantietermijn van rond de 4 jaar en voor buitenschilderwerk is dit gemiddeld 2 jaar. Wat wel of niet onder de garantie valt, verschilt per schildersbedrijf. Vraag daarom altijd of de schilder je de garantievoorwaarden wil toesturen.

Welke keurmerken en certificaten kan een schilder bezitten?

Keurmerken en certificaten zeggen iets over de kwaliteit van de te leveren dienst. Wanneer een schilder geen keurmerken of certificaten bezit, wil dat echter niet direct zeggen dat de kwaliteit minder goed is. Het enige verschil is dat je de zekerheid niet hebt. Bekende keurmerken waar je schilders op kunt vergelijken zijn: OnderhoudNL Garantie / De Betere Schilder / Keurmerk Kwaliteitsvakman:

Kan ik ook offertes aanvragen voor een kleine schilderklus?

Ja, bij Homedeal kun je zowel voor grote projecten als voor kleinere klussen offertes aanvragen. Elke schilder is erop gericht om aan jouw specifieke wensen te voldoen, ongeacht de omvang van de klus.