Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken

Hekwerken

Een hekwerk is een mooie afscheiding van je erf. Wil jij een hekwerk laten plaatsen? In dit artikel lees je meer informatie onder andere over de prijzen, materialen, stijlen en vergunningen voor plaatsing. Daarnaast lees je een aantal handige tips voor het inhuren van een hekwerkspecialist.

Hekwerk prijzen

De hekwerk plaatsen kosten hangen af van onder andere het soort hekwerk, het materiaal en natuurlijk de lengte. Bekijk hieronder een handig overzicht van de kosten van een hekwerk per meter.

Soort hekwerkGemiddelde prijs per meter
Sierhekwerk€ 65
Gaashekwerk€ 70
(per rol van 25x1 meter)
Spijlenhekwerk€ 60
Balkonhekwerk€ 120
Dubbelstaafhekwerk€ 50
Houten hekwerk€ 50

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat doet een hekwerkspecialist?

Een hekwerkspecialist installeert hekwerken en geeft advies over de soorten die bij jouw situatie passen. Van het plaatsen tot hekwerk reparatie en van tuinhekwerk tot je dakterras hekwerk:  de hekwerkspecialist adviseert je graag over de mogelijkheden voor jouw hekwerk. Hekwerkspecialisten werken ook vaak samen met een hovenier of aannemer als het plaatsen van je hek samengaat met andere projecten in en rondom je huis.

Hekwerk kopen

Hekwerk materialen

Je hekwerk is in verschillende materialen verkrijgbaar. Weet je welk materiaal je voor je hekwerk wil, maar ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Bekijk dan hieronder een handig overzicht van de verschillende materialen.

MateriaalVoordelenNadelen
Kunststof hekwerk- Onderhoudsvrij
- Duurzaam
- Licht materiaal
- Uv-bestendig
- Verkrijgbaar in veel kleuren
- Op maat of kant en klaar te verkrijgen
- Minder sterk dan metaal
- Niet overal verkrijgbaar
- Krassen zijn moeilijker te herstellen
Houten hekwerk- Eenvoudig onderhoud
- Makkelijk te herstellen
- Makkelijk te plaatsen
- In elke kleur te schilderen
- Relatief kortere levensduur
Metalen hekwerk- Veel verschillende stijlen
- Sterk materiaal
- Weinig tot geen onderhoud
- Koude uitstraling
- Roestvorming is niet uit te sluiten

Hekwerk stijlen

Naast dat er verschillende materialen hekwerk zijn, heb je ook de keuze uit verschillende soorten. Het soort hekwerk bepaalt grotendeels de uitstraling van je hekwerk. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Ben je benieuwd naar de verschillende hekwerk soorten die verkrijgbaar zijn? Lees hieronder de verschillende stijlen en de bijbehorende uitleg.

Gaashekwerk

Gaashekwerken zijn eenvoudig, maar functioneel. Dit soort hekwerk gebruik je voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld als basis voor een schutting met klimop of als afbakening. Lees meer over de gaashekwerk kosten.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is het stevigste hekwerk dat verkrijgbaar is. Er zijn 2 soorten spijlenhekwerken: modern en klassiek. Moderne spijlenhekwerken zie je vooral terug op bedrijventerreinen en klassieke spijlenhekwerken zie je vaak terug als sierhekwerk bij particulieren.

Sierhekwerk

Ben je op zoek naar een mooi hekwerk waarbij de focus vooral op het uiterlijk ligt? Dan is een sierhekwerk perfect voor jou. De stijl van een sierhekwerk bepaal je zelf, samen met de kleur. Zo heb je een sierhekwerk dat bij je huis en je tuin past. Een sierhekwerk zie je vaak in tuinen en is dus heel populair.

Dubbelstaafmathekwerk

Wil je een gaashekwerk met een spijlenhekwerk combineren? Dan is een dubbelstaafmathekwerk de ideale keuze. Dit hekwerk is mooier dan het gemiddelde gaas- of spijlenhekwerk, maar dan net zo stevig. Dubbelstaafmathekwerken zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Balustrade

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij hekwerken, maar ook je balustrade is een hekwerk. Een balustrade maakt je trappengat en overloop veiliger en dient als balkonhek. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een balustrade, waardoor je een balustrade koopt die perfect bij je interieur past.

Sierhekwerk kopen

Hekwerk plaatsen

Als je een soort hekwerk en het hekwerk materiaal hebt gekozen, gaat de specialist aan de slag met het laten plaatsen van je hekwerk. Hoe lang het plaatsen van je hekwerk duurt, is afhankelijk van het soort hekwerk dat je kiest en de lengte hiervan. Bij een sierhekwerk van gemiddelde lengte, duurt het plaatsen 2 dagen. De hekwerkspecialist vertelt je graag meer over het plaatsen van het hekwerk van jouw keuze.

Opties voor je hekwerk

Als je een hekwerk aanschaft, zijn er verschillende opties mogelijk. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees de opties hieronder.

Begroeiing voor je hekwerk

Ben je op zoek naar een hekwerk, maar wil je er iets aparts mee doen? Er zijn verschillende planten die geschikt zijn om je hekwerk te bedekken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende klimop of hedera. Binnen 2 seizoenen heb je een hekwerk dat volledig is begroeid. Ook kamperfoelie, clematis en klimhortensia zijn mooie planten waarmee je jouw  hekwerk kunt bekleden.

Poorten

Wil je je hekwerk afsluiten? Een poort vergroot je gevoel van veiligheid doordat je deze gemakkelijk afsluit. Poorten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen. Ook is er keuze tussen een handmatige poort en een elektrische poort. Een hekwerkspecialist vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor jouw erf en hekwerk.

Hekwerk vergunning

Heb je eigenlijk een vergunning nodig voor je hekwerk? In principe niet. Je moet wel aan een aantal eisen voldoen:

  • Aan de voorkant van je erf is de maximale hoogte van je hekwerk 1 meter.
  • Tussen 2 woningen is de maximale hoogte van je hekwerk 2 meter.
  • Plaats je een hekwerk op de erfgrens van jouw erf en dat van je buren? Maak dan van tevoren goede afspraken over de erfgrens. Zet deze afspraken zwart op wit zodat je er altijd op kunt terugvallen..

In het Bouwbesluit lees je meer over specifieke situaties bij erfafscheiding. Wil je zeker weten of je wel of geen vergunning nodig hebt? Neem dan contact op met de gemeente of vraag het aan de specialist.

Tips bij het zoeken naar een hekwerkspecialist

Het uitzoeken van een hekwerk is al een een flinke klus op zich, daarom is het fijn om de plaatsing over te laten aan een specialist.Maar waar moet je op letten bij het inhuren van een hekwerkspecialist? Lees hieronder een aantal handige tips.

Vergelijk meerdere hekwerkspecialisten

Elk bedrijf hanteert andere prijzen. Vraag daarom hekwerk offertes op bij verschillende hekwerkspecialisten. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn en ontvang je relevante prijsinformatie. Laat je dus vooraf goed informeren.

Let op keurmerken

Door keurmerken in de gaten te houden, zorg je ervoor dat je een erkende hekwerkspecialist inhuurt en een goed hekwerk koopt. Voor de hekwerkbranche is Hekmerk een bekend keurmerk. Een bedrijf dat is aangesloten bij Hekmerk voldoet aan de Europese eisen, wetten en veiligheidsnormen op het gebied van hekken en poorten.

Let op de specialisatie van de hekwerkspecialist

Wil jij je bedrijfsterrein omheinen met een sterk hekwerk? Dan is het verstandig om een hekwerkspecialist in te schakelen die hierin is gespecialiseerd. Dit geldt ook voor andere hekwerken. Iedere hekwerkspecialist heeft zijn specialisme en door hier op te letten kies je voor een extra kundige hekwerkspecialist.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden