Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Beton hekwerk

Beton hekwerk

Ben je op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor je tuinafscheiding? Overweeg dan eens een beton hekwerk. In tegenstelling tot traditionele houten schuttingen gaat een betonnen hekwerk jarenlang mee zonder dat het onderhevig is aan rot, insectenplagen of andere vormen van slijtage. Bovendien biedt het betonnen materiaal een hoge mate van privacy en geluidsreductie. In dit artikel lees je alles over de voordelen, mogelijkheden en gemiddelde kosten van een betonnen hekwerk. 

Wat kost een beton hekwerk? 

De kosten van een beton hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van het hekwerk, de dikte van de betonnen platen, de gewenste afwerking en eventuele extra’s zoals een poort of decoratieve elementen. Gemiddeld kost een beton schutting tussen de € 100 en € 200 per meter, inclusief plaatsing en btw. Bekijk de gemiddelde hekwerk prijzen hieronder. 

Soorten beton hekwerkGemiddelde prijzen per meter (excl. plaatsing)Toelichting
Hout-beton schuttingVanaf € 50De palen zijn gemaakt van beton en de schermen van hout. Deze optie combineert de warme uitstraling van hout met de stevigheid van beton.
Beton hekwerk met structuur
Vanaf € 80Door te kiezen voor een beton hekwerk met structuur, zoals hout of steen, geef je het beton een moderne look.
Betonplaten tussen betonpalen
Vanaf € 30Bij deze optie heb je betonplaten met daar tussen een beton schutting. Dit is een simpele optie die erg voordelig is.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Beton hekwerk

Wat is het verschil tussen een betonnen hekwerk en een hout-beton schutting?

Een hout-beton schutting is een schutting die bestaat uit een combinatie van houten en betonnen elementen. Meestal bestaat deze schutting uit betonnen palen met daar tussenin houten planken die aan de betonnen palen zijn bevestigd. Het voordeel van een hout-beton schutting is dat deze stevig is en de natuurlijke uitstraling van hout combineert met de duurzaamheid van beton.

Een beton hekwerk daarentegen bestaat volledig uit betonnen elementen. Dit type hekwerk is over het algemeen steviger en duurzamer dan een hout-beton schutting, omdat beton minder snel rot, breekt of beschadigt dan hout. Een betonnen schutting kan ook een modernere uitstraling hebben dan een hout-beton schutting, omdat deze volledig uit beton bestaat. Lees meer over houten hekwerk.

Welke soorten structuren zijn er? 

Een betonnen schutting is verkrijgbaar in verschillende structuren, afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende structuren van betonnen hekwerken:

 • Gladde betonnen hekwerken: dit type hekwerk heeft een gladde, strakke afwerking en wordt vaak gebruikt in moderne en minimalistische ontwerpen.
 • Houtnerf betonnen hekwerken: deze hekwerken hebben een structuur die lijkt op die van hout, maar zijn gemaakt van beton. Hierdoor krijgt het hekwerk een natuurlijke uitstraling, zonder dat het de nadelen van hout heeft, zoals verrotting of splijten.
 • Natuursteen-look betonnen hekwerken: dit type hekwerk heeft een textuur die lijkt op die van natuursteen en wordt vaak gebruikt in klassieke of traditionele ontwerpen.
 • Gevlochten betonnen hekwerken: bij dit type hekwerk worden meerdere betonnen elementen op een specifieke manier in elkaar gevlochten, wat resulteert in een unieke structuur.
 • Gestapelde betonnen hekwerken: dit type hekwerk bestaat uit gestapelde betonnen elementen, waardoor het hekwerk een robuuste en solide uitstraling krijgt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende structuren waarin betonnen schuttingen verkrijgbaar zijn. Er zijn nog vele andere mogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften en wensen.

Wat zijn de voordelen van een beton hekwerk? 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een betonnen hekwerk als tuinafscheiding:

 • Duurzaamheid: beton is een robuust en stevig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, rot en insectenplagen. Hierdoor gaat een betonnen schutting vele jaren mee zonder dat het onderhoud nodig heeft.
 • Privacy: betonnen schuttingen bieden een hoge mate van privacy en zorgen ervoor dat je tuin volledig afgesloten is van de buitenwereld.
 • Geluidsreductie: door de dichte structuur van beton kan een beton hekwerk ook bijdragen aan de vermindering van geluidsoverlast in je tuin.
 • Onderhoudsvriendelijk: beton schuttingen zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het materiaal hoeft niet behandeld te worden met verf, olie of andere middelen om het in goede conditie te houden.
 • Veiligheid: een betonnen schutting is zeer stevig en kan zorgen voor extra veiligheid en bescherming rondom je woning of tuin.
 • Esthetisch aantrekkelijk: betonnen schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor ze goed kunnen passen bij de stijl van je huis en tuin.

Welke opties heb je als een beton hekwerk wilt laten plaatsen? 

Er zijn verschillende opties als je een betonnen schutting wilt laten plaatsen:

 • Prefab betonplaten: dit is een van de meest populaire opties voor betonnen schuttingen. Prefab betonplaten worden in de fabriek geproduceerd en op de bouwplaats geïnstalleerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, waardoor je de juiste afmetingen voor je hekwerk kunt kiezen.
 • Gegoten beton: bij deze optie wordt het beton ter plaatse gegoten en in de gewenste vorm gebracht. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een op maat gemaakt hekwerk, maar het kan duurder zijn dan prefab betonplaten.
 • Betonblokken: betonblokken zijn grote blokken beton die kunnen worden gestapeld om een ​​hekwerk te vormen. Dit is een goede optie als je een laag hekwerk wilt bouwen, maar het kan meer werk vereisen dan prefab betonplaten.
 • Betonijzer: betonijzer kan worden gebruikt om een ​​frame te creëren voor een betonnen hekwerk. Het frame wordt vervolgens gevuld met beton om het hekwerk te vormen. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een hekwerk met een complexe vorm of een patroon.
 • Decoratief beton: decoratief beton kan worden gebruikt om het hekwerk een uniek uiterlijk te geven.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een beton schutting?

De kosten van een betonnen schutting zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, dikte van de betonnen platen, gewenste afwerking en eventuele extra’s. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 100 en € 200 per meter, inclusief plaatsing en btw. Het is verstandig om meerdere hekwerk offertes op te vragen om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Welke schutting is het goedkoopst?

Over het algemeen zijn houten schuttingen de goedkoopste optie als het gaat om tuinafscheidingen. Betonnen schuttingen of bijvoorbeeld metalen schuttingen zijn duurder in aanschaf, maar gaan wel veel langer mee en hebben minder onderhoud nodig. Andere factoren, zoals de afmetingen, gewenste afwerking en eventuele extra’s, kunnen echter ook invloed hebben op de kosten. 

Wat kost 25 meter schutting?

De kosten voor een betonnen schutting van 25 meter zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de betonnen platen, de gewenste afwerking en eventuele extra’s zoals een poort of decoratieve elementen. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 2.500 en € 5.000, inclusief plaatsing en btw. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden