Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Goedkoop hekwerk

Goedkoop hekwerk

Ben je op zoek naar een goedkoop hekwerk voor je tuin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het plaatsen van een hekwerk kan namelijk behoorlijk in de kosten lopen. Maar geen zorgen, er zijn genoeg opties voor een betaalbaar hekwerk dat jouw tuin veilig en mooi omheint. In dit artikel geven we tips en advies over verschillende soorten goedkoop hekwerk voor jouw tuin, zodat je de beste keuze kunt maken binnen jouw budget.

Wat kost een goedkoop hekwerk voor je tuin?

De prijs van een goedkoop hekwerk voor je tuin varieert afhankelijk van het type hekwerk en de materialen die worden gebruikt. Over het algemeen beginnen de prijzen voor een eenvoudig gaashekwerk bij ongeveer € 10 per meter. Houd er rekening mee dat extra opties, zoals poorten en uitbesteding van het plaatsen, de kosten kunnen verhogen. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen. 

Goedkoop hekwerk tuin soortenGemiddelde prijzen per meter (excl. plaatsing)
GaashekwerkVanaf € 5
Houten hekwerkVanaf € 20
Beton hekwerkVanaf € 30
Kunststof hekwerkVanaf € 30
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Goedkoop hekwerk

Welke goedkope hekwerk soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten goedkope hekwerken die geschikt zijn voor gebruik in een tuin. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

  • Gaashekwerk: dit type hekwerk is betaalbaar en makkelijk te plaatsen. Het is vooral geschikt als afscheiding en voor het beschermen van bepaalde delen van de tuin. Gaashekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en uitvoeringen, zoals enkelstaaf, dubbelstaaf en harmonicagaas.
  • Houten hekwerk: hout is een veelgebruikt materiaal voor tuinhekken vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Er zijn verschillende houtsoorten en ontwerpen beschikbaar, van klassiek tot modern. Het soort hout dat je kiest heeft invloed op de prijs van het houten hekwerk.   
  • Beton hekwerk: een betonnen hekwerk is een sterke en duurzame optie voor je tuin. Het biedt niet alleen veiligheid en privacy, maar ook een strakke uitstraling. De prijs van een beton hekwerk wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de hoogte, lengte en dikte van het hekwerk. Daarnaast zijn er verschillende ontwerpen en afwerkingen mogelijk, zoals glad beton, structuurbeton, houtmotief en stenen motief. 
  • Kunststof hekwerk: dit type hekwerk is een goed alternatief voor traditionele hekwerken zoals hout en metaal. Het is duurzaam, onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren. Kunststof hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze perfect passen bij de uitstraling van je tuin. Bovendien zijn ze bestand tegen weersinvloeden en verkleuring, waardoor ze lang meegaan. Over het algemeen is een kunststof hekwerk relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen.

De keuze voor een bepaald type hekwerk is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, budget en de functie van het hekwerk. Als je graag een goedkoop hekwerk in je tuin wilt kun je het beste gaan voor een gaashekwerk. 

Welke keuzes heb je bij een goedkoop hekwerk voor in de tuin?

Naast het soort hekwerk kom je ook voor een aantal andere keuzes te staan als je een goedkoop hekwerk in je tuin wilt plaatsen. Bekijk hieronder welke keuzes dit zijn en hoe ze invloed hebben op de prijs. 

Keuze 1: de afmeting

Bij het kiezen van de afmetingen voor een hekwerk zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de hoogte en de breedte van het hekwerk bepalen, afhankelijk van de functionaliteit en de locatie waar het hekwerk geplaatst moet worden. De meest voorkomende hoogte van een hekwerk ligt tussen de 1 en 2 meter. De breedte van het hekwerk hangt af van de afmetingen van de opening waarvoor het hekwerk geplaatst moet worden. Het is belangrijk om rekening te houden met deze keuzes bij het kiezen en installeren van een hekwerk.

Keuze 2: extra opties 

Er zijn verschillende extra opties mogelijk bij het plaatsen van een hekwerk. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Poorten: het plaatsen van een poort bij het hekwerk zorgt voor extra toegankelijkheid en gebruiksgemak, maar kan de totale prijs ook verhogen afhankelijk van het soort poort en de grootte.
  • Automatisering: het automatiseren van de poort of slagboom kan handig zijn voor extra gemak en veiligheid, maar kan de prijs van het hekwerk aanzienlijk verhogen.
  • Verlichting: verlichting bij het hekwerk kan zorgen voor extra veiligheid en sfeer in de tuin, maar dit zal ook de prijs verhogen.
  • Begroeiing: het begroeien van het hekwerk met klimplanten kan zorgen voor extra privacy en esthetiek, maar dit is niet direct gerelateerd aan de prijs van het hekwerk zelf.

Over het algemeen geldt dat extra opties bij een goedkoop hekwerk voor in de tuin de totale prijs kunnen verhogen, afhankelijk van de aard en omvang van de optie.

Keuze 3: montage uitbesteden

Het uitbesteden van het plaatsen van een goedkoop hekwerk in je tuin kan de totale prijs van het project verhogen, maar het kan ook voordelen bieden die de extra kosten waard zijn. Een vakspecialist heeft bijvoorbeeld de kennis en ervaring om het hekwerk correct te installeren en te zorgen voor een professionele afwerking. Dit kan bijdragen aan een langere levensduur van het hekwerk en voorkomen dat er in de toekomst reparaties of vervangingen nodig zijn. 

Bovendien kan een hekwerkspecialist helpen bij het bepalen van de juiste materialen en opties voor het hekwerk, waardoor er minder kans is op fouten of mislukkingen tijdens het installatieproces. 

Homedeal bespaartips 

Om ervoor te zorgen dat je zo’n goedkoop mogelijk hekwerk voor je tuin aanschaft geeft Homedeal je een aantal handige bespaartips. 

Tip 1: vraag meerdere offertes aan 

Het is handig om meerdere hekwerk offertes aan te vragen, omdat je hierdoor een beter beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden en hekwerk plaatsen kosten die worden aangeboden door verschillende vakspecialisten. Door meerdere offertes te vergelijken, kun je ook onderhandelen over de prijs en mogelijk extra opties en zo de beste deal vinden voor jouw budget en wensen. Bovendien kun je door meerdere offertes aan te vragen, er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt en een eerlijke prijs betaalt voor het hekwerk en de installatie.

Tip 2: kies een vakspecialist in jouw regio

Het kiezen voor een hekwerkspecialist in de buurt heeft verschillende voordelen. Ten eerste zijn lokale vakspecialisten bekend met de lokale omstandigheden en voorschriften, waardoor ze een beter inzicht hebben in de beste opties voor jouw situatie. Bovendien kunnen ze snel ter plaatse zijn en het werk efficiënt uitvoeren, wat kan leiden tot een snellere voltooiing van het project. Ten slotte kan het gebruik van een lokale vakspecialist ook leiden tot lagere kosten, omdat ze geen lange afstanden hoeven af te leggen en daardoor minder reiskosten hebben.

Tip 3: kies voor een standaard ontwerp 

Als je kiest voor een standaardontwerp, bespaar je vaak op ontwerpkosten en productiekosten omdat het hekwerk al geproduceerd is. De fabrikant kan het productieproces efficiënter maken omdat het ontwerp al bekend is en er minder maatwerk nodig is. Dit resulteert in lagere kosten voor de fabrikant, wat kan leiden tot lagere kosten voor de vakspecialist en dus indirect ook voor jou. Daarnaast is het ook vaak sneller om een standaardontwerp te leveren, omdat het al geproduceerd is en direct geleverd kan worden.

Tip 4: doe voorbereidend werk 

Het is financieel gezien handig om zelf voorbereidend werk te doen, omdat dit kan leiden tot lagere arbeidskosten. Als je bijvoorbeeld zelf het terrein klaar maakt en eventuele obstakels verwijdert, zal de vakspecialist minder tijd hoeven te besteden aan deze taken en dus minder arbeidskosten in rekening brengen. Echter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het werk dat je zelf doet, voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen die nodig zijn voor het plaatsen van een hekwerk.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een hekwerk per meter? 

De kosten van hekwerk per meter hangen af van het soort hekwerk, het materiaal, de extra opties en het plaatsen. Over het algemeen variëren de kosten van hekwerk per meter tussen de € 20 en € 200, afhankelijk van deze factoren. Het is daarom belangrijk om een ​​specifieke hekwerk offerte aan te vragen bij een vakspecialist om een nauwkeurigere schatting te krijgen van de kosten.

Wat kost een gaashekwerk?

De prijs van een gaashekwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte en lengte van het hekwerk, het type gaas dat gebruikt wordt, en eventuele extra opties zoals poorten. Over het algemeen kost een gaashekwerk plaatsen tussen de € 8 en € 60 per meter.

Wat kost een hekwerk poort?

De prijs van een hekwerk poort hangt af van verschillende factoren zoals de grootte, het materiaal, de afwerking en eventuele extra opties zoals een slot of automatische opening. Over het algemeen variëren de prijzen tussen de € 100 en € 1.000 of meer.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden