Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Elektrische poort

Elektrische poort

Een elektrische poort kan een effectieve manier zijn om je woning te beveiligen en te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Maar wat zijn de verschillende soorten elektrische hekwerken en welk systeem past het beste bij jouw behoeften? In dit artikel bespreken we de verschillende opties voor elektrische hekwerken, inclusief materialen, prijzen en installatiekosten. We nemen ook een kijkje naar de voordelen van een elektrisch poort en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste systeem.

Inhoudsopgave

Wat kost een elektrisch hekwerk? 

De kosten van een elektrische poort variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de lengte, het type aandrijving, de mate van automatisering en de installatiekosten. Over het algemeen liggen de kosten voor een elektrisch hekwerk tussen de € 1.000 en € 10.000. Bekijk de gemiddelde prijzen in onderstaand overzicht. 

FactorenGemiddelde prijs (incl. btw)
Soort poort
Schuifpoort€ 2.000 - € 3.500
Dubbele draaipoort€ 300 - € 3.500
Soort motor
Basismotor€ 250 - € 1.250
Knikarmmotor€ 500 - € 750
Ondergrondse motor€ 1.000 - € 3.000
Optioneel
Montagekosten€ 300 - € 1.750
Totaal€ 850 - € 8.250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Elektrische poort

Wat is een elektrische poort?

Een hekwerk met een elektrische poort is een beveiligingshekwerk met een geautomatiseerde poort die je kunt openen en sluiten met behulp van elektrische stroom. Het hekwerk zelf kan van verschillende materialen zijn, zoals hout, staal, aluminium of gaas, maar het belangrijkste kenmerk is de geautomatiseerde poort.

Je kunt een elektrische poort op verschillende manieren bedienden, zoals met een afstandsbediening, een toegangscontrolesysteem of een mobiele app. Dit biedt extra gemak en veiligheid voor de eigenaar van het hekwerk, omdat deze de toegang tot het terrein op afstand kan regelen en beheren.

Een hekwerk met elektrische poort is een populaire keuze voor woningen, bedrijven, en andere terreinen waar privacy en beveiliging een belangrijke rol spelen.

Welke keuzes bepalen de prijs van een elektrische poort? 

Bekijk hieronder de verschillende keuzes die van invloed zijn op de prijs van een elektrisch hekwerk.

Keuze 1: het materiaal 

Er zijn verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt voor een elektrisch hekwerk. De keuze van het materiaal hangt af van de gewenste uitstraling, duurzaamheid, onderhoud, en het budget. Enkele veel voorkomende materialen zijn:

 • Metaal: metalen hekwerken, zoals staal, aluminium en ijzeren hekwerken, zijn duurzaam, sterk en bieden een uitstekende beveiliging. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt.
 • Hout: houten hekwerken zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling. Ze bieden een goede privacy en kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten zoals eikenhout, grenenhout, of hardhout.
 • PVC: PVC-hekwerken zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam, en lichtgewicht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen.

De keuze van het materiaal hangt af van de gewenste uitstraling, duurzaamheid, onderhoud, en het budget.

Keuze 2: de grootte 

De afmetingen van een elektrisch hekwerk zijn afhankelijk van de behoeften en de grootte van het gebied dat moet worden afgesloten. Over het algemeen zijn er geen standaardafmetingen voor elektrische hekwerken omdat ze op maat gemaakt worden.

De hoogte van een elektrisch hekwerk varieert meestal tussen 1,5 en 3 meter, afhankelijk van de gewenste veiligheid en privacy. De breedte van de poorten is afhankelijk van de grootte van de doorgang en variërt van enkele tot tientallen meters.

De vakspecialist inspecteert eerst het gebied en bepaalt samen met jou de gewenste afmetingen en specificaties voorafgaand aan de installatie.

Keuze 3: type poort 

Er zijn verschillende soorten poorten die je kunt plaatsen voor een elektrisch hekwerk. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende opties:

 • Schuifpoorten: dit zijn poorten die horizontaal openen en sluiten. Ze zijn handig als er beperkte ruimte is aan de zijkanten van het hekwerk.
 • Draaipoorten: dit zijn poorten die draaien op scharnieren. Ze zijn handig als er voldoende ruimte is aan de zijkanten van het hekwerk.
 • Dubbele draaipoorten: dit zijn twee poorten die samen openen en sluiten. Ze zijn handig als er een breedte nodig is die groter is dan wat een enkele poort kan bieden.

De keuze voor een bepaald type poort hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte, het gewenste niveau van veiligheid, het budget en de esthetische voorkeuren.

Keuze 4: beveiligingsfuncties

Je kunt verschillende beveiligingsfuncties gebruiken in combinatie met een elektrisch hekwerk die de veiligheid kunnen waarborgen. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende opties:

 • Bewegingsdetectoren: dit zijn sensoren die beweging rondom het hekwerk detecteren. Wanneer een beweging wordt gedetecteerd, wordt er een alarm geactiveerd om de aandacht te trekken van de bewoners of de beveiligingsdienst.
 • Inbraakdetectoren: dit zijn sensoren die de integriteit van het hekwerk bewaken en een alarm activeren wanneer het hekwerk wordt beschadigd of doorgesneden.
 • Beveiligingscamera’s: dit zijn camera’s die het hekwerk en de omgeving bewaken. De camera’s kunnen de beelden opnemen waarna je ze kunt bekijken om verdachte activiteiten te detecteren.
 • Toegangscontrolesystemen: dit zijn systemen waarmee alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot het hekwerk. Bijvoorbeeld door middel van een pasje, code of biometrische herkenning.
 • Lichtsensoren: dit zijn sensoren die de verlichting rondom het hekwerk activeren wanneer het donker wordt. Goede verlichting kan helpen om inbraken te voorkomen.

De keuze voor bepaalde beveiligingsfuncties hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste niveau van veiligheid, het budget en de omgeving waarin het hekwerk zich bevindt. Het is altijd verstandig om een vakspecialist te raadplegen om te bepalen welke beveiligingsfuncties het beste bij jouw situatie passen.

Wat zijn de voordelen van een elektrische poort? 

Er zijn verschillende voordelen aan het installeren van een elektrisch hekwerk:

 1. Beveiliging: een elektrisch hekwerk is een effectieve manier om je huis te beveiligen tegen ongewenste indringers. Het schrikt inbrekers af en kan ook dienen als barrière voor dieren.
 2. Controle: met een elektrisch hekwerk heb je meer controle over wie toegang heeft tot je woning. Je kunt kiezen wie er toegang krijgt en wie niet, en je kunt ook de toegang beperken tot bepaalde tijden van de dag.
 3. Privacy: een elektrisch hekwerk kan ook bijdragen aan meer privacy op je terrein. Het kan voorkomen dat voorbijgangers of nieuwsgierige buren je woning kunnen zien.
 4. Gemak: je kunt een elektrisch hekwerken bedienen met een afstandsbediening, een toegangscontrolesysteem of zelfs met je smartphone. Dit maakt het openen en sluiten van het hek eenvoudig en handig.
 5. Veiligheid: sommige elektrische hekwerken hebben ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals detective sensoren of camera’s. Dit kan helpen om ongevallen te voorkomen en je huis veiliger te maken.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Wat kost een elektrisch hek? 

Een eenvoudig elektrisch hekwerk kan beginnen bij ongeveer € 1.500 tot € 2.000 per meter, inclusief installatiekosten. Voor meer geavanceerde systemen met extra functies zoals bewegingsdetectie, camera’s en toegangscontrolesystemen, kunnen de kosten oplopen tot € 4.000 tot € 5.000 euro per meter. Het is altijd verstandig om verschillende hekwerk offertes aan te vragen en deze te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Wat kost een hekwerk per m²? 

De kosten van een hekwerk per m² variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de hoogte van het hekwerk, het materiaal en de installatiekosten. Over het algemeen kost een hekwerk tussen de € 50 en € 200 per m², exclusief montagekosten.

Hoeveel kost een automatische poort? 

De kosten van een automatische poort variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type poort, de grootte, het materiaal en de extra functies die u wilt toevoegen. Over het algemeen kost een standaard automatische poort ongeveer tussen de € 1.500 en € 5.000. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden