Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Hekwerk kopen

Hekwerk kopen

Om je eigen terrein af te bakenen en je privacy te beschermen is de beste oplossing het plaatsen van een hekwerk. Er zijn verschillende soorten en maten hekwerken die ook in jouw tuin goed staan. Lees op Homedeal opties en tips bij het kopen van een hekwerk om een mooi én voordelig hekwerk te kopen.

De kosten van een hekwerk

Wanneer je een hekwerk gaat kopen zie je dat de prijs tot stand komt aan de hand van het materiaal van het hekwerk en natuurlijk de lengte die je nodig hebt. Het goedkoopste hekwerk is gaashekwerk, te koop vanaf € 2,50 per meter. De duurste optie is een hekwerk kopen voor op het balkon, de prijzen daarvan variëren tussen € 60 en € 300 per meter. Bekijk in het prijsoverzicht de kosten per soort hekwerk.

Soort hekwerkGem. prijzen per meter, incl. btw, excl. montage
Gaashekwerk€ 5
Houten hekwerk€ 50
(Dubbel)staafmat hekwerk€ 50
Spijlenhekwerk€ 60
Sierhekwerk€ 65
Balustrade€ 120
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wil je meer weten over de kosten voor het kopen en laten plaatsen van een hekwerk? Bekijk de prijsgids: Hekwerk plaatsen kosten.

Hekwerk kopen

Welk type hekwerk is het meest geschikt voor jouw tuin?

Hekwerken hebben meerdere functies. Denk bijvoorbeeld aan sierhekwerk, dat sterk verschilt van hekwerk puur voor beveiliging. Bedenk goed welke functie jouw hekwerk gaat hebben voordat je overgaat tot aankoop. Onderstaand lees je welk type hekwerk waarvoor geschikt is:

Gaashekwerk

Gaashekwerk is minder gebruikelijk voor in de tuin, maar is des te meer te vinden bij openbare ruimtes. Gaashekwerk ziet er niet bijzonder uit en is het goedkoopste hekwerk om te kopen. Hierdoor is gaashekwerk erg geschikt voor het omheinen van grote stukken grond is het handig om plekken waar dieren grazen te omheinen.

(Dubbel)staafmat hekwerk

Staafmathekwerk bestaat uit dunne verticale en horizontale metalen buizen. Steeds vaker kopen mensen dit type hekwerk omdat het sterker is dan bijvoorbeeld spijlenhekwerken, en het is goedkoper. Een (dubbel)staafmat hekwerk biedt twee verschillende mogelijkheden; vrij zicht op je tuin houden of privacy door beplanting door het hekwerk te laten groeien.

Sierhekwerk

Een sierhekwerk is gemaakt van metaal, omdat met metaal sierlijke vormen en details te maken zijn. Kies je voor een sierhekwerk, dan heb je een aantal opties zoals de kleur coating en de details die je aan je sierhekwerk wilt. Een sierhekwerk koop je dan ook vooral omdat je het mooi vindt. Voorzie je je sierhekwerk van punten aan de bovenkant, dan is dit hekwerk ook geschikt als inbraakbeveiliging.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is van metaal gemaakt en vervolgens verzinkt. Dit zorgt ervoor dat een spijlenhekwerk één van de stevigste hekwerken is. Een spijlenhekwerk is dus een goede optie wanneer je grote honden hebt die in de tuin moeten blijven. Omdat spijlenhekwerken veel zicht doorlaten is dit hekwerk ook geschikt om inbrekers te weren.

Balustrade

Wil je een hekwerk plaatsen op je balkon? Dan koop je een balustrade. Balustrades zijn er om het vallen van hoogte te voorkomen, en zijn daarom erg sterk. Varianten zijn: roestvrijstalen balustrades, kunststof balustrades, houten balustrades en zelfs glazen balustrades.

Van welk materiaal kun je hekwerken kopen?

Er zijn diverse soorten materialen beschikbaar voor hekwerken die gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals privacy, veiligheid en decoratie. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende materialen voor hekwerken toegelicht.

Houten hekwerk

Een houten hekwerk, ook wel schutting genoemd, is het best verkochte hekwerk in Nederland. Een houten hekwerk is stevig en heeft een zachte uitstraling, waardoor het geschikt is voor zowel de voor- als achtertuin. Houten hekwerken hebben meerdere patronen (bijvoorbeeld rasterhekwerk of kruishekwerk) en zijn makkelijk te schilderen. Hierdoor zijn houten hekwerken in meerdere kleuren te koop of te maken, je past ze makkelijk toe in de tuinstijl die je wilt creëren.

Aluminium hekwerk

Een aluminium hekwerk is een duurzaam en sterk alternatief voor traditionele hekwerkmaterialen zoals hout en staal. Het is licht van gewicht, roestbestendig en vereist weinig onderhoud. Een aluminium hekwerk kan in verschillende stijlen en kleuren worden geproduceerd, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten projecten. Een nadeel van een aluminium hekwerk is dat het duurder is dan bijvoorbeeld een houten hekwerk.

Beton hekwerk

Een beton hekwerk is een duurzaam en sterk hekwerk dat ideaal is voor het omheinen van grote percelen. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en vergt weinig onderhoud. Daarnaast biedt het een hoge mate van privacy en is het goed bestand tegen vandalisme. Een nadeel van beton hekwerken is dat ze relatief duur zijn en niet gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ook kan de plaatsing van een beton hekwerk enige tijd in beslag nemen vanwege de benodigde fundering.

Kunststof hekwerk

Een kunststof hekwerk heeft enkele voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is het lichtgewicht, duurzaam en onderhoudsarm. Daarnaast is kunststof verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de stijl van je tuin. Een nadeel van kunststof hekwerk is dat het minder stevig is dan bijvoorbeeld beton of metaal en dat het na verloop van tijd kan verkleuren onder invloed van UV-licht.

Ijzeren hekwerk

Een ijzeren hekwerk is een populaire keuze voor zowel particuliere als zakelijke terreinen vanwege de stevigheid en duurzaamheid. IJzeren hekwerken kunnen worden gemaakt van gietijzer, smeedijzer of gewoon ijzer en zijn beschikbaar in verschillende stijlen en ontwerpen. Ze zijn ook goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor buitenomgevingen. Een nadeel van ijzeren hekwerken kan zijn dat ze vatbaar zijn voor roest, wat regelmatig onderhoud vereist om de levensduur te verlengen.

Metalen hekwerk

Een metalen hekwerk is over het algemeen sterk en duurzaam, waardoor het een populaire keuze is voor beveiligingsdoeleinden en het omheinen van eigendommen. Metalen hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, ontwerpen en kleuren. Een nadeel van metalen hekwerken is dat ze kunnen roesten als ze niet goed worden onderhouden, en sommige soorten kunnen ook relatief duur zijn in vergelijking met andere materialen zoals hout of kunststof.

Tips voor het kopen van een hekwerk

Een hekwerk kopen dat echt geschikt is voor jouw tuin is soms best een uitdaging. Om je op weg te helpen hebben we 3 tips die het kopen van een hekwerk makkelijker voor je maken.

Kies voor een keurmerk

Door een hekwerk te kopen met een keurmerk ben je zeker van de kwaliteit en veiligheid van het hekwerk. Het keurmerk HEKMERK hangt aan hekwerken die voldoen aan de Europese wetten, regels en veiligheidsnormen. Dit houdt in dat je met deze hekwerken zeker bent van een stevig hekwerk waar je nog lang van gaat genieten.

Weet wat je wilt laten plaatsen

Voordat je een hekwerk gaat kopen is het belangrijk te weten wat je precies laat plaatsen. Wees bijvoorbeeld zeker van de afmetingen van je tuin om te bepalen hoeveel meter aan materiaal je moet kopen. Denk ook aan de kleine dingen zoals het kopen van goede schroeven, zodat je daarvoor niet nog een keer terug hoeft naar de bouwmarkt. Omdat je je hekwerk laat plaatsen in de grond is het ook belangrijk te weten hoe ver de grondpaal de grond in moet. Plaats je een laag hekwerk, dan sla je deze zo’n 80 cm de grond in. Hecht je meer waarde aan privacy en laat je dus een hoog hekwerk plaatsen? Dan moet de grondpaal eerder 100 cm de grond in. Bedenk je goed of er geen belangrijke leidingen lopen en of de grond stevig genoeg is om een grondpaal staande te houden. Om zeker te zijn van al deze elementen schakel je een specialist in die bekend is met het werk.

Vergelijk prijzen van meerdere vakspecialisten

Wil je zeker zijn dat je hekwerk stevig en veilig is? Laat je hekwerk dan plaatsen door een vakspecialist. Sommige vakspecialisten hebben zelf (web)winkels en zorgen dat je je hekwerk naar wens niet zelf nog hoeft te kopen. Uiteraard wil je dit wel laten doen door een vakspecialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk de prijzen van meerdere vakspecialisten, dan ben je altijd zeker van de beste deal op je hekwerk en het plaatsen ervan.

De voordelen van een hekwerk kopen

Hekwerken zijn een goede toevoeging aan je tuin om 3 redenen. Koop het juiste hekwerk voor jouw tuin om er de meeste voordelen uit te halen.

  • Privacy in de tuin: Een hekwerk in de tuin zorgt ervoor dat jouw eigen plek ook privé is. Door een hoger hekwerk te kopen en te laten plaatsen, heb je geen last van voorbijgangers.
  • Verfraaien van de tuin : Hekwerken zijn een belangrijk onderdeel van je tuinstijl. Door een mooi hekwerk te kopen dat past bij de rest van de tuininrichting, maak je je tuin compleet. Je tuin lijkt een mooier geheel en krijgt meer sfeer.
  • Beveiligen van huis en tuin: Een hekwerk dient op twee manieren als inbraakbeveiliging. Plaats je een hoog hekwerk? Dan is het voor een inbreker moeilijker je tuin te betreden en te verlaten met jouw spullen. Zit er een goede poort met een slot in? Dan is de kans een stuk kleiner dat een inbreker jouw tuin gaat betreden. Plaats je een laag hekwerk of een open hekwerk? Dan hebben je buren en andere voorbijgangers zicht op je tuin, waardoor een inbreker sneller te spotten is.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een hekwerk per meter?

De kosten van hekwerk per meter kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de hoogte, het materiaal, de afwerking en de installatiekosten.
Over het algemeen kun je rekening houden met een prijs van ongeveer € 50 tot € 200 per meter voor een basis hekwerk van gemiddelde hoogte en materiaal. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere hekwerk offertes aan om de beste prijs en vakspecialist voor jouw project te vinden.

Hoeveel kost een nieuw hekwerk?

De kosten van een nieuw hekwerk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de grootte, de hoogte, het materiaal, de afwerking en de installatiekosten. Voor een eenvoudig hekwerk van gemiddelde grootte en hoogte kun je rekenen op een prijs tussen de € 50 en € 200 per meter.

Waar mag ik een hek plaatsen?

In Nederland mag je niet zomaar overal een hek plaatsen. Het plaatsen van een hekwerk is gebonden aan regels en wetten. Zo moet je rekening houden met de erfgrens en de bouwregelgeving van jouw gemeente. De erfgrens is de denkbeeldige lijn tussen jouw perceel en dat van de buren. Houd minimaal 50 cm afstand van deze grens als je een hekwerk plaatst.
Vraag bij jouw gemeente na welke regels er gelden voor het plaatsen van een hekwerk en vraag indien nodig om een vergunning.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden