Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Balkonhek prijzen

Balkonhek prijzen

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 740 - € 1.060

Ben je van plan om een balkonhek aan je balkon te laten plaatsen? Geniet lang van de zon op warme zomerdagen met een mooi uitzicht vanaf je balkon. Homedeal heeft voor jou een overzicht gemaakt van alle prijzen van een balkonhekwerk zodat jij precies weet wat jouw balkonhekwerk kost.

Inhoudsopgave

Wat zijn de balkonhek prijzen?

Een balkon is de blikvanger van je huis. Het is daarom erg belangrijk dat het balkon goed bij je huis past. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor balkonhekwerken. De prijzen zijn in onderstaande tabel weergegeven.

Soort balustradePrijs per m2
Houten balustrade€ 70 – € 250
Glazen balustrade€ 60 – € 500
Aluminium balustrade€ 80 – € 120
Roestvrijstalen balustrade€ 120 – € 230
Kunststof balustrade€ 140 – € 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Balkonhek

Prijsvoorbeelden balkonhek

In de prijzentabel zie je de gemiddelde balkonhekwerk prijzen. De exacte prijzen hangen af van jouw specifieke wensen, lees daar hieronder meer over.

Voordeligste keus

Wil je een zo goedkoop mogelijke balustrade voor aan je balkon? Dan is een geïmpregneerd houten balustrade een goede keus. De kosten verschillen erg door het verschil in hout. De kosten voor een geïmpregneerd houten balustrade liggen tussen de € 70 en € 140 per m².

Modern en luxe

Heb je een modern huis en zoek je naar een geschikt balkonhek? Een glazen balustrade heeft een luxe en moderne uitstraling en past daarom goed bij een modern huis. De kosten van een glazen balustrade liggen tussen de € 60 en € 500 per m².

Sterkste kwaliteit

Als je een houten hekwerk wilt van hele goede kwaliteit kies je voor een hardhouten balustrade. Een balkonhek van hardhout gaat langer dan 25 jaar mee en heeft een mooie luxe uitstraling. De prijzen van hardhout liggen vanwege het kwaliteitsverschil een stuk hoger dan geïmpregneerd hout. Een hardhouten balustrade kost rond de € 100 en € 250 per m².

Balkonhekwerk prijzen

Prijsopbouw balkonhek

Kostenoverzicht Balkonhekwerk prijzen

Wat voor keuzes bepalen de prijs van je balkonhekwerk?

Als je een balkonhek gaat laten plaatsen, zijn er een aantal keuzes die de prijs bepalen.

Keuze 1: Materiaal

  • Geïmpregneerd hout: Geïmpregneerd hout is een goedkoop soort hout. Dit komt omdat het zachthout is (meestal grenen of vurenhout) dat is behandeld met een impregneermiddel dat tegen schimmels en insecten beschermt. Geïmpregneerd hout heeft een levensduur van 15 tot 25 jaar. De kosten voor een balustrade liggen tussen de € 70 en € 140 per m².
  • Hardhout: Hardhout is de beste kwaliteit hout en gaat langer dan 25 jaar mee. Hardhout hoeft daarnaast ook niet behandeld te worden en is daarom onderhoudsvrij. Vanwege deze redenen is hardhout wel een stuk duurder. Een balkonhek van hardhout kost rond de € 140 en € 250 per m².
  • Glas: Glazen balustrades zijn erg populair omdat ze een ruimtelijke uitstraling hebben. Een glazen balustrade moet gemaakt worden van gelaagd glas of een combinatie van gelaagd en gehard glas. De prijzen verschillen doordat er verschillende diktes van het glas beschikbaar zijn. Je kan rekenen op een prijs tussen de € 60 en € 500 per m².
  • Aluminium: Aluminium is een materiaal dat licht van gewicht is, maar toch zeer sterk. Aluminium is onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur. Daarnaast is een aluminium balustrade een relatief goedkope optie. De prijzen van een aluminium balustrade variëren van € 80 tot € 120 per m².
  • Roestvrij staal: Roestvrij stalen balustrades zien er mooi afgewerkt en modern uit. Ze zijn ook erg handig omdat de balustrades onderhoudsvrij zijn en heel lang meegaan. Een roestvrij stalen balustrade kost tussen de € 120 en € 230 per m².
  • Kunststof: Kunststof hekwerken zijn onderhoudsvriendelijk en niet heel duur. Ze zijn wel vaak wat zwakker en kunnen meegeven als er vaak tegen geleund wordt. Ze zijn daarom minder betrouwbaar dan de andere materialen. Een kunststof balkonhek kost tussen de € 140 en € 250 per m².

Keuze 2: Laten monteren

Het wordt algemeen aangeraden om een balustrade altijd te laten plaatsen door een vakspecialist. Het hekwerk moet goed geplaatst worden, want je wilt natuurlijk niet dat jij of je kind er doorheen naar beneden valt. Plaats een balkonhek dus niet zelf, maar schakel hier een vakspecialist voor in. De montagekosten liggen rond de € 20 tot € 30 per meter, maar verschillen per aanbieder.

Keuze 3: Extra optie

Een extra optie voor een balustrade is het aanschaffen van een balkondoek. Dit is een doek die je over je balkonhek hangt. Op deze manier geniet je van je balkon, met meer privacy. Balkondoeken verschillen in prijs en zijn vaak in vaste maten te koop. De prijs van een balkondoek is vanaf € 6 per m².

Balkonhek offertes aanvragen

Ben je benieuwd naar de kosten van een balkonhek bij jou thuis? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan voor balkonhekwerk via Homedeal. Je vergelijkt meerdere offertes van hekwerk specialisten en kiest zo de vakspecialist uit die het meest past bij jouw balkonhek project voor de beste prijs.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een balkonhek?

De kosten van een balkonhek kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan het hek gemaakt is, de afmetingen van het balkon, de moeilijkheidsgraad van de installatie en de plaatselijke arbeidskosten. Over het algemeen liggen de kosten voor een balkonhek tussen de € 50 en € 150 per strekkende meter. Er zijn ook luxe-varianten beschikbaar die meer dan € 150 per meter kunnen kosten. Vraag gratis en vrijblijvend hekwerk offertes aan om de exacte prijs voor jouw project te zien.

Wat kost een nieuwe balustrade?

De kosten van een nieuwe balustrade variëren sterk en zijn afhankelijk van het type materiaal waarvan de balustrade is gemaakt, de grootte van de balustrade, de complexiteit van het ontwerp, en de kosten van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten voor een nieuwe balustrade tussen de € 100 en € 300 per strekkende meter. Een luxe-variant kan echter duurder zijn.

Hoe hoog mag een balkonhek zijn?

De hoogte van een balkonhek is afhankelijk van de bouwvoorschriften en lokale regelgeving. In Nederland is de minimale hoogte voor een balkonhek meestal 100 cm. Er zijn echter uitzonderingen afhankelijk van de locatie en de hoogte van het gebouw. Bijvoorbeeld, in sommige steden kunnen er regels zijn die hogere balkonhekken vereisen voor gebouwen die zich op grote hoogte bevinden om de veiligheid te waarborgen. Het is altijd aan te raden om de lokale bouwvoorschriften en regelgeving te raadplegen.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Neem samen met je buurman hetzelfde nieuwe balkonhekwerk en bespaar kosten doordat de aanbieder veel werkzaamheden en bestellingen combineert. Ook bespaar je op de voorrijkosten, omdat je die kunt delen.

Haal zelf het materiaal op

Bespaar op de aanschaf van je balustrade door zelf het hekwerk op te halen bij de leverancier. Op deze manier hoef je niet de bezorgkosten te betalen. Als je het toch wilt laten bezorgen, kies dan voor een vakspecialist uit de regio.

Help zelf mee met de montage

De montagekosten voor het plaatsen van een balustrade kunnen behoorlijk hoog oplopen. Als je zelf een goede klusser bent, vraag dan of je mee mag helpen met de montage. Op die manier bespaart de monteur tijd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden