Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Aluminium hekwerk

Aluminium hekwerk

Aluminium hekwerken zijn steeds populairder aan het worden voor het afbakenen van tuinen. Een hekwerk van aluminium biedt vele voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals een hoge duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Bovendien heeft een aluminium hekwerk een strakke en moderne uitstraling. In dit artikel bespreken we de eigenschappen, voordelen en prijzen van aluminium hekwerken, zodat je kunt bepalen of dit het juiste type hekwerk voor jou is.

Wat kost een aluminium hekwerk?

De prijs van een aluminium hekwerk kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, het ontwerp en eventuele extra opties zoals poorten en automatisering. Over het algemeen ligt de prijs voor een aluminium hekwerk tussen de € 80 en € 150 per meter, exclusief plaatsing. Bekijk hieronder de gemiddelde hekwerk kosten

FactorenGemiddelde prijs (incl. btw)
Aluminium hekwerk€ 80 - € 150 per meter
Poort€ 300 - € 1.000
Sloten en beveiliging€ 20 - € 200
Verlichting€ 20 - € 200
Montagekosten€ 20 - € 50 per meter
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Aluminium hekwerk

Welke soorten aluminium hekwerken zijn er? 

Er zijn verschillende soorten aluminium hekwerken beschikbaar, afhankelijk van het beoogde gebruik, de stijl en het ontwerp. Enkele veelvoorkomende soorten zijn:

 • Sierhekwerken: dit type hekwerk wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden en heeft vaak sierlijke ornamenten en details.
 • Spijlenhekwerken: deze hekwerken bestaan uit verticale spijlen die op regelmatige afstand van elkaar zijn geplaatst en worden vaak gebruikt voor beveiliging en privacy.
 • Dubbelstaafmat hekwerken: Deze hekwerken zijn samengesteld uit horizontale en verticale staven en bieden een combinatie van veiligheid, privacy en esthetiek.
 • Gaashekwerken: dit type hekwerk bestaat uit gaas en wordt vaak gebruikt als omheining voor een tuin of om vee en huisdieren in te houden.
 • Schuifhekwerken: dit type hekwerk is ontworpen om horizontaal te bewegen en is ideaal voor opritten en andere toegangen tot een terrein.

De keuze voor een specifiek type hekwerk van aluminium hangt af van de beoogde toepassing, de gewenste stijl en het budget. Het is verstandig om professioneel advies te vragen bij een vakspecialist van hekwerken om de beste optie te kiezen voor jouw specifieke situatie.

Welke opties zijn er voor het uitbreiden van jouw aluminium hek?

Als je overweegt om een aluminium hekwerk aan te schaffen en uit te breiden, zijn er verschillende opties beschikbaar om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende opties:

1. Een poort 

Een poort is een essentiële toevoeging aan een hekwerk omdat het zorgt voor toegang tot het afgesloten gebied. De prijzen van aluminium poorten variëren van € 300 tot € 1.000, afhankelijk van het type en de grootte.

2. Sloten en beveiliging

Als je extra beveiliging nodig hebt, kun je een slot toevoegen aan jouw aluminium hekwerk. De prijzen van aluminium sloten variëren van € 20 tot € 200, afhankelijk van het type en de kwaliteit.

3. Verlichting

Het toevoegen van verlichting aan een aluminium hekwerk kan de veiligheid en de esthetiek verbeteren. De prijzen van aluminium verlichting variëren van € 20 tot € 200 per stuk, afhankelijk van het type en de kwaliteit.

4. Privacy-lamellen

Als je meer privacy wilt, kunnen privacy-lamellen aan jouw aluminium hekwerk worden toegevoegd. De prijzen van aluminium privacy-lamellen variëren van € 20 tot € 100 per meter, afhankelijk van het type en de kwaliteit.

5. Decoratieve elementen

Aluminium hekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, maar als je iets extra’s wilt toevoegen, kun je decoratieve elementen aan jouw hekwerk toevoegen, zoals een sierlijke topper of een decoratief ontwerp. De prijzen van decoratieve elementen variëren sterk, afhankelijk van het type en de grootte.

Door het toevoegen van deze opties kun je jouw hekwerk aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu extra beveiliging, privacy of decoratie wilt, er zijn talloze opties beschikbaar om jouw hekwerk uit te breiden en te verbeteren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hekwerk van aluminium? 

Als je een aluminium hekwerk wilt kopen is het handig om van tevoren de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Bepaal aan welke eisen jij wilt dat een hekwerk voldoet en bekijk hieronder of een aluminium hekwerk past bij jouw wensen en behoeften. 

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het kopen van een hekwerk van aluminium, waaronder:

 1. Duurzaamheid: aluminium hekwerken zijn zeer duurzaam en bestand tegen corrosie, roest en weersinvloeden. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en zijn ze onderhoudsarm.
 2. Lichtgewicht: aluminium hekwerken zijn lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren en te installeren. Dit maakt ze, samen met kunststof hekwerk, ook ideaal voor toepassingen waarbij gewicht een belangrijke rol speelt, zoals bijvoorbeeld bij het omheinen van balkons.
 3. Veelzijdigheid: het hekwerk is verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen, waaronder decoratie, privacy en veiligheid.
 4. Milieuvriendelijk: aluminium is 100% recyclebaar, wat betekent dat het hekwerk aan het einde van de levensduur kan worden gerecycled en opnieuw kan worden gebruikt.

Nadelen

Enkele nadelen van aluminium hekwerken zijn:

 1. Kosten: de initiële kosten van een aluminium hekwerk kunnen hoger zijn dan die van andere soorten hekwerken, zoals houten of gaashekwerken.
 2. Gevoeligheid: Hoewel aluminium hekwerken zeer duurzaam zijn, kunnen ze gevoelig zijn voor deuken en krassen, vooral bij agressief gebruik of vandalisme.

Kortom, deze hekwerken bieden vele voordelen ten opzichte van andere soorten hekwerken voor in de tuin, waaronder duurzaamheid, lichtgewicht en veelzijdigheid. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan die van andere hekwerken, biedt de lange levensduur en het onderhoudsgemak een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op de lange termijn.

Hoe kun je een aluminium hekwerk goed onderhouden? 

Een van de voordelen van deze hekwerken is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een aluminium hekwerk:

 • Reinigen: om het hekwerk schoon te houden, is het voldoende om het af en toe af te spoelen met water en mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende of bijtende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Bescherming tegen krassen: hoewel aluminium hekwerken duurzaam zijn, zijn ze gevoelig voor deuken en krassen. Vermijd het gebruik van schurende materialen, zoals staalwol of schuurpapier, en plaats geen zware voorwerpen tegen het hekwerk.
 • Inspectie: controleer het hekwerk regelmatig op beschadigingen en losse onderdelen. Indien nodig kunnen deze worden gerepareerd of vervangen om verdere schade te voorkomen.
 • Smeren: aluminium hekwerken hebben geen smering nodig, maar als het hekwerk is voorzien van bewegende onderdelen, zoals scharnieren, is het aan te raden om deze af en toe te smeren met siliconenspray om de werking soepel te houden.

Over het algemeen zijn aluminium hekwerken zeer onderhoudsarm en vereisen ze weinig meer dan regelmatig schoonmaken en inspecteren. Door het hekwerk goed te onderhouden, blijft het er niet alleen mooi uitzien, maar verleng je ook de levensduur van het hekwerk.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen 

Wat kost een aluminium hek? 

Aluminium is een stevig materiaal dat valt onder metalen hekwerken. De kosten van een aluminium hek zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de complexiteit van het ontwerp, de kwaliteit van het materiaal, de installatiekosten en de locatie van de installatie. Gemiddeld gezien liggen de kosten tussen de € 80 en € 150 per meter, exclusief plaatsing. Vraag voor de exacte prijs gratis en vrijblijvend hekwerk offertes op.

Wat kost een gaashekwerk per meter? 

Over het algemeen variëren de kosten voor een gaashekwerk per meter tussen de € 20 en € 50 per meter, exclusief installatiekosten. Als je het gaashekwerk laat installeren door een professionele vakspecialist, zullen er nog installatiekosten bij komen.

Hoeveel kost het om een hekwerk te plaatsen? 

De kosten voor het plaatsen van een hekwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hekwerk, de grootte van het gebied dat moet worden omheind en de lokale arbeidskosten. Over het algemeen variëren de installatiekosten voor een hekwerk tussen de € 20 en € 50 per meter.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden