Vergelijk hekwerk offertes
Vind dé hekwerk specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Hekwerken Kunststof hekwerk prijs

Kunststof hekwerk prijs

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.700
Maximale kosten
€ 9.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 2.000

Kunststof hekwerken hebben weinig onderhoud nodig en blijven lang mooi, hierdoor worden deze hekwerken steeds populairder. Ben jij op zoek naar een kunststof hekwerk voor je tuin? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden. Homedeal zet de benodigde informatie voor je op een rij.

Prijs van een kunststof hekwerk

De belangrijkste vraag die je waarschijnlijk hebt is, hoe duur de aanschaf en het laten plaatsen van een kunststof hekwerk eigenlijk is. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor het antwoord:

ProductGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Kunststof hekwerk€ 20 – € 100 per meter
Kunststof poort€ vanaf 180
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kunststof hekwerk prijs

Prijsvoorbeelden

Klein sierhekwerk

Heb jij een kleine tuin en is een kunststof hekwerk van 9 meter lang genoeg? Gemiddeld kost dit € 400, inclusief plaatsing.

Meest gekozen

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een kunststof hek met een lengte van 15 meter. Inclusief looppoort, betaal je voor dit project gemiddeld € 2.400, inclusief plaatsing.

Luxe afwerking

Ga jij voor een kunststof hekwerk met een elektrische schuifpoort? Hiermee geef je je kunststof hekwerk een luxe afwerking en heb je een prachtig hekwerk. Bij een hekwerk van 28 meter met een elektrische schuifpoort, komen de gemiddelde kosten uit op € 7.500, inclusief plaatsing.

Prijsopbouw kunststof hekwerk

Kostenoverzicht Kunststof hekwerk prijs

Welke keuzes bepalen de prijs van kunststof hekwerken?

De kunststof hekwerk prijs hangt af van een aantal keuzes die je maakt:

Keuze 1: Soort poort

Bij de meeste hekwerken is er een poort nodig om doorheen te lopen of te rijden. Als je graag een poort in je kunststof hekwerk wil, heb je de keuze uit 3 verschillende soorten poorten:

  • Looppoort: Een looppoort is alleen toegankelijk voor lopers en fietsers. Het is een simpele poort en kost tussen de € 180 en € 300.
  • Draaipoort: Wil jij met de auto door een poort kunnen rijden? Dan is het aan te raden om voor een draaipoort te kiezen. Dit is een poort met 1 of 2 openslaande deuren. Er is hierdoor wel extra ruimte aan de voor- of achterkant van het hekwerk nodig om open en dicht te kunnen. Draaipoorten zijn er in 2 soorten:
Soort draaipoortGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Handmatig€ 350 – € 900
Elektrisch€ 620 – € 6.300
  • Schuifpoort: Een schuifpoort schuift met de deuren, waardoor je weinig extra ruimte aan de voor- of achterkant van je kunststof hekwerk nodig hebt. Ook schuifpoorten zijn er in 2 soorten:
Soort schuifpoortGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Handmatig€ 1.500 – € 2.000
Elektrisch€ 4.000 – € 5.000

Keuze 2: Zelf monteren of laten monteren

Wil jij je kunststof hekwerk stevig laten plaatsen zodat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt, laat de montage dan over aan je hekwerkspecialist. De montage kosten bedragen gemiddeld € 10 tot € 30 per meter, afhankelijk van het hekwerkbedrijf.

Keuze 3: Extra opties

Er zijn extra opties waar je uit kan kiezen, niet noodzakelijk wel handig. 

OptieGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Klimop€ 20 – € 45 per 1,5 meter
Intercom€ 200 – € 300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een hekwerk per m²?

De kosten van hekwerk per m² variëren sterk, afhankelijk van het soort hekwerk, het materiaal, de hoogte, de lengte en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen liggen de kosten voor hekwerk tussen de € 50 en € 150 per m². Dit kan echter hoger of lager zijn, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ijzeren hekwerk, maar ook voor aluminium hekwerk of metalen hekwerk. Het is dus belangrijk om een hekwerk offerte op maat aan te vragen voor het hekwerk dat je wilt laten plaatsen.

Wat kost een gaashekwerk?

De kosten van een gaashekwerk plaatsen variëren afhankelijk van het type gaashekwerk dat je kiest, de hoogte, de lengte en de installatiekosten. Over het algemeen liggen de kosten van een gaashekwerk tussen de € 20 en € 50 per meter (exclusief installatiekosten).

Wat kost het plaatsen van een tuinhek?

De kosten voor het plaatsen van een tuinhek variëren afhankelijk van het type materiaal en de lengte van het hek. Over het algemeen kan het plaatsen van een houten tuinhek van 1,80 meter hoog tussen de € 50 en € 150 per meter kosten. Voor het plaatsen van het hekwerk kunnen extra kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de benodigde werkuren.

Homedeal bespaartips

Verwijder zelf het oude hekwerk

Heb jij een hekwerk staan dat vervangen gaat worden door het kunststof hekwerk? Overweeg dan om dit hekwerk zelf te verwijderen. De hekwerkspecialist hoeft je oude hekwerk dan niet meer te verwijderen en af te voeren. Dit scheelt voor de specialist tijd en voor jou geld.

Haal zelf het hekwerk op

Een makkelijke manier om geld te besparen is om het kunststof hekwerk zelf op te halen bij de leverancier. Het laten bezorgen van een hekwerk kost namelijk geld en door het ophalen bespaar je dit geld op een eenvoudige manier. Wil je het hekwerk toch laten bezorgen? Kies dan voor een lokale leverancier, hiermee bespaar je op de voorrijkosten.

Kwantumkorting

Zijn jouw buren ook toe aan een nieuw hekwerk? Overweeg dan om dit tegelijk te bestellen en te laten plaatsen. Hiermee geniet je vaak van een kwantumkorting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden