Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter

Loodgieter

Heb je last van een lekkage of een verstopping in huis? Loodgieters verhelpen deze en andere problemen. In dit artikel lees je meer over loodgieterkosten, de werkzaamheden van een loodgieter en vind je tips voor het vinden van een goede en goedkope loodgieter.

Loodgieter kosten

Wat betaal je eigenlijk voor een loodgieter? Loodgieter kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort project en het uurtarief van een loodgieter. Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde loodgieter prijzen per project.

ProjectGemiddelde kosten
(inclusief materiaal en btw)
Cv-ketel onderhoud€ 95
Lekkage opsporen€ 75
Afvoer ontstoppen€ 80
Dakgoot repareren€ 150
Wc verstopping€ 150

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Loodgieter inhuren

Wat doet een loodgieter?

Loodgieters hebben verstand van een aantal verschillende zaken en werkzaamheden. Loodgieters zijn dus voor meerdere projecten in te zetten. Wil je weten welke taken tot het takenpakket van een loodgieter behoren? Bekijk hieronder een handig overzicht van de verschillende werkzaamheden.

Lekkage opsporen en verhelpen

Heb je aanwijzingen dat je een lekkage in huis hebt, maar weet je niet waar het water vandaan komt? De loodgieter spoort de bron van de lekkage op en verhelpt deze meteen voor je. Een lekkage opsporen in je verwarmingsbuizen is een veel voorkomend project voor loodgieters. Hierbij wordt er een vochtmeting gedaan, of wordt de lekkage opgespoord door middel van ultrasone of cameradetectie.

Verstopping verhelpen

Is je gootsteen of toilet verstopt en krijg je het zelf niet opgelost? Schakel dan een loodgieter in. Een verstopping verhelpen is voor de loodgieter een minder lastige klus dan dat het voor jou is. Hij of zij heeft namelijk speciaal gereedschap, waarmee de verstopping snel is opgelost. De loodgieter geeft je na het verhelpen van de verstopping graag tips over hoe je verstoppingen in de toekomst voorkomt.

Dakgoot repareren

Is je dakgoot kapot en wil je deze laten repareren? Ook voor dit project schakel je een loodgieter in. Bij een dakgoot reparatie wordt de schade aan je dakgoot verholpen en voorkom je verdere schade. Een kapotte dakgoot zorgt voor waterschade en ook potentieel voor scheuren in je gevel. Het is dus van belang om een dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren.

Storingen

Geeft je cv-ketel of geiser een storingsmelding? Bel dan een loodgieter om een kijkje te nemen naar de ketel. Veel loodgietersbedrijven hebben een storingsdienst, waardoor je ook buiten kantooruren en in het weekend kan bellen. Zo heb je zo min mogelijk last van de storing en geniet je snel weer van warm water en verwarming.

Kranen vervangen

Lekt je kraan of zit je kraan vast? De oplossing is om je gehele kraan of onderdelen hiervan te vervangen. Een loodgieter doet dit graag voor je. Door je kraan te vervangen verlies je niet meer onnodig water en voorkom je eventuele beschadigingen en lekkages.

Aansluiten van watertoevoer

Wil jij je vaatwasser of een wasmachine aansluiten aan de watertoevoer, maar weet je niet hoe? Loodgieters zijn ervaren in het aansluiten van apparaten op de watertoevoer. Zo heb je je vaatwasser of wasmachine op de plek in huis waar jij hem wil hebben.

Gasfornuis aansluiten

Een gasfornuis aansluiten is een taak die nauwkeurigheid en expertise vereist, vooral omdat het te maken heeft met gasleidingen en veiligheidsvoorschriften. Een ervaren loodgieter heeft de kennis en het juiste gereedschap om de gasaansluiting veilig en correct uit te voeren. Ze zorgen ervoor dat de leidingen op de juiste manier worden aangesloten, de gasdichtheid wordt gecontroleerd en dat alles voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

Lekkage opsporen

Tips voor vinden van goede loodgieters

Er zijn veel verschillende loodgieters die hun diensten aan te bieden. Hoe kies je dan de juiste? Waar moet je op letten bij het inhuren van een loodgieter? Lees hier een aantal tips waardoor jij een goede loodgieter inhuurt die jouw project kundig uitvoert.

Lees loodgieter reviews

Door reviews van verschillende loodgietersbedrijven te lezen, krijg je een beter beeld van de service en het werk van het bedrijf. Door loodgieter ervaringen van anderen te lezen, weet je of het werk van de loodgieter in de ogen van anderen goed is. Online zijn vaak reviews te lezen, zowel op de website van een loodgieter als op review websites.

Let op keurmerken

Er zijn loodgieter keurmerken waar je op kan letten bij het zoeken naar een goede loodgieter. Keurmerken garanderen een bepaald niveau van kwaliteit, kunde en service. Het KVINL is een keurmerk voor loodgieters.

Tips voor vinden van goedkope loodgieter

Ga jij een loodgieter inschakelen voor je project en wil je een goedkope loodgieter die wel verstand van zaken heeft? Lees hier tips voor het vinden van een goedkope loodgieter.

Ga voor een loodgieter bij jou in de buurt

Loodgieters rekenen vaak voorrijkosten. Als je kiest voor een loodgieter bij jou in de buurt, beperk je de voorrijkosten tot een minimum. Daarnaast is een loodgieter bij jou uit de buurt sneller bij jou thuis bij een spoedklus of een storing.

Vergelijk offertes

Door verschillende loodgieter offertes met elkaar te vergelijken, creëer je een overzicht met de voor- en nadelen van elke loodgieter. Zo zie je eenvoudig welke loodgieter de beste prijs biedt voor jouw project en kies je de loodgieter die het beste bij jou past.

Wie is er verantwoordelijk voor de kosten?

Huur jij een woning en heb je een loodgieter nodig? Dan is het slim om na te gaan wie er verantwoordelijk is voor de loodgieter kosten: jij of je huisbaas. Er zijn specifieke wetten en regels die aanwijzen wie er verantwoordelijk is voor welke kosten. Door dit goed uit te zoeken bespaar je misschien flink wat geld.

Loodgieter met spoed gezocht

Vaak worden loodgieters gezocht die met spoed langs komen buiten reguliere uren. Er is natuurlijk niets vervelenders dan een cv-ketel storing ‘s avonds als je warm wilt douchen. Gelukkig zijn er spoed loodgieters. Deze loodgietersbedrijven hebben een spoeddienst, zodat ze je ook van dienst kunnen zijn ‘s avonds en ‘s nachts. Er zijn ook 24-uurs loodgieters beschikbaar.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden