Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Lekkage opsporen kosten

Lekkage opsporen kosten

Minimale kosten
€ 75
Gemiddelde kosten
€ 150
Maximale kosten
€ 300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 120 - € 180

Een lekkage in de badkamer of lekkende verwarmingsbuizen wil je zo snel mogelijk laten verhelpen om grotere schade te voorkomen. Schakel een loodgieter in om de lekkage op te sporen en te verhelpen. Op Homedeal vind je de gemiddelde prijzen diverse lekkages.

Wat kost een lekkage opsporen?

Laat je lekkage zo snel mogelijk verhelpen om grotere schade te voorkomen. Wanneer de lekkage langer aanwezig is, wordt een groter oppervlak van je muren broos wat hogere kosten met zich meebrengt. De lekkage kan ook onzichtbare schade veroorzaken, zoals het aantasten van de constructie van je huis. Kijk in onderstaand prijsoverzicht voor de gemiddelde loodgieter kosten bij lekkages.

Soort lekkageGem. kosten per project, incl. materiaal en btw, excl. voorrijkostenToelichting
Lekkage verwarmingsbuizen opsporen en verhelpen€ 75Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 1 uur arbeid.
Lekkage opsporen en verhelpen€ 150Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 2 uur arbeid.
Badkamer lekkage verhelpen en vervangen douchebak€ 300Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 4 uur arbeid. Exclusief kosten douchebak.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Lekkage opsporen

Bekijk de prijzen van het opsporen en verhelpen van een lekkage in 3 verschillende situaties.

Kleine lekkage: Een kleine veelvoorkomende lekkage, is een lekkage aan de verwarming. Deze lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Is het een probleem met de druk in de verwarmingsketel? Dan lost je installatiemonteur dit voor je op. Ligt het probleem in de verwarming zelf of aan de leidingen? Daarvoor schakel je een loodgieter in. Het opsporen en repareren van deze lekkage is vaak binnen een uur gedaan en kost daarom gemiddeld € 110, inclusief voorrijkosten.

Gemiddelde lekkage: Een lekkage bij het sanitair komt veel voor. De loodgieter verricht in de badkamer, toilet of keuken meestal een vochtmeting om het percentage vocht op een bepaalde plaats te meten. Bij afwijkende waardes is het lek al gauw gevonden. Het opsporen en verhelpen van een lekkage in bijvoorbeeld de badkamer is vaak binnen 2 uur gedaan en kost daarom gemiddeld € 185, inclusief voorrijkosten.

Grote lekkage werkzaamheden: Niet elke lekkage wordt schadeloos opgespoord en verholpen. Een voorbeeld hiervan is een lekkage onder een douchebak, waardoor deze verwijderd en vervangen moet worden. De loodgieter is hier gemiddeld 4 uur mee bezig, in verband met de extra werkzaamheden. De kosten voor deze reparatie zijn gemiddeld € 335, inclusief voorrijkosten. De kosten van een nieuwe douchebak zijn niet inbegrepen en variëren
tussen € 75 en € 400.

Hoe ziet de prijsopbouw van het verhelpen van een lekkage eruit?

Kostenoverzicht Lekkage opsporen kosten

Welke keuzes bepalen de kosten voor het opsporen en verhelpen van een lekkage?

Omdat geen lekkage hetzelfde is, variëren de kosten. De kosten van het opsporen en het verhelpen van een lekkage worden daarom voornamelijk gebaseerd op het arbeidsloon van een loodgieter. Maak onderstaande keuzes om zo een prijsindicatie te maken van het verhelpen van de lekkage.

Keuze 1: Een kleine of een grote lekkage
Hoe langer de lekkage onbehandeld blijft zitten, hoe groter de schade wordt en hoe langer de loodgieter bezig is met het verhelpen van de lekkage. Ben je er snel bij? Dan is een lekkage vaak binnen 1 á 2 uur verholpen. Zodoende ben je voor een kleine lekkage vaak niet meer dan € 150 kwijt. Bij ingewikkelde en grote lekkages loopt de prijs al gauw op tot het dubbele.

Keuze 2: De methode die de loodgieter gebruikt
Het opsporen van lekkages gebeurt door middel van een vochtmeting, een rookproef, ultrasone detectie of camera detectie. In de meeste gevallen wordt een vochtmeting gedaan. Bekijk in het overzicht hier onder wat de verschillende methodes inhouden.

MethodeToelichting
VochtmetingMet een vochtmeter wordt de aanwezigheid van vocht gemeten in materialen zoals hout, steen en gips. Door een hoge waarde wordt het lek gevonden.
RookproefWordt gebruikt om lekkages in dakbedekking te vinden. Rook wordt langs het dak geblazen en waar het naar buiten komt is het lek te vinden.
Ultrasone detectieIn de woning wordt een zender geplaatst en van buitenaf wordt er getest met de ultrasoonontvanger. Waar het signaal sterker is (meer geluid) bevindt de lekkage zich.
Camera detectieDe loodgieter gebruikt een camera om te controleren of het riool nog in goede staat is en/of te vinden waar riolen en standleidingen lek zijn.

Keuze 3: Het tijdstip dat je een loodgieter inschakelt
Loodgieters zijn werkzaam bij loodgietersbedrijven of werken als ZZP’er. In Nederland zijn er veel loodgieters die als ZZP’er werken en dat is gunstig omdat deze vaak ook in de avonduren of heel vroeg ‘s ochtends beschikbaar zijn. Je loodgieter rekent bij afwijkende tijden wel een verhoogd uurloon. Het gemiddelde uurloon van een loodgieter is € 50 wanneer deze ingeschakeld wordt tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds. Heb je een loodgieter per direct, buiten deze tijden nodig? Dan ligt het gemiddelde uurloon op € 75.

Keuze 4: Extra opties
Kies voor extra opties om je huis weer in perfecte staat te brengen. Twijfel je over extra opties, laat ze meenemen in de loodgieter offerte zodat je daarna je keuze kan maken.

Extra optieGem. prijs per uur, incl. btw, excl. materiaalToelichting
Muur verven € 35 - € 40Herstellen van de zichtbare waterschade op je muren door een professionele schilder.
Muur behangen€ 35 - € 40Behang vervangen na waterschade om de muur weer in perfecte staat te brengen.
Vervangen defect object€ 60 - € 90Vervangen van bijvoorbeeld een kraan of douchebak nadat de lekkage is verholpen.
MateriaalGem. prijs incl. btw, excl. arbeidToelichting
Behang€ 5 - € 45Per 10 meter
Verf€ 5 - € 50Per liter
Kraan€ 30 - € 150Afhankelijk van de grootte en kwaliteit.
Douchebak€ 70 - € 400Afhankelijk van de grootte en kwaliteit.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Voorkom grote waterschade

Vocht verwijder je bijvoorbeeld door de verwarming hoog te zetten en de ramen open te doen. Zodra je last krijgt van bijvoorbeeld een lekkende verwarming, leg er dan zo snel mogelijk handdoeken onder of zet een emmer neer tot de loodgieter komt. Hiermee voorkom je zo veel mogelijk vocht in huis, wat je er later niet meer uit hoeft te stoken. Zo bespaar je enerzijds op energiekosten en anderzijds op de kosten van het herstellen van je muren zoals het vervangen van het houtwerk of het overschilderen of behangen van je muren.

Kies voor een loodgieter bij jou in de buurt

Door te kiezen voor een loodgieter in de omgeving bespaar je op de voorrijkosten. In sommige gevallen worden er zelfs geen voorrijkosten gerekend wanneer je binnen een straal van 10 km woont. Daarmee bespaar je al gauw € 35.

Vraag of de loodgieter meteen even naar andere problemen kijkt

Uiteraard is de loodgieter in te schakelen voor meer problemen dan alleen een lekkage. Heb je misschien een gootsteen of doucheputje dat niet helemaal goed doorloopt? Vraag je loodgieter ook meteen even te kijken naar bijvoorbeeld een verstopping. Je bespaart op de voorrijkosten wanneer de loodgieter al je problemen in één bezoek oplost.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden