Vind de beste loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Offerte loodgieter

Offerte loodgieter

Je bent op zoek naar een betrouwbare loodgieter die jou helpt. Uiteraard wil je hier niet te veel voor betalen. Vind op deze pagina handige tips en informatie die je snel de beste loodgieter opleveren voor jouw project.

Waarom loodgieter offertes aanvragen bij Homedeal?

 1. Op Homedeal vind je alleen loodgieters die aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel.
 2. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag.
 3. De aanvraag van loodgieter offertes is vrijblijvend en kosteloos.

Hoe werkt het aanvragen van loodgieter offertes?

 1. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 loodgieter offertes aan.
 2. Homedeal selecteert automatisch de beste loodgieters voor jouw project.
 3. Je ontvangt gemakkelijk via de e-mail tot wel 6 offertes van loodgieters bij jouw uit de buurt.
 4. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met je op.
 5. Vergelijk offertes op basis van kwaliteit en prijs en kies de beste loodgieter voor jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Loodgieter

Hoe vergelijk je loodgieter offertes?

Je ontvangt straks tot wel 6 loodgieter offertes en wilt de beste keuze maken in kwaliteit en prijs. Dat begrijpen wij. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je weet waar je het beste op kunt letten bij het vergelijken van loodgieters. Hoe weet je bijvoorbeeld of de loodgieter betrouwbaar is? En wat is de beste prijs voor jouw project? Met onderstaande tips vind jij snel en gemakkelijk de beste specialist voor jou.

 • Bekijk de prijs. Vaak is de prijs opgebouwd uit een uurloon, voorrijkosten en materiaalkosten. Het uurloon en de voorrijkosten zijn vaak vaste kosten. De materiaalkosten kunnen verschillen. Het gaat dan bijvoorbeeld om nieuwe leidingen of dakbedekking.  Deze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De loodgieter kan je verschillende opties geven op basis van prijs en kwaliteit.
 • Bekijk de website van de loodgieter. Een loodgieter kan aangesloten zijn bij een loodgietersbedrijf of zelfstandig zijn. In beide gevallen kan de website veel informatie bieden. Check bijvoorbeeld foto’s van projecten of lees  reviews van eerdere klanten.
 • Bekijk of de loodgieter een keurmerk bezit. Een keurmerk waarborgt vaak de kwaliteit en vakkundigheid van de specialisten.
 • Controleer de start- en einddatum van het project.
 • Check de garantie van het project. Gemiddeld is de garantie op projecten 6 jaar, maar dit kan verschillen per project. Check dit dus goed voordat je een offerte aanvraagt.

Veelgestelde vragen over loodgieter offertes

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van offertes?
Nee, de aanvraag van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Loodgieters betalen een vergoeding om jou een voorstel te mogen doen.

Zijn de elektriciens van Homedeal zelf?
Nee, Homedeal is hét platform waarop huiseigenaren en vakspecialisten samenkomen. Bij Homedeal zijn meer dan 2000 service professionals aangesloten. Naar aanleiding van jouw aanvraag selecteert Homedeal voor jou tot wel 6 geschikte loodgieters bij jou uit de buurt die bij je aanvraag passen.

Waar kan ik een loodgieter allemaal voor inhuren?
De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer divers. Een loodgieter kan worden ingehuurd voor de volgende werkzaamheden.

 • Aanleg en onderhoud van sanitair
 • Verwarmingsinstallaties
 • Waterleidingen
 • Riolering
 • Dakbedekking
 • Lood en zinkwerken
 • Verstoppingen ontstoppen
 • Lekkages verhelpen

Bij het aanvragen van offertes kan je aangeven om wat voor soort project het gaat.

Hoe weet ik of de loodgieter betrouwbaar is?
Een loodgieter kan zich aansluiten bij diverse instanties om de kwaliteit te toetsen.. Als een loodgieter niet over de onderstaande keurmerken beschikt, betekent dit niet direct dat de diensten van de service professional niet goed zijn. Dit zijn de meest voorkomende keurmerken binnen de loodgietersbranche:

 • UNETO-VNI: Het UNETO-VNI keurmerk is een garantie dat uw project door de loodgieter goed en vakkundig wordt uitgevoerd. Het UNETO-VNI keurmerk wordt alleen toegewezen aan vakkundige vakmannen in de installatiebranche. U bent hiermee dus zeker van een deskundige specialist. Vaak is de specialist ook verzekerd bij UNETO-VNI, eventuele schade is dus gedekt.
 • Sterkin: Een specialist met een Sterkin erkenning is erkend als een echte specialist die voldoet aan de juiste erkenningsregels.

Welke garantie kan ik verwachten van een loodgieter?
Dit verschilt per project. Wettelijk worden de volgende garantietermijnen voor de verschillende werkzaamheden gehanteerd: lekkages 6 jaar, binnenriolering 6 jaar, buitenriolering 2 jaar en sanitair 1 jaar. Voor alle andere projecten geldt over het algemeen een garantietermijn van 6 jaar, volgens de kwaliteitsgarantie uit de garantie- en waarborgregeling. Soms wordt in de offerte een andere garantietermijn vermeld door de specialist.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden