Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Offerte loodgieter

Offerte loodgieter

Je bent op zoek naar een betrouwbare loodgieter die jou helpt. Uiteraard wil je hier niet te veel voor betalen. Vind op deze pagina handige tips en informatie waarmee je snel de juiste loodgieter vindt voor jouw project.

Wat kost een loodgieter?

Het inhuren van een loodgieter voor projecten zoals een kraan die lekt repareren of het installeren van een cv-ketel kost gemiddeld € 45 tot € 80 per uur. Sommige loodgieters werken met een vast bedrag per project in plaats van een uurloon. De prijs is opgebouwd uit de arbeids-, materiaal- en voorrijkosten. Kijk voor de gemiddelde prijzen per project in onderstaand overzicht.

WerkzaamhedenGem. kosten per project, incl. gebruik van materiaal en btw
CV ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen € 75
Afvoer ontstoppen € 90
Dakgoot repareren € 150
Riool ontstoppen € 150

Waarom loodgieter offertes aanvragen bij Homedeal?

 1. Op Homedeal vind je alleen loodgieters die aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel.
 2. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag.
 3. De aanvraag van loodgieter offertes is vrijblijvend en kosteloos.

Hoe werkt het aanvragen van loodgieter offertes?

 1. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes van loodgieters aan.
 2. Homedeal selecteert automatisch de beste loodgieters voor jouw project.
 3. Je ontvangt gemakkelijk via de e-mail offertes van loodgieters bij jouw uit de buurt.
 4. De vakspecialisten nemen contact met je op via de contactgegevens die jij hebt achtergelaten.
 5. Vergelijk offertes op basis van kwaliteit en prijs en kies de beste loodgieter voor jouw project.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Loodgieter

Hoe vergelijk je loodgieter offertes?

Je ontvangt meerdere offertes van loodgieters en wilt de beste keuze maken in kwaliteit en prijs. Dat begrijpen wij. Het is belangrijk dat je weet waar je het beste op kunt letten bij het vergelijken van loodgieters. Hoe weet je bijvoorbeeld of de loodgieter betrouwbaar is? En wat is de beste prijs voor jouw project? Met onderstaande tips vind jij snel en gemakkelijk de beste specialist voor jou.

 • Bekijk de prijs. Vaak is de prijs opgebouwd uit een uurloon, voorrijkosten en materiaalkosten. Het uurloon en de voorrijkosten zijn vaak vaste kosten. De materiaalkosten kunnen verschillen, bijvoorbeeld voor nieuwe leidingen of dakbedekking. Deze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De loodgieter kan je verschillende opties geven op basis van prijs en kwaliteit.
 • Bekijk de website van de loodgieter. Een loodgieter kan aangesloten zijn bij een loodgietersbedrijf of zelfstandig zijn. In beide gevallen kan de website veel informatie bieden. Check bijvoorbeeld foto’s van projecten of lees reviews van eerdere klanten.
 • Bekijk of de loodgieter een keurmerk bezit. Een keurmerk waarborgt vaak de kwaliteit en vakkundigheid van de specialisten.
 • Controleer de start- en einddatum van het project.
 • Check de garantie van het project. De garantie die wordt gegeven is erg afhankelijk van het soort project. Check dit dus goed voordat je een offerte aanvraagt.

Veelgestelde vragen over loodgieter offertes

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van offertes?

Nee, de aanvraag van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Loodgieters betalen een vergoeding om jou een voorstel te mogen doen.

Zijn de loodgieters van Homedeal zelf?

Nee, Homedeal is hét platform waarop huiseigenaren en vakspecialisten samenkomen. Bij Homedeal zijn meer dan 2000 service professionals aangesloten. Naar aanleiding van jouw aanvraag selecteert Homedeal voor jou geschikte loodgieters bij jou uit de buurt die bij je aanvraag passen.

Waar kan ik een loodgieter allemaal voor inhuren?

De werkzaamheden van een loodgieter zijn zeer divers. Een loodgieter kan worden ingehuurd voor de volgende werkzaamheden.

Bij het aanvragen van offertes kan je aangeven om wat voor soort project het gaat.

Hoe weet ik of de loodgieter betrouwbaar is?

Een loodgieter kan zich aansluiten bij diverse instanties om de kwaliteit te toetsen. Desondanks betekent dit niet dat als een loodgieter niet over de onderstaande keurmerken beschikt, dat de diensten van de service professional niet goed zijn. Dit zijn de meest voorkomende keurmerken binnen de loodgietersbranche:

 • Techniek Nederland: Het Techniek Nederland keurmerk is een garantie dat uw project door de loodgieter goed en vakkundig wordt uitgevoerd. Dit keurmerk wordt alleen toegewezen aan vakkundige vakmannen in de installatiebranche. Hiermee bent u verzekerd van een deskundige specialist.
 • InstallQ: Een specialist met een InstallQ certificering is erkend als een echte specialist die voldoet aan de juiste voorwaarden. Je kunt er vanuit gaan dat deze vakspecialist de benodigde kennis heeft en het werk vakkundig uitvoert.

Welke garantie kan ik verwachten van een loodgieter?

Dit verschilt per project. Wettelijk worden de volgende garantietermijnen voor de verschillende werkzaamheden gehanteerd: lekkages 6 jaar, binnenriolering 6 jaar, buitenriolering 2 jaar en sanitair 1 jaar. Voor alle andere projecten geldt over het algemeen een garantietermijn van 6 jaar, volgens de kwaliteitsgarantie uit de garantie- en waarborgregeling. Soms wordt in de offerte een andere garantietermijn vermeld door de specialist.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden