Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Verstopping verhelpen kosten

Verstopping verhelpen kosten

Minimale kosten
€ 50
Gemiddelde kosten
€ 90
Maximale kosten
€ 150
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 75 - € 105

Er is in huis niets zo vervelend als water dat blijft staan in de douche of een afvoer die verstopt is in de keuken. Wil je de verstopping laten verhelpen? Een loodgieter heeft een verstopping vaak al binnen een half uur opgelost. Bekijk op Homedeal de prijzen voor het verhelpen van een verstopping.

Wat kost een verstopping verhelpen?

De kosten voor het verhelpen van een verstopping worden meestal bepaald door het uurloon dat de loodgieter hanteert. Echter is het verhelpen van een verstopping het meest voorkomende werk van een loodgieter, waardoor vaak een vast tarief in rekening wordt gebracht.

WerkzaamhedenGem. kosten per project incl. materiaal btwToelichting
Goedkoopste ontstopping€ 50Ontstoppen van doucheputje, op basis van arbeidsloon.
Gemiddelde ontstopping€ 90 Gemiddelde prijs voor het verhelpen van een verstopping.
Dure ontstopping€ 150 Verhelpen van een verstopping van het riool.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Verstopping verhelpen

Prijsvoorbeelden

Lees meer over de prijzen van verschillende verstoppingen in de volgende 3 situaties:

Goedkoopste ontstopping: Een van de meest eenvoudig op te lossen verstoppingen is de verstopping van het doucheputje. De loodgieter heeft hier weinig materiaal voor nodig en is hier snel mee klaar. Worden de kosten van het verhelpen van de verstopping van het doucheputje berekend aan de hand van het arbeidsloon van je loodgieter? Dan ligt de prijs vaak tussen de € 25 en € 50.

Gemiddelde ontstopping: Het meest gebruikelijk voor het verhelpen van een verstopping door een loodgieter is een vast bedrag. Voor de standaard ontstoppingen zoals het verhelpen van verstopping in de wc, de afvoer van de keuken, of badkamer liggen de kosten rond de € 90.

Dure ontstopping: Een minder gebruikelijke, en daardoor duurdere verstopping is dat van het riool. Het ontstoppen van het riool gebeurt voornamelijk door middel van hogedrukreiniging. Omdat de loodgieter lastiger bij de oorzaak van de verstopping komt en daardoor ander materiaal nodig heeft, zoals een hogedrukreiniger, ligt de prijs hoger. De gemiddelde prijs voor het ontstoppen van het riool is € 150.

Hoe ziet de prijsopbouw van verstopping verhelpen eruit?

Kostenoverzicht Verstopping verhelpen kosten

Welke keuzes bepalen de kosten van verstopping verhelpen?

Aan de hand van onderstaande keuzes bepaalt je loodgieter de kosten van het verhelpen van een verstopping in jouw woning:

Keuze 1: De prijs aan de hand van een vast tarief of arbeidsloon

Voor de meeste standaard werkzaamheden van een loodgieter wordt een vast tarief berekend. Zo ligt de prijs voor het verhelpen van een verstopping gemiddeld rond de € 90, exclusief gemiddeld € 35 voorrijkosten. Wanneer een loodgieter ZZP’er is bepaalt hij zijn eigen uurloon en worden de kosten van een verstopping verhelpen vaak berekend middels arbeidsloon. Ga in dat geval uit van gemiddeld € 40 tot € 60 per uur. Een verstopping verhelpen duurt vaak niet langer dan een half uur tot een uur. Denk er wel aan dat dit de kosten van het arbeidsloon zijn, en daar vaak voorrijkosten met een gemiddelde prijs van € 35 bovenop komen.

Keuze 2: De moeilijkheidsgraad van de verstopping

De moeilijkheidsgraad van de verstopping speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs; hoe moeilijker hoe langer de loodgieter bezig is. Bepaalt de loodgieter zijn prijs aan de hand van uurloon, dan ligt de prijs logischerwijs hoger. Ook wanneer een vast tarief gehanteerd wordt, is het mogelijk dat de prijs hoger wordt bij een lastig op te lossen verstopping. Vaak geldt het vaste tarief voor een verstopping die bijvoorbeeld binnen het uur opgelost is. Is je loodgieter langer bezig, dan rekent hij een extra bedrag per 15 of 30 minuten die hij nog bezig is. De kosten voor extra tijd van de loodgieter zijn gemiddeld € 30 tot € 40 per half uur.

Keuze 3: Extra inspectie door de loodgieter

De loodgieter kan ervoor kiezen een extra inspectie te verrichten om bijvoorbeeld toekomstige problemen te voorkomen. Overleg met de loodgieter welke inspecties worden verricht. Laat het meenemen op je loodgieter offerte zodat je daarna kan bepalen of je dit wel of niet wilt.

Extra ìnspectieVanaf prijs, incl. arbeidsloon, materiaal en btwToelichting
Lekdetectie€ 175Om lekkage te voorkomen of de aanleiding van lekkage op te sporen controleert de loodgieter gevoelige plekken in huis.
Camera inspectie€ 195De loodgieter gebruikt een camera om te controleren of het riool nog in goede staat is en/of te vinden waar riolen en standleidingen lek zijn.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kies voor een loodgieter in je eigen omgeving

Wanneer je kiest voor een loodgieter dicht bij huis (vaak binnen een straal van 10 km), rekent deze vaak geen voorrijkosten. Voorrijkosten zijn al gauw € 35.

Maak ruimte vrij voor de loodgieter

Wanneer de loodgieter zijn kosten berekend aan de hand van arbeidsloon, wil je natuurlijk dat de loodgieter zo snel mogelijk klaar is. Zorg ervoor dat de ruimte waar de loodgieter aan de slag gaat vrij is, des te sneller heeft de loodgieter de verstopping voor je opgelost.

Vraag je loodgieter ook direct naar andere problemen te kijken

Je loodgieter doet natuurlijk meer dan alleen het verhelpen van verstoppingen. Is er misschien een verwarming in huis die lekt, of heb je last van een andere lekkage? Vraag je loodgieter hier meteen naar te kijken voor de schade groot wordt. Doordat de loodgieter maar één keer hoeft te rijden bespaar je op de voorrijkosten en op de reparatiekosten van straks wel grote schade.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden