1 miljoen projecten verricht

De beste loodgieter deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Loodgieter > Verstopping verhelpen kosten

Verstopping verhelpen kosten

Gemiddelde kosten:
90
Dit project kost gemiddeld tussen:
75 - € 105
Minimale kosten:
50
Maximale kosten:
150

Er is in huis niets zo vervelend als water dat blijft staan in de douche of het toilet die niet goed doorspoelt. Wil je verstopping in je sanitair laten verhelpen? Een loodgieter heeft een verstopping vaak al binnen een half uur opgelost. Bekijk op HomeDeal de prijzen voor het verhelpen van een verstopping.

Wat kost een verstopping verhelpen?

De kosten voor het verhelpen van een verstopping worden meestal bepaald door het uurloon dat de loodgieter hanteert. Echter is het verhelpen van een verstopping het meest voorkomende werk van een loodgieter, waardoor vaak een vast tarief in rekening wordt gebracht.

WerkzaamhedenGem. kosten per project incl. materiaal btwToelichting
Goedkoopste ontstopping€ 50Ontstoppen van doucheputje, op basis van arbeidsloon.
Gemiddelde ontstopping€ 90 Gemiddelde prijs voor het verhelpen van een verstopping.
Dure ontstopping€ 150 Verhelpen van een verstopping van het riool.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Verstopping verhelpen

Prijsvoorbeelden

Lees meer over de prijzen van verschillende verstoppingen in de volgende 3 situaties:

Goedkoopste ontstopping: Een van de meest eenvoudig op te lossen verstoppingen is de verstopping van het doucheputje. De loodgieter heeft hier weinig materiaal voor nodig en is hier snel mee klaar. Worden de kosten van het verhelpen van de verstopping van het doucheputje berekend aan de hand van het arbeidsloon van je loodgieter? Dan ligt de prijs vaak tussen de € 25 en € 50.

Gemiddelde ontstopping: Het meest gebruikelijk voor het verhelpen van een verstopping door een loodgieter is een vast bedrag. Voor de standaard ontstoppingen zoals het verhelpen van verstopping in de keuken, wc of badkamer liggen de kosten rond de € 90.

Dure ontstopping: Een minder gebruikelijke, en daardoor duurdere verstopping is die van het riool. Het ontstoppen van het riool gebeurt voornamelijk door middel van hogedrukreiniging. Omdat de loodgieter lastiger bij de oorzaak van de verstopping komt en daardoor ander materiaal nodig heeft, zoals een hogedrukreiniger, ligt de prijs hoger. De gemiddelde prijs voor het ontstoppen van het riool is € 150.

Hoe ziet de prijsopbouw van verstopping verhelpen eruit?

Verstopping verhelpen

Welke keuzes bepalen de kosten van verstopping verhelpen?

Aan de hand van onderstaande keuzes bepaalt je loodgieter de kosten van het verhelpen van een verstopping in jouw woning:

Keuze 1: De prijs aan de hand van een vast tarief of arbeidsloon
Voor de meeste standaard werkzaamheden van een loodgieter wordt een vast tarief berekend. Zo ligt de prijs voor het verhelpen van een verstopping gemiddeld rond de € 90, exclusief gemiddeld € 35 voorrijkosten. Wanneer een loodgieter ZZP’er is bepaalt hij zijn eigen uurloon en worden de kosten van verstopping verhelpen vaak berekend middels arbeidsloon, ga dan uit van gemiddeld € 40 tot € 60 per uur. Een verstopping verhelpen duurt vaak niet langer dan een half uur tot een uur. Denk er wel aan dat dit de kosten van het arbeidsloon zijn, en daar vaak voorrijkosten met een gemiddelde prijs van € 35 bovenop komen.

Keuze 2: De moeilijkheidsgraad van de verstopping
De moeilijkheidsgraad van de verstopping speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs; hoe moeilijker hoe langer de loodgieter bezig is. Bepaalt de loodgieter zijn prijs aan de hand van uurloon, dan ligt de prijs logischerwijs hoger. Ook wanneer een vast tarief gehanteerd wordt, is het mogelijk dat de prijs hoger wordt bij een lastig op te lossen verstopping. Vaak geldt het vaste tarief voor een verstopping die bijvoorbeeld binnen het uur opgelost is. Is je loodgieter langer bezig, dan rekent hij een extra bedrag per 15 of 30 minuten die hij nog bezig is. De kosten voor extra tijd van de loodgieter zijn gemiddeld € 30 tot € 40 per half uur.

Keuze 3: Extra inspectie door de loodgieter
De loodgieter die je verstopping komt verhelpen kan ervoor kiezen een extra inspectie te willen verrichten om bijvoorbeeld toekomstige problemen te voorkomen. In overleg worden deze inspecties verricht. Laat het meenemen op je loodgieter offerte zodat je daarna kan bepalen of je dit wel of niet wilt.

Extra ìnspectieVanaf prijs, incl. arbeidsloon, materiaal en btwToelichting
Lekdetectie€ 175Om lekkage te voorkomen of de aanleiding van lekkage op te sporen controleert de loodgieter gevoelige plekken in huis.
Camera inspectie€ 195De loodgieter gebruikt een camera om te controleren of het riool nog in goede staat is en/of te vinden waar riolen en standleidingen lek zijn.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenBen je benieuwd naar wat een loodgieter kost wanneer deze in jouw woning een verstopping komt verhelpen? Vraag dan bij HomeDeal gratis tot 6 vrijblijvende offertes aan van loodgieters bij jou in de buurt. De offertes zijn al binnen 2 minuten aangevraagd en heb je binnen 48 uur in huis. Door de prijzen van de loodgieters met elkaar te vergelijken kan je tot wel 40% besparen en ben je zeker van de beste deal.

HomeDeal bespaartips

Kies voor een loodgieter in je eigen omgeving

Wanneer je kiest voor een loodgieter dicht bij huis (vaak binnen een straal van 10 km), rekent deze vaak geen voorrijkosten. Voorrijkosten zijn al gauw € 35.

Maak ruimte vrij voor de loodgieter

Wanneer de loodgieter zijn kosten berekend aan de hand van arbeidsloon, wil je natuurlijk dat de loodgieter zo snel mogelijk klaar is. Zorg ervoor dat de ruimte waar de loodgieter aan de slag gaat vrij is, des te sneller heeft de loodgieter de verstopping voor je opgelost.

Vraag je loodgieter ook direct naar andere problemen te kijken

Je loodgieter doet natuurlijk meer dan alleen het verhelpen van verstoppingen. Is er misschien een verwarming in huis die lekt, of heb je last van een andere lekkage? Vraag je loodgieter hier meteen naar te kijken voor de schade groot wordt. Doordat de loodgieter maar één keer hoeft te rijden bespaar je op de voorrijkosten en op de reparatiekosten van straks wel grote schade.