1 miljoen projecten verricht

De beste loodgieter deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Loodgieter kosten

Gemiddelde kosten:
90
Dit project kost gemiddeld tussen:
75 - € 110
Minimale kosten:
75
Maximale kosten:
150

Heb je last van een lekkage in de badkamer of keuken, of is er een afvoer verstopt in huis? Een loodgieter helpt je vaak binnen 1 à 2 uur van je probleem af. Benieuwd naar de loodgieter kosten? Op HomeDeal vind je prijzen voor de verschillende problemen die je loodgieter oplost.

Wat kost een loodgieter?

Een loodgieter kost tussen de € 40 – € 60 per uur. Veel loodgieters zijn ZZP’er en bepalen deze prijs zelf, er zit dan ook veel verschil in het uurloon. Voor de meest voorkomende projecten hanteren loodgieters vaak vaste prijzen per project van € 75 – € 150.

Bekijk onderstaande de loodgieter prijzen voor deze projecten:

WerkzaamhedenGem. kosten per project, incl. gebruik van materiaal en btw
CV ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen € 75
Afvoer ontstoppen € 90
Dakgoot repareren € 150
Riool ontstoppen € 150
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wat kost een loodgieter

Bekijk de 3 prijsvoorbeelden om te zien wat de loodgieter voor bovenstaande prijzen doet.

Kleine werkzaamheden: Schakel je een loodgieter in voor kleine werkzaamheden in huis, zoals CV onderhoud? Dan liggen de kosten hiervoor gemiddeld rond de € 75. Vaak is dit gebaseerd op het uurloon en gebruik van (reinigings)materiaal. Je loodgieter controleert je cv-ketel of deze nog naar behoren functioneert en maakt deze schoon. Kleine werkzaamheden zijn ook het controleren en reinigen van een gaskachel of boiler.

Gemiddelde werkzaamheden: De meest voorkomende werkzaamheden zijn het ontstoppen van bijvoorbeeld de afvoer, wc, gootsteen en het doucheputje. Wanneer we spreken van een totale verstopping, dan is het niet mogelijk deze zelf op te lossen en is het verstandig de professionele hulp van een loodgieter in te schakelen. De gemiddelde kosten voor het verhelpen van een verstopping zijn € 90.

Grote werkzaamheden: Het duurste project dat een loodgieter doet is het ontstoppen van het riool met een hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger heeft een lange kabel en een speciale spuitkop zodat de verstopping verholpen wordt op plekken waar je niet direct bij kunt. De gemiddelde kosten voor een loodgieter bij het ontstoppen van het riool zijn € 150.

Hoe ziet de prijsopbouw van een loodgieter eruit?

Loodgieter kosten

Welke keuzes bepalen de loodgieter kosten?

De kosten van een loodgieter variëren per project en per loodgieter. Bekijk hoe je keuzes de prijs beïnvloeden.

Keuze 1: Werkzaamheden loodgieter
Omdat de prijzen van een loodgieter veelal gebaseerd worden op het uurloon van de loodgieter, kosten kleine project logischerwijs minder dan grotere projecten. De kosten van een loodgieter per uur zijn gemiddeld € 50. Bekijk in het overzicht hier onder hoe lang een project gemiddeld duurt:

WerkzaamhedenTijd
Cv onderhoud30 min.
Lekkage verhelpen30 min.
Afvoer ontstoppen1 uur
Dakgoot repareren2 uur
Riool ontstoppen2,5 uur

Keuze 2: ZZP’er of een loodgietersbedrijf
Of een loodgieter werkt als ZZP’er of bij een loodgietersbedrijf heeft invloed op de hoogte van de kosten. Loodgieters die in loondienst zijn hanteren standaard tarieven voor de werkzaamheden die zij verrichten. ZZP’ers bepalen hun eigen prijzen en variëren daarom erg in de kosten. Door loodgieter offertes aan te vragen zie je snel wat het verschil in prijs is. Lees reviews om zeker te zijn van de keuze voor de juiste loodgieter, en vraag offertes aan voor beide opties om de beste deal te krijgen.

Keuze 3: Welk moment van de dag
De meeste loodgieters werken tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds. Hiervoor rekenen ze hun standaard arbeidsloon van gemiddeld € 50 per uur. Het komt wel eens voor dat je een loodgieter per direct nodig hebt, ‘s avonds is of juist erg vroeg ‘s ochtends. Dit heeft invloed op het arbeidsloon. Gemiddeld rekent een loodgieter € 25 per uur extra wanneer hij na 6 uur ‘s avonds of voor 8 uur ‘s ochtends werkt. En loodgieter biedt ook een onderhoudscontract aan. Dit kost gemiddeld € 8 per maand, waarvoor je complete service van je loodgieter krijgt, op elk moment dat het nodig is.

Vind de beste deal

Veel loodgieters zijn ZZP’er en hanteren hun eigen tarieven. Het is daarom altijd verstandig een goede indicatie van de kosten van jouw project te krijgen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij HomeDeal en ontvang binnen 48 uur tot 6 offertes van loodgieters in jouw omgeving. De prijzen van verschillende loodgieters verschillen enorm, door offertes te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten van een loodgieter.

HomeDeal bespaartips

Maak alvast de ruimte vrij voor de loodgieter

Door de ruimte waar de loodgieter aan de slag gaat vooraf vrij te maken van spullen die in de weg staan of vuil, help je de loodgieter een handje en bespaar je op de arbeidskosten.

Laat meerdere problemen in één keer oplossen

Om te besparen op de voorrijkosten van je loodgieter, laat je meerdere problemen in één keer oplossen. Komt de loodgieter je lekkende kraan vervangen? Vraag dan of de loodgieter ook meteen kijkt naar de verwarming die druppelt. Je bespaart al gauw € 35 aan voorrijkosten wanneer de loodgieter maar één keer hoeft te komen.

Maak gebruik van een onderhoudscontract

Om zeker te zijn van de kwaliteit en te weten dat je cv-ketel optimaal werkt, is het verstandig je cv-ketel jaarlijks te laten controleren en onderhouden. Hiermee voorkom je dat de cv-ketel kapot gaat en geheel vervangen moet worden. Door gebruik te maken van een onderhoudscontract, hanteert de loodgieter een lager periodiek tarief en bespaar je tot € 2.000 op de kosten van een nieuwe cv-ketel. Ook ben je met een onderhoudscontract verzekerd van jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, en schiet dit er niet bij in.