Vergelijk loodgieter offertes
Vind dé loodgieter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Loodgieter Loodgieter kosten

Loodgieter kosten

Minimale kosten
€ 75
Gemiddelde kosten
€ 190
Maximale kosten
€ 300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 100 - € 250

Heb je last van een lekkage in de badkamer of keuken, of is er een afvoer verstopt in huis? Een loodgieter helpt je vaak binnen 1 à 2 uur van je probleem af. Benieuwd naar de loodgieter kosten? Op Homedeal vind je prijzen voor de verschillende problemen die je loodgieter oplost.


Inhoudsopgave

Wat zijn de gemiddelde loodgieter kosten?

Een loodgieter kost tussen de € 45 tot € 80 per uur. Veel loodgieters zijn ZZP’er en bepalen deze prijs zelf, er zit dan ook veel verschil in het uurloon. Voor de meest voorkomende projecten hanteren loodgieters vaak vaste prijzen per project van € 85 tot € 160. Bekijk onderstaand overzicht voor de loodgieter prijzen per project. 

WerkzaamhedenGem. kosten per project, incl. gebruik van materiaal en btw
CV ketel onderhoud€ 75
Lekkage opsporen € 75
Afvoer ontstoppen € 90
Dakgoot repareren € 150
Riool ontstoppen € 150
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Loodgieter bezig met het plaatsen van een wasbak

Prijsvoorbeelden van loodgieter kosten

Bekijk de 3 prijsvoorbeelden om te zien wat de loodgieter voor bovenstaande prijzen doet.

Kleine werkzaamheden: Schakel je een loodgieter in voor kleine werkzaamheden in huis, zoals CV onderhoud of het repareren van een kraan die lekt? Dan liggen de kosten hiervoor gemiddeld rond de € 75. Vaak is dit gebaseerd op het uurloon en gebruik van (reinigings)materiaal. Je loodgieter controleert je cv-ketel of deze nog naar behoren functioneert en maakt deze schoon. Kleine werkzaamheden zijn ook het controleren en reinigen van een gaskachel of boiler.

Gemiddelde werkzaamheden: De meest voorkomende werkzaamheden zijn het ontstoppen van de wc, de afvoer, gootsteen en het doucheputje. Wanneer we spreken van een totale verstopping, dan is het niet mogelijk deze zelf op te lossen en is het verstandig de professionele hulp van een loodgieter in te schakelen. De gemiddelde kosten voor het verhelpen van een verstopping zijn € 90.

Grote werkzaamheden: Het duurste project dat een loodgieter doet is het ontstoppen van het riool met een hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger heeft een lange kabel en een speciale spuitkop zodat de verstopping verholpen wordt op plekken waar je niet direct bij kunt. De gemiddelde kosten voor een loodgieter bij het ontstoppen van het riool liggen rond de € 300.

Hoe ziet de prijsopbouw van loodgieter kosten eruit?

Kostenoverzicht Loodgieter kosten

Welke keuzes bepalen de loodgieter kosten?

De kosten van een loodgieter variëren per project en per loodgieter. Bekijk hoe je keuzes de prijs beïnvloeden.

Keuze 1: Werkzaamheden loodgieter

Omdat de prijzen van een loodgieter veelal gebaseerd worden op het uurloon van de loodgieter, kosten kleine project logischerwijs minder dan grotere projecten. Een loodgieter kan je bijvoorbeeld inschakelen voor:

De kosten van een loodgieter per uur zijn gemiddeld € 65. Bekijk in het overzicht hier onder hoe lang een project gemiddeld duurt:

WerkzaamhedenTijd
Cv onderhoud30 min.
Lekkage verhelpen30 min.
Afvoer ontstoppen1 uur
Dakgoot repareren2 uur
Riool ontstoppen2,5 uur

Keuze 2: ZZP’er of een loodgietersbedrijf

Of een loodgieter werkt als ZZP’er of bij een loodgietersbedrijf heeft invloed op de hoogte van de kosten. Loodgieters die in loondienst zijn hanteren standaard tarieven voor de werkzaamheden die zij verrichten. ZZP’ers bepalen hun eigen prijzen en variëren daarom erg in de kosten. Door loodgieter offertes aan te vragen zie je snel wat het verschil in prijs is. Lees reviews om zeker te zijn van de keuze voor de juiste loodgieter, en vraag offertes aan voor beide opties om de beste deal te krijgen.

Keuze 3: Welk moment van de dag

De meeste loodgieters werken tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds. Hiervoor rekenen ze hun standaard arbeidsloon van gemiddeld € 50 per uur. Het komt wel eens voor dat je een loodgieter per direct nodig hebt, ‘s avonds is of juist erg vroeg ‘s ochtends. Dit heeft invloed op het arbeidsloon. Gemiddeld rekent een loodgieter € 25 per uur extra wanneer hij na 6 uur ‘s avonds of voor 8 uur ‘s ochtends werkt. En loodgieter biedt ook een onderhoudscontract aan. Dit kost gemiddeld € 8 per maand, waarvoor je complete service van je loodgieter krijgt, op elk moment dat het nodig is.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een loodgieter per uur?

Gemiddeld kost een loodgieter tussen de € 45 tot € 80 per uur. Soms hanteren loodgieters een (vaste) prijs per project.

Wat bepaalt de uiteindelijke kosten van een loodgieter?

Het type werkzaamheid, bedrijf en het moment van de dag bepalen grotendeels hoe duur een loodgieter is.

Homedeal bespaartips

Maak alvast de ruimte vrij voor de loodgieter

Door de ruimte waar de loodgieter aan de slag gaat vooraf vrij te maken van spullen die in de weg staan of vuil, help je de loodgieter een handje en bespaar je op de arbeidskosten.

Laat meerdere problemen in één keer oplossen

Om te besparen op de voorrijkosten van je loodgieter, laat je meerdere problemen in één keer oplossen. Komt de loodgieter je lekkende kraan vervangen? Vraag dan of de loodgieter ook meteen kijkt naar de verwarming die druppelt. Je bespaart al gauw € 35 aan voorrijkosten wanneer de loodgieter maar één keer hoeft te komen.

Maak gebruik van een onderhoudscontract

Om zeker te zijn van de kwaliteit en te weten dat je cv-ketel optimaal werkt, is het verstandig je cv-ketel jaarlijks te laten controleren en onderhouden. Hiermee voorkom je dat de cv-ketel kapot gaat en geheel vervangen moet worden. Door gebruik te maken van een onderhoudscontract, hanteert de loodgieter een lager periodiek tarief en kan je tot € 2.000 besparen op de kosten van een nieuwe cv-ketel. Ook ben je met een onderhoudscontract verzekerd van jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, en schiet dit er niet bij in.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden