Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness

Wellness

Het is de ultieme luxe; thuis genieten van je eigen wellness. Of je nu kiest voor een zwembad, zwemvijver, sauna, hottub of jacuzzi, alles is mogelijk. Wellness in huis heeft het imago dat het heel duur is, maar door de mogelijkheden bepaal je zelf makkelijk de prijs. Wil je meer weten? Lees snel verder in dit artikel.

Wat kost wellness thuis?

Als je kiest voor wellness bij jou thuis, is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je precies wil hebben. De zwembad kosten en hottub prijzen liggen namelijk flink uit elkaar. Dit komt natuurlijk door het werk dat er komt kijken bij een zwembad aanleggen versus bij een hottub of jacuzzi. Ook het materiaal is van belang bij de totale wellness kosten. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van verschillende wellness producten.

Soort wellness productGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Zwembad€ 6.000 - € 40.000
Zwemvijver€ 15.000 - € 40.000
Sauna€ 1.000 - € 4.000
Jacuzzi€ 3.600 - € 20.000
Hottub€ 2.000 - € 10.000

Verschillende soorten wellness thuis

Kies je voor wellness in huis, dan zijn er verschillende soorten waar je de keuze uit hebt. Denk bij zwembaden uit een buitenzwembad, binnenzwembad of een zwemvijver. Bij een sauna heb je onder ander de keuze uit een infrarood sauna kopen of bijvoorbeeld een Finse sauna. Bekijk hieronder welke soorten er zijn en wat de voordelen en kenmerken zijn. Zo weet je precies waar jouw voorkeur naar uitgaat.  

Zwembaden

Ben je het opblaasbad in te tuin zat en wil je investeren in een prachtig buitenzwembad? De zwembadspecialist gaat graag voor je aan de slag. Bij een zwembad in de tuin heb je de keuze uit verschillende materialen, van polyester tot beton. Bekijk hieronder de prijzen en kenmerken per buitenzwembad.

Soort zwembadGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Kenmerken
Stalen inbouw zwembad€ 5.000 tot € 11.000- Relatief goedkoop
- Stabiele constructie
Polyester inbouw zwembad
€15.000 tot € 40.000- Makkelijk te onderhouden
- Snel te plaatsen
- Goed isolerend
Betonnen inbouw zwembad€ 20.000 tot € 60.000- Ieder formaat mogelijk
- Duurzaam en sterk
- Afdekken met inbouwrolluiken mogelijk

Zwemvijver

Steeds meer mensen kiezen voor een zwemvijver aanleggen in de tuin in plaats van een buitenzwembad. Met een zwemvijver of natuurzwembad heb je een natuurlijke wellness beleving, omdat de zuivering van het water op een natuurlijke manier gebeurd en het een natuurlijke look heeft. Bij het onderhouden en schoonmaken van een zwemvijver gebruikt de zwembadspecialist geen chemicaliën en je hebt alle keuze bij het ontwerpen van jouw wellness zwemvijver. Bekijk hieronder de voor- en nadelen van een zwemvijver maken in de tuin.

Voordelen zwemvijverNadelen zwemvijver
Geen chemicaliën in het waterRelatief hoge prijs
Integreert natuurlijk in je tuinHogere kans op algen
Veel vrijheid bij het vormgevenSnellere verdamping van het water
Relatief weinig onderhoudHet water mag niet te warm zijn in verband met de groei van algen

Sauna’s

Na een lange dag werken is het heerlijk om even te ontspannen en tot rust te komen in de sauna. Als je een sauna in huis hebt is dit natuurlijk nog lekkerder. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s verkrijgbaar. Kies je er bijvoorbeeld voor om een infraroodsauna te kopen of kies je ervoor om een buitensauna te kopen? Bekijk hieronder de verschillende sauna’s met gemiddelde prijzen en kenmerken.

Soort saunaGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Kenmerken
Infrarood sauna€ 1.500 - € 3.000- Werkt op infraroodstraling
- Relatief lagere temperatuur
- Werkt goed voor je spieren
Traditionele sauna€ 1.000 - € 4.000- Werkt op hout of elektriciteit
- Meest gekozen

Hottub’s en jacuzzi’s

Veel mensen denken dat hottubs en jacuzzi’s hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Een hottub staat altijd buiten en is niet voorzien van bubbels, zoals bij een jacuzzi. Bij een jacuzzi heb je de keuze uit veel extra’s zoals jetstream, LED verlichting en een massagefunctie. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van een jacuzzi en een hottub kopen? Bekijk ze in dit handige overzicht.

Wellness productVoordelenNadelen
Jacuzzi- Keuze uit veel extra’s
- Mogelijk om binnen en buiten te plaatsen
- Relatief veel geluid
- Relatief hoge prijs
Hottub- Natuurlijke verwarming
- Geen geluid
- Alleen buiten te plaatsen
- Neemt meer ruimte in

Wellness in huis: Het plaatsen

Kies je ervoor om een zwembad te bouwen of ga je een hottub kopen? Dan is het goed om te weten hoe het plaatsen van jouw wellness product in zijn werk gaat. Lees hier alles wat je moet weten over jouw wellness.

Zwembad bouwen

Zomerdagen aan de rand van je eigen zwembad, dat is ultiem genieten. Maar naast de kosten van een zwembad aanleggen, komt er veel meer kijken bij jouw inbouw zwembad.

  • Samen met de zwembadspecialist bepaal je voor welk materiaal zwembad je gaat. Naast je persoonlijke voorkeur geeft de vakspecialist je ook advies welk materiaal geschikt is voor jouw wensen en wat het beste past in jouw tuin.
  • Als alles vast staat is het tijd om het zwembad te bouwen. De zwembadspecialist markeert waar het zwembad komt en bij een inbouwzwembad graaft hij de grond uit.
  • Nu is het tijd om een fundering van beton te storten, zo is het zeker dat de grond helemaal waterpas is. Als de fundering uitgehard is, is het tijd om je zwembad te plaatsen.
  • Na het plaatsen van je zwembad zijn de filterinstallatie en zwembadverwarming aan de beurt. De filterinstallatie zorgt ervoor dat het water in je zwembad schoon blijft en jij ontspannen en zorgeloos geniet en zwemt.
  • Als laatste werkt de zwembadspecialist je zwembad af met bijvoorbeeld tegels, hout of kunststof. Nu alles af is geniet je eindeloos van jouw wellness zwembad.

Natuurlijke zwemvijver aanleggen

Wil je genieten van een zwembad, maar wil je dat het precies in je tuin past? Dan ga je voor een natuurlijke zwemvijver. Het aanleggen van een zwemvijver verschilt van het bouwen van een zwembad.

  • De vakspecialist begint met het uitgraven van de plek waar jouw zwemvijver komt.
  • Net als bij een zwembad is het nodig om een betonnen fundering te storten om ervoor te zorgen dat je zwemvijver optimaal functioneert. Daarnaast is het ook belangrijk om de zijkanten van je zwemvijver op te metselen.
  • Dan is het tijd om te pompinstallatie te plaatsen die ervoor zorgt dat je water schoon en helder blijft. Deze pomp houdt het water altijd in beweging, waardoor het niet gaat stinken.
  • De vakspecialist plaatst nu vijverdoek, dit is de bodem van je zwemvijver.
  • Je zwemvijver is nu klaar om te vullen met water en eventueel met waterplanten.

Sauna bouwen

Het bouwen of plaatsen van je sauna is, afhankelijk van de grootte en het type sauna, relatief snel gedaan. De locatie van de sauna in huis is belangrijk voor de werking van je sauna. Als je ervoor kiest om de wellness sauna in je badkamer te plaatsen, is het mogelijk dat hij minder goed werkt door de vochtigheid in deze ruimte. De sauna specialist helpt je graag met het bepalen van de ideale ruimte voor jouw sauna.

De meeste sauna’s zijn eenvoudig in elkaar te zetten en te monteren door de sauna specialist, waardoor je binnen een of twee dagen geniet van jouw thuis wellness.

Jacuzzi of hottub plaatsen

Het plaatsen van een jacuzzi of een hottub is relatief eenvoudig, of je nu een super luxe hottub koopt of een goedkope jacuzzi. Bepaal zelf of in overleg met de vakspecialist waar je jouw wellness wil hebben. Het is hierbij belangrijk dat je de jacuzzi of hottub goed kan afdekken en dat er stroom aanwezig is. Binnen een aantal uren is jouw jacuzzi of hottub geplaatst en is het tijd om heerlijk te ontspannen in jouw wellness.

Wellness sauna

Heb je een vergunning nodig voor wellness in huis?

Voordat je jouw zwembad laat aanleggen of je droom jacuzzi laat plaatsen in de tuin, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels. 

Vergunning zwembad

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een zwembad aanleggen. Wil je een zwembad met overkapping laten aanleggen? Dan heb je wel een vergunning nodig. Om zeker te weten of je een zwembad vergunning nodig hebt, is het altijd goed om dit te checken bij je gemeente. De zwembadspecialist helpt je hier graag bij.

Vergunning zwemvijver

Kies je voor een prachtige zwemvijver in je tuin? Hiervoor gelden doorgaans dezelfde regels als bij het aanleggen van een zwembad. Controleer daarom goed wat de regels in jouw gemeente zijn voordat je de zwemvijver laat aanleggen.

Vergunning sauna

Voor een sauna in huis heb je geen vergunning nodig. Wil je een sauna in de tuin laten bouwen? Voor buitensauna’s heb je in sommige gevallen wel een vergunning nodig. Dit heeft dan betrekking op het bouwen van een tuinhuis of bijgebouw waar je de sauna in plaatst. Wanneer je hier een vergunning voor nodig hebt, is geheel afhankelijk van de afmetingen van je gebouw en je gemeente. Ook hier is het daarom belangrijk om dit bij je eigen gemeente na te vragen.

Wellness tips

Nu je alles hebt gelezen over wellness in en rondom je huis, is het handig om op de hoogte te zijn van slimme tips. Zo geniet je nog meer van je zwembad, zwemvijver, sauna, jacuzzi of hottub.

Let op keurmerken

Of je nu gaat voor een hottub in de tuin of een prachtig zwembad, het is altijd belangrijk om op keurmerken te letten. Zo weet je namelijk zeker dat er met materialen en producten van hoge kwaliteit wordt gewerkt en hiermee verklein je de kans op eventuele problemen. Een voorbeeld van een keurmerk is het CE keurmerk. Dit is een Europees keurmerk dat voldoet aan de gestelde wettelijke eisen. Zwembaden, sauna’s, hottubs en jacuzzi’s zijn vaak voorzien van dit keurmerk.

Besteed het onderhoud uit

Zeker als het gaat om een zwembad, komt er relatief veel onderhoud kijken bij je wellness. Daarom is het slim om het onderhoud uit te besteden. De zwembadspecialist neemt dit graag voor je uit handen, waardoor je zwembad altijd in optimale conditie is en jij je niet druk hoeft te maken over de kwaliteit en stand van het water.

Vergelijk offertes

Voordat je kiest voor een vakspecialist voor jouw wellness project, is het altijd slim om offertes te vergelijken. Door offertes aan te vragen bij verschillende vakspecialisten, heb je een goed overzicht van de prijzen en werkzaamheden per bedrijf. Controleer goed wat er inbegrepen is bij de prijs en bepaal zo welke vakspecialist het best bij jouw project past.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden