Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Zwembadspecialist

Zwembadspecialist

Droom je al jaren van een zwembad in de tuin? Maar liefst acht op de tien Nederlanders ziet een zwembad met glijbaan in de achtertuin als de ultieme luxe. Jouw droom is binnen handbereik; tegenwoordig zijn er zwembaden in alle soorten en maten tegen ieder budget. Met de hulp van een zwembadspecialist bouw je het ideale zwembad op jouw favoriete plek in de tuin. Lees snel verder over wat een zwembadspecialist voor jou betekent.

Wat kost een zwembadspecialist?

De zwembadspecialist neemt alle werkzaamheden rondom het bouwen en onderhouden van je zwembad uit handen. Het is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Gemiddeld rekent een zwembadspecialist een uurtarief tussen de € 35 en € 55. Hoe hoog de uiteindelijke kosten van je project zijn, hangt natuurlijk af van de grootte van je project. Bekijk hieronder de gemiddelde zwemspecialist kosten van verschillende projecten.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Maandelijks onderhoud€ 200
Winter- of zomerklaar maken€ 900 - € 1.500
Inbouw zwembad plaatsen€ 5.000 - € 40.000
Zwemvijver maken€ 15.000 - € 40.000
Zwembad renoveren€ 3.000 - € 10.000

Zwembadspecialist terras

Wat doet een zwembadspecialist?

Behalve het aanleggen en onderhouden van je zwembad, is de zwembadspecialist er bijvoorbeeld ook voor het ontwerpen en renoveren. Zo ben je altijd verzekerd van deskundig advies en je geniet door de zwembadspecialist altijd van een prachtig verzorgd zwembad. Lees hieronder meer over de taken van een zwembadspecialist.

Zwembad ontwerpen

Voordat je een zwembad laat plaatsen, gaat er natuurlijk wel wat aan vooraf. Tijdens de eerste afspraak komt de zwembadspecialist bij je langs om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Wil je een klein zwembad, of is een groot zwembad met duikplank jouw wens?
Ook bespreek je met de zwembadspecialist de plek van het zwembad in je tuin. Hierin adviseert de zwemspecialist je natuurlijk graag. Als je het zwembad onder bomen wil aanleggen, heb je kans dat er te veel bladeren in het water terecht komt. Ook bespreek je eventuele opties, zoals een jetstream of mooie verlichting. Zodra alles op papier staat en jij akkoord bent, gaat de zwembadspecialist aan de slag met het zwembad aanleggen.

Zwembad aanleggen

Een zwembad laten aanleggen is de expertise van de zwembadspecialist. In de meeste gevallen neemt het zwembad bouwen één tot drie dagen in beslag.
Allereerst graaft de zwembadspecialist een groot gat op de plek van het zwembad. Hierbij let hij op de leidingen en kabels die zich in de grond bevinden. Vervolgens plaatst hij het zwembad op de goede plek. Met een betonvloer en stevige muren zet de zwembadspecialist je zwembad vast. Ook installeert hij een filterinstallatie voor een schoon zwembad. Tenslotte werkt hij het zwembad met randtegels af. Zo bestaan er speciale antislip tegels, die zorgen voor meer veiligheid rond het zwembad. Vooral bij gezinnen met kinderen die rond het zwembad rennen, zijn deze tegels een must.

Zwembad renoveren

Is jouw zwembad al een flink aantal jaren oud en slecht onderhouden? Dan biedt een zwembadrenovatie uitkomst. Zo hoef je geen heel nieuw zwembad aan te schaffen en te laten plaatsen, maar vervangt de zwembadspecialist een aantal onderdelen. Zo lijkt je zwembad weer zo goed als nieuw. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de tegels of het plaatsen van een nieuw inbouw zwembad.

Zwembad onderhouden

Bij het hebben van een zwembad komt flink wat onderhoud kijken. De zwembadspecialist neemt dit graag voor je uit handen, van wekelijks of maandelijks schoonmaken of het winter- en zomerklaar maken van je zwembad. Sluit hiervoor een onderhoudsabonnement af bij je zwembadspecialist om zo het onderhoud op jouw wensen af te stemmen. Een goed onderhouden zwembad zorgt voor een mooi uitziend zwembad dat ook nog eens langer meegaat en in betere conditie is.

Wat is het voordeel van een zwembadspecialist inschakelen?

Als je van plan bent een zwembad aan te leggen, is het sterk aan te raden om hiervoor een vakspecialist in te schakelen. Bij het aanleggen van een zwembad komt namelijk heel wat werk en expertise kijken om er zo voor te zorgen dat jij geniet van jouw droom zwembad. Lees hier meer over de voordelen van een zwembadspecialist.

Kennis van zaken

Bij het aanleggen van een zwembad is het van belang dat je dit perfect doet. Met een goed aangelegd zwembad geniet je namelijk van een mooie tuin en een mooi zwembad, zonder vervelende bijkomstigheden. Je zwembadspecialist heeft veel expertise en ervaring op het gebied van zwembaden, waardoor je bijna altijd gegarandeerd bent van hoge kwaliteit. Weet je niet zeker of je een vergunning moet aanvragen voor je zwembad? Ook hier vertelt de zwembadspecialist je meer over.

Alle werkzaamheden bij één bedrijf

Een groot voordeel van het inhuren van een zwembadspecialist is dat alle werkzaamheden door één bedrijf worden gedaan. Dit geldt onder andere voor de graafwerkzaamheden, het aanleggen van leidingen, de renovatie bij eventuele defecten en het onderhoud. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de filterpomp van het zwembad, op zoek bent naar een zwembad onderhoudsset of een pooltopper, ben je bij de zwembadspecialist aan het juiste adres.

Zwembadspecialist

Tips voor het inschakelen van een zwembadspecialist

Voordat je in zee gaat met een zwembadspecialist, is het handig om helemaal op de hoogte te zijn. Hierdoor weet je waar je op moet letten en wat belangrijk is. Lees hier slimme tips voor het inschakelen van een zwembadspecialist.

Vergelijk meerdere offertes

Er zijn verschillende zwembadspecialisten in Nederland, die elk hun diensten aanbieden tegen verschillende prijzen. Hierdoor is het belangrijk om eerst verschillende offertes op te vragen voordat je voor een zwembadspecialist kiest. Kijk bijvoorbeeld naar de voorrijkosten, of hij CE gecertificeerde producten gebruikt, maar ook de materiaalkosten. Zo weet je precies wat je voor welke prijs krijgt bij de zwembadspecialist en kies je voor het juiste bedrijf.

Lees gecontroleerde reviews

Naast het vergelijken van offertes, is het ook altijd aan te raden om reviews te lezen over zwembadspecialisten. Ga op het internet op zoek naar reviews en kijk goed naar de voor- en nadelen die naar boven komen. Natuurlijk is niet alles wat je op het internet leest waar, maar een indruk opdoen is nooit verkeerd.

Zorg voor een goed beeld van jouw wensen

Om ervoor te zorgen dat je samenwerking met de zwembadspecialist goed en soepel verloopt, is het goed om een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt. Wil je een zwembad laten aanleggen? Ga dan bijvoorbeeld op Pinterest op zoek naar inspiratie en stel een moodboard samen. Als je op zoek bent naar zwembad onderhoud, is het altijd goed om inzichtelijk te hebben hoe vaak en wanneer je je zwembad gebruikt.

 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden