Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Jacuzzi in de tuin

Jacuzzi in de tuin

Met een jacuzzi in de tuin kies je voor de ultieme luxe. Je komt volledig tot rust in dit buiten bubbelbad. Als je een jacuzzi laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende maten, waardoor je altijd een soort vindt dat in jouw tuin past. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees in dit artikel alles over prijzen, voordelen en handige tips.

Wat kost een jacuzzi in de tuin?

Een jacuzzi in de tuin kost gemiddeld € 400 tot € 9.000. Met een jacuzzi breng je de mogelijkheid om te ontspannen direct naast je deur. Je hebt hierbij de keuze uit een vaste of opblaasbare jacuzzi, waardoor er altijd een soort is dat bij jouw wensen past. Daarnaast heeft het jacuzzi onderhoud invloed op de prijs. Ben je benieuwd naar alle prijzen? Bekijk het onderstaande overzicht.

ProjectGemiddelde prijs
(inclusief plaatsing en btw)
Vaste jacuzzi kopen€ 2.000 – € 9.000
Opblaasbare jacuzzi kopen€ 400 – € 1.100
Jacuzzi onderhoud€ 50 – € 150 per jaar
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Jacuzzi in de tuin

Voordelen van een jacuzzi

Een jacuzzi in je tuin laten plaatsen heeft een aantal voordelen. Zo is het bijvoorbeeld goed voor je lichaam en geest. Bekijk hier de voordelen van een jacuzzi in jouw tuin.

Breng je lichaam tot rust

Je laat je lichaam volledig ontspannen met een jacuzzi. De jet streams in het bubbelbad laten je spieren ontspannen. Dit bevordert je bloedsomloop en versnelt de afvoer van afvalstoffen. Het is dus niet alleen om te ontspannen, maar ook goed voor je gezondheid.

Geniet met vrienden en familie

Een jacuzzi koop je in veel verschillende maten. Kies er bijvoorbeeld voor om een jacuzzi voor 2 personen te laten plaatsen. Toch is het grote voordeel van een jacuzzi dat het ook mogelijk is om met je vrienden en familie van dit bubbelbad te genieten. Zo zijn er jacuzzi’s waar je met 8 personen tegelijkertijd in past.

Geef je tuin een luxe uitstraling

Met een jacuzzi geef je je tuin een echte upgrade. Dit type wellness geeft een luxe uitstraling en is een echte aanvulling op je tuin. Wil je van de jacuzzi een echte eyecatcher maken? Plaats deze dan op een prominente plek. Ook is het mogelijk om de jacuzzi weg te werken met een mooie houten omranding of door deze in de grond te plaatsen.

Breng romantiek in je tuin

Een jacuzzi is bij uitstek de plaats om samen te genieten van een mooie avond. Op zowel koude als warme dagen is het heerlijk om te ontspannen en te genieten. Kleine jacuzzi’s zijn hierbij de meest romantische keuze.

Jacuzzi in de tuin: Soorten

Wil je een jacuzzi in de tuin laten plaatsen? Dan kies je tussen een opblaasbare of vaste jacuzzi. Bekijk hieronder de voor- en nadelen per soort jacuzzi.

Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi is de goedkoopste type. Je koopt deze jacuzzi met de bubbel en/of jet stream functie. Deze baden zijn het meest verkrijgbaar voor 4 tot 6 personen.

Soort jacuzzi VoordelenNadelen
Opblaasbare jacuzzi kopen– Relatief goedkoop
– Makkelijk te plaatsen en op te zetten
– Lage onderhoudskosten
– Kwetsbaar
– Kortere levensduur
– Beperkte extra opties

Vaste jacuzzi

Met een vaste jacuzzi geniet je jarenlang van luxe en ontspanning. Deze jacuzzi is zowel als vierkant of driehoek verkrijgbaar, waardoor je altijd wel een goede plaats vindt om dit bad te plaatsen.

Soort jacuzzi VoordelenNadelen
Vaste jacuzzi kopen– Jarenlang plezier
– Uitgebreide opties
– Meer variatie in uiterlijk
– Groter formaat
– Hogere kwaliteit
– Relatief hoge prijs
– Meer onderhoud nodig
Jacuzzi in de tuin plaatsen

Jacuzzi in de tuin laten plaatsen

De vakspecialist plaatst een jacuzzi in een aantal stappen. Ben je benieuwd hoe de wellness specialist te werk gaat? Je leest het in het onderstaande overzicht.

Stap 1: Bekijk wat je wensen zijn

Het is eerst belangrijk om te bedenken wat je wensen zijn. Denk na over de grootte, het type en of je de jacuzzi wilt laten inbouwen. Dit is ook afhankelijk van de grootte van je tuin. Daarbij is het mogelijk om een driehoekige jacuzzi in een hoek te plaatsen, waardoor je veel ruimte bespaart. De vakspecialist geeft hier graag advies over.

Stap 2: Bereid het plaatsen voor

Als je je wensen hebt overlegd met de vakspecialist gaat hij kijken of alle voorzieningen aanwezig zijn. Een met water gevulde jacuzzi weegt veel, waardoor een stevige ondergrond belangrijk is. Hij kijkt ook of er een elektrische aansluiting in de buurt is. Wil je de jacuzzi verbinden met een wateraansluiting? Dan kijkt de vakspecialist ook naar deze mogelijkheden.

Stap 3: Plaats de jacuzzi in de tuin

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, plaatst de vakspecialist de jacuzzi in de tuin. Bij een opblaasbaar bubbelbad zet hij alles op de juiste plek. Daarna blaast hij het bad op. Een vaste jacuzzi weegt meer, waardoor deze met kraan op de juiste plek moet worden getild. Daarna sluit de wellness specialist de jacuzzi aan op de stroom en eventueel de watervoorziening.

Stap 4: Werk de jacuzzi af

Nu de jacuzzi geplaatst is, werkt de vakspecialist het bad af. Bij een ingebouwde jacuzzi plaatst hij de omranding, zodat het bad helemaal opgaat in de tuin. Vervolgens is de jacuzzi klaar om van te gaan genieten.

Tips voor een jacuzzi in de tuin

Je hebt veel gelezen over een jacuzzi in de tuin. Ben je van plan om een jacuzzi te laten plaatsen? Lees dan nog een aantal handige tips, zodat je een nog betere keuze maakt.

Vul de jacuzzi met een tuinslang

Hoewel het mogelijk is om de jacuzzi aan te sluiten op een watervoorziening, is het vaak verstandig om de het bad te vullen met een tuinslang. Het is namelijk lastig om te voorkomen dat de leiding in de winter bevriest. Daarnaast hoef je het water in de jacuzzi maar gemiddeld 1 keer in de 60 dagen te vervangen.

Controleer of je een vergunning nodig hebt

Het is in sommige gevallen verplicht om een vergunning aan te vragen voor het laten plaatsen van een jacuzzi in de tuin. Controleer daarom altijd bij jouw gemeente of je een vergunning moet aanvragen. Zo weet je zeker dat je je aan de regelgeving houdt, waardoor niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag meerdere offertes aan

Ben je op zoek naar de beste vakspecialist voor je project? Vraag dan meerdere offertes aan. Zo vergroot je de kans dat je kiest voor de beste wellness specialist. Je vergelijkt gemakkelijk prijzen en ziet wat zij rekenen voor bijvoorbeeld arbeid, materiaal en voorrijkosten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden