Vergelijk wellness offertes
Vind dé wellness specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Wellness Houtgestookte hottub

Houtgestookte hottub

Met een houtgestookte hottub kom je in je eigen tuin volledig tot rust. Op traditioneel Scandinavische wijze geniet je op zowel warme als koude dagen van een met hout verwarmd bad. Dankzij een interne of externe kachel breng je het water op de ideale temperatuur. Ben je benieuwd naar alle kosten en mogelijkheden? Je leest het in dit artikel.

Wat kost een houtgestookte hottub?

Je betaalt voor een houtgestookte hottub gemiddeld € 1.500 tot € 12.200. In de meeste gevallen betaal je minder voor een hottub met een een kunststof binnenzijde dan voor een hottub met een houten binnenzijde. Daarnaast zijn de prijzen voor een externe kachel vaak lager dan bij een interne kachel. Bekijk in het onderstaande overzicht alle prijzen voor een houtgestookte hottub.

Soort hottub Gemiddelde prijs hottub met interne kachel (inclusief installatie en btw) Gemiddelde prijs hottub met externe kachel (inclusief installatie en btw)
Houten binnenzijde€ 5.200 - € 12.200€ 2.200 - € 8.200
Kunststof binnenzijde € 1.500 - € 6.200€ 1.700 - € 5.200

Houtgestookte hottub

Soorten houtgestookte hottubs

Wanneer je een hottub wilt laten plaatsen, kies je tussen een aantal verschillende soorten. Zo bepaal je of je een kunststof of houten binnenzijde wilt en of je de kachel in of naast de hottub plaatst. Hieronder lees je meer over verschillende soorten hottubs.

Soort binnenzijde

Hoewel houtgestookte hottubs met een houten binnenzijde het meest authentiek is, zijn hottubs met een kunststof binnenzijde in opkomst. Een kunststof hottub is namelijk makkelijk schoon te maken en lekt minder snel. Bekijk in het onderstaande overzicht de voor en nadelen voor beide binnenzijden.

Soort materiaalVoordelenNadelen
Houten hottub- Authentieke uitstraling
- Houdt langer warmte vast
- Vaker onderhoud nodig
- Moet altijd met water gevuld zijn
- Lekt sneller
Kunststof hottub- Eenvoudiger te onderhouden
- Hoeft niet constant met water gevuld te zijn
- Lange levensduur
- Mist de klassieke uitstraling
- De houten buitenzijde moet alsnog onderhouden worden

Grootte hottub

Naast het soort binnenzijde, koop je hottubs ook in verschillende formaten. De kleinste varianten zijn geschikt voor 2 tot 4 personen. Deze typen zijn ideaal voor wanneer je met twee personen bent of een klein gezin hebt. De grote soorten houtgestookte hottubs zijn ideaal voor grote families of voor wanneer je regelmatig vrienden over de vloer hebt. Bekijk hier de verschillende maten hottubs.

Gemiddelde doorsnede Aantal personenGemiddelde prijs (inclusief plaatsing en btw)
Ø 160 cm2 - 4€ 1.500 - € 3.800
Ø 190 cm4 - 6€ 1.900 - € 6.700
Ø 220 cm6 - 8€ 2.800 - € 12.200

Type kachel

Als laatst kies je of je de kachel aan de binnenzijde of buitenzijde wilt hebben. De meest klassieke varianten hebben vrijwel altijd een kachel in de houtgestookte hottub staan. Je hebt hierdoor wel minder ruimte over, maar zit dan wel direct naast een knisperend vuur. Een externe kachel verwarmt de hottub even snel. Dit is de verstandigste keuze als je nog kleine kinderen hebt. Lees meer over de voor- en nadelen in het onderstaande overzicht.

Type hottub kachelVoordelenNadelen
Interne kachel- Klassieke uitstraling
- Makkelijk bij te vullen
- Kleiner formaat kachel nodig
- Moet afgeschermd staan, omdat de kachel heel warm is
- Er blijft minder ruimte over in de hottub
- Onderhoud duurt langer
Externe kachel - Meer ruimte, omdat er geen kachel in de hottub staat
- Even snelle verwarming van het water
- Soms is er een drukventiel nodig om lucht uit de kachel te halen
- Niet mogelijk bij een ingebouwde hottub

Houtgestookte hottub water

Hoe onderhoud je een houtgestookte hottub?

Het is belangrijk dat je je houtgestookte hottub goed onderhoudt. Het bubbelbad gaat hierdoor langer mee en je voorkomt dat het water vervuilt. Bekijk hier de stappen om je hottub goed te onderhouden.

Stap 1: Zorg voor een goede waterkwaliteit

Bij stilstaand water schuilt altijd het gevaar voor bacteriën. Op warme dagen ontstaat er al binnen een aantal dagen een dun laagje op het water en aan de binnenzijde van de houtgestookte hottub. Dit laagje bevat bacteriën, zoals blauwalg, die mogelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Om dit te voorkomen moet je het water regelmatig reinigen. Dit doe je door het water af en toe te vervangen. Wil je langer gebruik maken van hetzelfde water? Kies er dan voor om reinigingsmiddelen toe te voegen, zoals chloor. Ook is het mogelijk om een filtersysteem aan te sluiten, waardoor je het water nog maar een aantal keer per jaar hoeft te vervangen.

Stap 2: Verzorg het hout

De meeste hottubs hebben een houten buitenzijde. Dit moet net als een houten binnenzijde regelmatig verzorgd worden. Door de zon verkleurt het hout en door het water gaat het mogelijk rotten. Het is daarom verstandig om het hout minimaal 2 keer per jaar te laten beitsen of een olie behandeling te geven. Zo creëer je een beschermlaag op het hout, waardoor je hottub veel lang meegaat.

Stap 3: Onderhoud de kachel

Ook de kachel moet je regelmatig laten onderhouden, zodat deze langer meegaat. Haal iedere keer dat je de kachel gebruikt, het as uit de kachel. Laat de kachel daarnaast regelmatig aan zowel de binnen- als buitenzijde schoonmaken. Je voorkomt hierdoor dat asdeeltjes zich hechten aan het metaal.

Tips voor een houtgestookte hottub

Een houtgestookte hottub is de ideale keuze voor in je tuin. Ben je van plan om een houtgestookte hottub te laten plaatsen? Lees dan een aantal handige tips, zodat je de beste keuze maakt.

Kies voor een erkende vakspecialist

Om te garanderen dat je hottub lang mee gaat, moet je deze op een juiste manier laten plaatsen. Laat dit dan ook uitvoeren door een erkende vakspecialist. Je bent hierdoor gegarandeerd dat de vakspecialist ervaring en kennis heeft. Een goede manier om hierachter te komen, is door te kijken naar het Komo keurmerk. Wanneer vakspecialisten dit keurmerk bezitten weet je zeker dat je goed zit.

Vraag meerdere offertes aan

Wil je een houtgestookte hottub laten plaatsen, maar wil je niet afgaan op het aanbod van 1 vakspecialist? Vraag dan meerdere offertes aan. Door offertes te vergelijken krijg je inzicht in de arbeids- materiaal- en voorrijkosten. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de vakspecialist die jou het meest aanspreekt.

Huur je hottub

Het kopen van een houtgestookte hottub is een flinke investering. Vind je het de investering niet waard of denk je de hottub maar een aantal keer te gebruiken? Dan is het ook mogelijk om de hottub te huren. Je huurt een kwalitatief goede hottub vanaf € 75 per dag. Bovendien betaal je minder per dag als je de hottub voor een langere periode huurt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden